Møter Brighton i semifinalen

City skal møte Brighton & Hove Albion i semifinalen av FA-cupen.

På en dag der Liverpool gjeninntok tabelltoppen i Premier League ved å slå Fulham 2-1 på Craven Cottage (men med én kamp mer spilt enn Manchester City), er det klart at Citys motstander i semifinalen av FA-cupen blir Brighton, som for tiden ligger på 15. plass i Premier League. Mens City tok seg til semifinalen ved å slå Swansea 3-2 i Wales i går, gjorde Brighton det ved å slå ut Millwall i dag. Det måtte imidlertid to sene scoringer til for å sikre uavgjort og ekstraomganger, og til slutt straffesparkkonkurranse som Brighton altså vant.

City har bare møtt Brighton to ganger tidligere i FA-cupen. Første gang var for 95 år siden da City vant 5-1 på sørkysten, mens andre gang var i 1983 da Brighton knuste City 4-0. Denne sesongen endte det med 2-0-seier til City da lagene møttes i Premier League, etter scoringer av Raheem Sterling og Sergio Agüero. Returoppgjøret i Brighton er siste runde i Premier League.

Når det gjelder FA-cupsemien spilles den lørdag 6. april eller søndag 7. april på Wembley i London, men i og med at det allerede er bestemt at City skal møte Tottenham i Champions League tirsdagen etterpå, vil det altså at FA-cupsemien må spilles lørdag. Det betyr at Premier League-oppgjøret mot Cardiff denne dagen går ut, og vil sannsynligvis flyttes noen dager fram i tid. Dette er ikke bekreftet ennå.

I den andre semifinalen møtes Watford og Wolverhampton.

Relaterte saker

1 svar

  1. John Akse sier:

    Var vel kanskje minste motstands vei igjen for oss😏så ser eg at etter at scums og OGS er ute av FA cupen så blir ikke den turneringen nevnt med ett ord i VG🤔

Legg igjen en kommentar