Også Premier League etterforsker City

Dagen etter at UEFA offentliggjorde at de starter en etterforskning av City, annonserer Premier League at de gjør det samme. Også FA og FIFA etterforsker City, samtidig som Watford ønsker kompensasjon for Jadon Sancho.

Etter at UEFA i går offentliggjorde at de har startet et etterforskning av Manchester City, basert på den tyske avisen Der Spiegels anklager mot City gjennom deres såkalte «Football Leaks», annonserer nå Premier League at de også har startet en etterforskning av Citys finanser, spillerkjøp av spillere til akademiet og tredjepartseierskap av spillere.

«Premier League har tidligere vært i kontakt med Manchester City for å be om informasjon som kan belyse nylige anklager, og er i dialog med klubben. Ligaen har detaljerte reguleringer når det gjelder finanser og klare regler når det gjelder rekruttering av spillere til akademiet og når det gjelder tredjepartseierskap av spillere. Vi etterforsker nå disse sakene og vil gi Manchester City alle muligheter til å forklare konteksten og detaljene rundt sakene. Vi vil ikke komme med noen ytterligere kommentarer frem til prosessen er ferdig.»

Bruno Zuculini i aksjon for City.

Når det gjelder anklagen om brudd på regelen om at tredjepartseierskap av spillere ikke er tillatt, handler dette blant annet om Bruno Zuculini, en argentinsk spiller som bare fikk én eneste offisiell kamp for City, i Community Shield-tapet mot Arsenal i august 2014. Der Spiegel skriver at det var sommeren 2014 at klubben gjennomførte handelen av spilleren, som det var meningen skulle ha kontrakt med City, men bli lånt ut til andre klubber. City informerte da både Premier League og FA om at et firma ved navn MPI eide aksjer i Zuculini, og da ligaen spurte hvem som sto bak MPI, fikk de til svar av City-advokat Simon Cliff at «MPI er et fond kontrollert av risikokapitalfondet Mangrove Capital Partners». På spørsmål om hvor MPI fikk pengene sine fra var svaret at de fikk det fra eierne av Mangrove Capital Partners, men ifølge Der Spiegel ble det ikke opplyst om at Mangrove hadde etablert MPI-fondet sammen med lederne av Manchester City. I tillegg skal Executive Affairs Authority of Abu Dhabi, ledet av City-formann Khaldoon Al Mubarak, ha etablert et firma med tilholdssted på Caymanøyene i forbindelse med dette fondet som skal stå for finansieringen. Indirekte er altså anklagene fra Der Spiegel at det pumpes penger inn i klubben via bakveier og omveier. City-CEO Ferran Soriano skal også ha kalt Luxemburg-baserte Mangrove for hans forretningspartnere. Til slutt måtte Premier League godkjenne overgangen til Bruno Zuculini til City, som ble lånt ut til seks forskjellige klubber på tre år. Nå etterforsker altså Premier League, i tillegg til FA og FIFA, saken på nytt.

Jadon Sancho, før han forsvant til Dortmund.

Det er også kommet anklager om at City brøt regler i forbindelse med kjøpet av Jadon Sancho fra Watford i 2015. Sancho var da 14 år gammel, og ifølge anklagene fra Der Spiegel betalte City penger til Sanchos agent og foreldre, til tross for at dette er imot lovverket. Som de fleste vet forsvant Sancho fra City til Borussia Dortmund i august 2017, etter at han ikke ønsket å skrive under på en kontrakt med City, grunnet Citys manglende vilje til å garantere Sancho spilletid. I Tyskland har imidlertid Sancho blomstret, og det snakkes nå om at flere storklubber i Europa er villige til å betale store summer for å hente den unge engelskmannen som allerede har fått sin debut på Englands landslag. City skal ha sikret seg 15% av et eventuelt videresalg fra Dortmund, men nå skrives det altså at Watford, i lys av de nye anklagene mot City som er kommet fram gjennom Football Leaks, ønsker kompensasjon fra City fordi de brukte ulovlige midler da Sancho ble hentet i 2015.

Som tidligere skrevet etterforsker også FIFA City for tredjepartseierskap av afrikanske spillere, som City skal sikret seg rettigheten til å hente, til tross for at de var eid av den danske klubben FC Nordskjælland.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.