Før kampen: Manchester City – Schalke 04

Manchester City har med seg en 3-2 ledelse fra lagenes første møte i Gelsenkirchen for tre uker siden til tirsdagens returmøte på Etihad Stadium, og er naturligvis store favoritter til å ta seg videre til kvartfinale i Champions League for andre sesong på rad.

27 ganger tidligere har et lag scoret tre eller flere mål i en bortekamp i utslagsrundene i Champions League, alle gangene har det endt med avansement. 6 av 6 ganger etter at det første møtet endte 2-3.

I forrige sesongs 8.delsfinale hadde vi med oss en solid 4-0 ledelse mot FC Basel etter det første møtet i Sveits. I returoppgjøret på Etihad Stadium ble det imidlertid tap 1-2 for et reservepreget City-lag, men likevel mer enn godt nok til å ta seg til kvartfinale der det ble stopp etter to tap for Liverpool.

Schalke 04 har slitt tungt denne sesongen etter den oppløftende 2.plassen i Bundesliga forrige sesong. I skrivende stund ligger de helt nede på en 14.plass med sine 23 poeng på 25 kamper (6-5-14) og er bare fire poeng foran Stuttgart som i øyeblikket ligger på 16.plassen. En plass om eventuelt vil sende laget ut i kvalifisering mot lag nummer tre i 2.bundesliga for å beholde sin plass i den tyske toppserien.

Siden sist lagene møtte hverandre, for tre uker siden, har Schalke gått på tre strake tap i den hjemlige serien. Og manager Domenico Tedesco er under et stort press for å hindre at det blir nedrykk og spill på nest øverste nivå på Veltins Arena for første gang siden 1990-91 sesongen.

Nå i helgen måtte man seg seg slått 4-2 av Werder Bremen på Weser Stadion i Bremen, uka før ble det tap hele 0-4 hjemme for Fortuna Dusseldorf. Laget har også tapt 3-0 borte mot Mainz 05 siden sist vi møttes.

Tyske medier skriver mandag at Tedesco har fullt fokus inn mot lørdagens meget viktige kamp mot RB Leipzig og at han sannsynligvis  kommer til å sende ut et B-lag tirsdag. Tedesco selv benektet dette.

Vi har fortsatt en liten mulighet til å ta oss videre til kvartfinalen, og kommer ikke til å sende utpå et reservepreget lag selv om vi har en viktig kamp mot RB Leipzig lørdag, var hans korte svar.

Tiden vil vise. Det som imidlertid er sikkert er at man må klare seg uten midtbanespillerne Alessandro Schöpf, Omas Mascarell og Daniel Caligiuri som alle er skadet.

Schalke 04 er i en 8.delsfinale i Champions League for første gang siden 2014-15 sesongen, den gang var Real Madrid motstander. Schalke 04 tapte de det første møtet i Gelsenkirchen med 0-2, men slo tilbake på Santiago Bernabeu i Madrid og vant 4-3. Men det var ett mål for lite til å ta seg videre. Alle deres tre siste deltakelser i Champions League har endt med at de har blitt utslått i 8.delsfinalen.

Dette blir andre gang lagene møtes til Europacup dyst i Manchester. Første gang var i semifinalen i det som den gang het Cupvinner Cupen i 1969-70 sesongen, på vei mot vår første og hittil eneste Europa Cup trofe. Tyskerne vant det første møtet 1-0 i Gelsenkirchen, men i returoppgjøret på Maine Road 14 dager senere var det aldri noen tvil. Manchester City vant til slutt 5-1 og tok seg til finale med 5-2 sammenlagt. Målscorere for City den gang var Mike Doyle, Neil Young 2, Francis Lee og Colin Bell. I finalen som ble spilt på Prater Stadium i Wien slo vi polske Gornik Zabrze 2-1 etter scoringer av Neil Young og Francis Lee (straffe).

I tillegg møtte vi dem i en gruppespills kamp i UEFA Cupen i 2008-09 sesongen. En turnering som ble døpt om til UEFA Europa League sesongen etter. Den gang møtte man hvert lag bare en gang i gruppespillet, vi møtte Schalke 04 borte og vant 2-0 etter scoringer av Benjani og Stephen Ireland.

Sterling med sesongens raskeste hat-trick i lørdagens kamp mot Watford

Manchester City, er I motsetning til Schalke 04, inne i en veldig god stim. Siden lagene sist møttes har vi tre strake Premier League seire, i tillegg har vi sikret oss sesongens første trofé etter at Chelsea ble slått i finalen i Carabao Cup. I helgen ble det seier 3-1 hjemme mot Watford etter tre scoringer i løpet av drøyt 13 minutter i starten av andre omgang signert Raheem Sterling. Det raskeste hat-tricket i Premier League denne sesongen. Sterling er nå oppe i totalt 18 mål denne sesongen alle turneringer inkludert, i tillegg står han bokført med 11 assister.

Fernandino er fortsatt ute med skade, men kunne uansett ikke spilt i denne grunnet karantene. Nicolas Otamendi er også suspendert etter utvisningen i forrige møte. 

Lett trening foran tirsdagens CL-oppgjør mot Schalke 04

John Stones og Aymeric Laporte som har slitt med skader i det siste, var begge å se på den åpne treningen mandag ettermiddag. Vincent Kompany, Benjamin Mendy og Kevin De Bruyne i tillegg til Fernandinho var derimot ikke å se. Og mye tyder vel på at alle disse fire står over tirsdagens oppgjør.

Pep Guardiola tar ingenting for gitt selv om Manchester City er skyhøye favoritter til å ta seg videre til en kvartfinale.

Mye kan skje i løpet av 90 minutter i turneringer som dette. Vi var heldige i det første oppgjøret. På stillingen 2-1 til Schalke 04 med 20-25 minutter igjen å spille fikk vi en spiller utvist. Under normale omstendigheter kunne dette betydd slutten for oss i denne sesongens Champions League. Så man kan si vi var heldige som attpåtil kom fra det med et positivt resultat. Mange har en tendens til å konkludere med hvem som kommer til å gå videre allerede etter trekningen. Men forrige ukes resultater viser med all tydelighet at ingenting er avgjort på forhånd. Hver eneste kamp er forskjellig og lever sitt eget liv. Selv om jeg foretrekker utgangspunktet vi har foran denne kampen sammenlignet med utgangspunktet vi hadde foran Liverpool-kampen forrige sesong (3-0 tap i det første oppgjøret på Anfield) så har vi fortsatt en jobb å gjøre.

Bare det å ta seg videre fra gruppespillet i Champions League er en prestasjon. Konkurransen blir bare tøffere og tøffere for hver sesong, og skulle vi klare å ta oss videre til neste runde så er vi blant de åtte beste lagene i Europa. 

Jeg føler ikke noe press til å vinne Champions League. Presset ligger på å gjøre en god jobb, å bite godt fra oss i semifinaler og kvartfinaler og hele tiden forbedre oss og rette opp tidligere feil. Denne turneringen er meget spesiell og kvaliteten på motstanderne gjør at du blir straffet knallhardt dersom du gjør feil. Manchester City er fortsatt som tenåringer å regne i Champions League. Det er iallfall slik jeg føler det. Du er nødt til å drømme, å sikte så høyt som mulig samtidig som vi må akseptere at mange andre lag tenker på samme måten. Vi kan ikke benekte hvor sterke de er, sa Guardiola på mandagens pressekonferanse.

Dommer er Clement Turpin (36) fra Frankrike. Han har dømt Manchester City en gang tidligere i Champions League. Det var borte mot Borussia Mønchengladbach i gruppespillet i september 2015. En kamp Manchester City vant 2-1 etter scoringer av Martin Demichelis og Sergio Aguero.

Kampstart er tirsdag kl 21.00 og kampen kan du se på Viasport 1.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.