Til semifinalen!

Manchester City er klar for semifinalen i FA-cupen, etter en imponerende snuoperasjon mot Swansea på Liberty Stadium i Wales.

Det var hjemmelaget Swansea fra Championship som ledet til pause, ikke bare med ett, men med to mål! Da kampen var slutt var det likevel Manchester City som sto igjen som vinnere, etter å ha snudd kveldens kvartfinale i FA-cupen ved å score tre ganger i andre omgang!

I utgangspunktet  skulle en ikke tro at Swansea, som ligger på 15. plass i Championship, skulle ha så mye å stille opp med mot et lag som tirsdag imponerte hele fotball-Europa ved å knuse Schalke 7-0 i Champions League, men fotballen er rund, cup er cup, og vi husker også at Manchester City ble utslått av FA-cupen i fjor av Wigan fra League One.

Pep Guardiola lot Fabian Delph få prøve seg på venstreback igjen, en posisjon han hadde i store deler av forrige sesong. Denne sesongen har engelskmannen sittet mye på benken, eller vært skadet, og dermed fått lite spilletid. Det betydde at Oleksandr Zinchenko fikk hvile seg, og det samme gjaldt Raheem Sterling og Sergio Agüero. Alle tre skulle imidlertid komme inn i den andre omgangen, da Pep Guardiola gjorde grep for å snu kampbildet. At Sterling og Agüero startet på benk, ga imidlertid plass til Riyad Mahrez og Gabriel Jesus.

Citys første sjanse i kampen skulle komme etter seks minutter spilt. Leroy Sané driblet seg inn i boksen med noen frekke finter, før han skjøt knallhardt rett i ansiktet på keeper fra hjørnet av femmeteren. Returen havnet på pannebrasken til Riyad Mahrez, som headet utenfor.

Swansea-keeper Kristoffer Nordfeldt fra Sverige måtte også i aksjon etter 14 minutter da Leroy Sane kom seg ned til dødlinja og la en høy ball over til motsatt kant, der Bernardo Silva ventet. Portugiseren som nylig undertegnet en ny kontrakt med City skjøt på direkten, ned i bakken og på keeper, som var med på notene.

At Fabian Delph er litt kamprusten var tydelig i store deler av kampen, spesielt etter 20 minutter da han først fikk Roberts på feil side av seg og forsøkte å sette inn en takling på ham inne i boksen. Det gjorde bare vondt verre, for Delph traff ikke annet enn beinet til Roberts, som gikk i bakken. Assistentdommeren signaliserte straffe og dommer Andre Marriner var enig og pekte på ellevemetersmerket. Matt Grimes var sikkerheten selv da han sendte Ederson til feil side og satte straffen i motsatt kryss. 1-0 til hjemmelaget, mot spillets gang.

Og om ikke hjemmefansen hadde fått nok å juble for, skulle de få det bare ni minutter senere da Swansea rullet oppe et mønsterangrep selv Pep Guardiola kunne brukt som eksempel på hvordan fotball skal spilles. Mange flotte kombinasjoner gjorde at til slutt tidligere City-spiller Bersant Celina befant seg i skuddposisjon. Med en nydelig avslutning sendte han ballen opp i det lengste krysset. Ederson slang seg til ingen nytte, og dermed sto det 2-0 til Swansea over lederlaget i Premier League.

Et knallhardt Bernardo Silva-skudd etter 31 minutter gikk rett på keeper, men gjestene i lilla fem minutter senere skulle rulle opp et flott angrep. Bernardo Silva tok ballen med seg ned til dødlinja inne i boksen og sendte den inn foran mål, der David Silva ventet. Fra fem meter gikk skuddet hans via både keeper og en forsvarer og ut, før ballen til slutt ble panisk klarert ut til corner. En diger City-sjanse, som altså ikke førte til scoring.

Dermed var det Swansea som ledet til pause, ikke bare med 1-0, men med 2-0! Til tross for et par store City-sjanser hadde ikke gjestene fra Manchester levert fotball på vanlig City-nivå.

Utover i den andre omgangen skulle det imidlertid bli mye bedre, og Swansea ble presset langt bak på egen banehalvdel. Etter 69 minutter skulle City-angriperne få hull på byllen, og det hele startet med en klønete Swansea-klarering etter innlegg fra kant. Det ga innbytter Sergio Agüero muligheten til å fyre av – rett i ansiktet på en Swansea-spiller. Til slutt havnet ballen i beina til Bernardo Silva – som fra kant klemte til med utsiden av foten – rett i mål!

Dermed var reduseringen et faktum, og utligningen skulle også komme. Raheem Sterling gikk i bakken i en duell, og dommer Marriner mente at det skulle være straffe til City. Reprisene viste at forsvarspilleren fikk en ørliten touch på ballen før han var borti beina til Sterling, så får de lærde strides om dette skal kvalifisere til straffe eller ikke. Swansea-fansen følte seg uansett snytt, og det samme gjorde de nok da de så hvordan Sergio Agüeros straffe gikk i stolpen og via hælene på keeper og i mål!

City presset på for å få seiersmålet. Først hadde City en enorm dobbelmulighet da Sergio Agüero spilte fri Sterling på kant. Engelskmannen la en høy ball inn i feltet som endte med heading mot mål. Keeper fikk kastet seg og slått ballen i stolpen, før den igjen havnet i beina på både Sergio Agüero og Gabriel Jesus som nesten sto litt i veien for hverandre da Agüero avsluttet rett på den liggende keeperen.

Han skulle imidlertid gjøre det godt igjen med bare et par minutter igjen å spille. Et presist innlegg fra kant av Bernardo Silva fant Sergio Agüero inne i feltet. På mesterlig stupheadet Kun ballen i det nærmeste hjørnet, og selv om reprisene viste at målet nok skulle vært annulert for offside, satte ikke det noen demper på stemningen. Snuoperasjonen var et faktum!

Dermed vant City 3-2 borte over Swansea, og er dermed klare for semifinale av FA-cupen! Trekningen skjer i morgen.

Relaterte saker

2 svar

 1. Tim sier:

  Det er moro å vinne, men les Player Ratings i MEN. 100% enig. Forsvaret har tydelige svakheter. Otamendi blir løpt i fra, Delph gjør en elendig jobb og hva skal vi si om Walker? For ikke å snakke om Mahrez….sliter med å like den karen….Så litt positivt…vi vinner allikevel og er fremdeles med på alle fronter!

 2. Anonym sier:

  Fullt fortjent, men med solide marginer på vår side.
  Delph var svært tung og treg. Litt bekymringsfult at med mange spillere ute med skade så benytter ikke erstatterne sjansen til å vise at fortjener en plass i 1. ellever.
  Mahrez ser ut som han ikke har trent sammen med de andre spillerne og Jesus har gått seg helt fast i forhold til å lage mål.

  Fernandinho og KDB trenger vi spesielt i innspurten, selv om jeg tviler på at nederlenderen kommer tilbake på fjorårets nivå denne sesongen.

Legg igjen en kommentar