Før kampen: Manchester City – Watford

For første gang siden starten av desember har vi alt i våre egne hender igjen i kampen om Premier League tittelen. Lørdag gjester Watford Etihad Stadium, et Watford-lag som har tapt alle sine syv siste Premier League oppgjør mot Manchester City.

Ikke bare har de tapt alle de syv siste, på disse syv har de kun maktet å score 3 ganger mot Manchester Citys 22. Tar vi med to FA Cup kamper i henholdsvis 2013 (3-0 til City) og 2014 (4-2 til City) står vi nå med 9 strake seire mot Elton John´s favorittlag. Sist Watford tok poeng borte mot Manchester City var i desember 2006 da det endte 0-0 på Etihad Stadium. For å finne sist gang Watford tok alle tre poengene borte mot Manchester City må vi faktisk helt tilbake til april 1987 da vi tapte 1-2 på Maine Road. Neil McNab var forøvrig vår målscorer den gang, på straffe. 

Men for de som husker tilbake til i desember så hadde vi en lignende statistikk før hjemmekampen mot Crystal Palace, det endte med vårt første hjemmetap for London-klubben på 28 år !!. For å finne sist gang Watford slo Manchester City må vi tilbake til mars 1989 da det endte 1-0 til hjemmelaget på Vicarage Road. 

Riyad Mahrez var blant målscorerne sist vi møtte Watford

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 3-1 seier til Manchester City etter scoringer av Raheem Sterling, Sergio Aguero samt et selvmål av Christian Kabasele. Andre Gray reduserte for gjestene med rundt ti minutter igjen å spille av kampen. Det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen endte med 2-1 til City. Leroy Sane gav oss ledelsen fem minutter før pause, Riyad Mahrez doblet ledelsen seks minutter etter hvilen før Abdoulaye Doucoure reduserte for hjemmelaget like før slutt.

En scoring av innbytter Riyad Mahrez ti minutter ut i den andre omgangen sørget for vår andre 1-0 seier på rad da Bournemouth ble slått på den engelske sørkysten forrige lørdag. Dagen etter måtte Liverpool ta til takke med 0-0 borte mot Everton og dermed smatt vi forbi og leder nå med ett poeng når ni kamper gjenstår. Et skår i gleden var det at Kevin De Bruyne måtte gi seg like før pause med en kjenning bak i låret. I følge ham selv skal det ikke være snakk om noe langvarig skade, men det er vel ikke usannsynlig at han blir ute til etter landslagspausen og således går glipp av de tre neste kampene som i tillegg til Watford er returoppgjøret mot Schalke 04 i Champions League i midtuken samt kvartfinalen i FA Cupen mot Swansea neste helg. John Stones var tilbake i midtforsvaret igjen etter å ha mistet tre kamper med en muskelskade, men måtte gi seg tidlig i den andre omgangen og blir heller ikke klar til denne. I tillegg er Fernandinho fortsatt ute.

Aymeric Laporte pådro seg en muskelskade i Carabao Cup finalen mot Chelsea, og de første prognosene tilsa at han tidligst ville være klar igjen etter landslagspausen, det vil si om tre uker. Men han var tilbake i trening igjen sammen med de andre tidligere i uken, og på fredagens pressekonferanse kunne Pep Guardiola fortelle oss at han er kvitt sin skade, men at man venter til det siste med å ta en avgjørelse på om han spiller mot Watford eller ikke.

Watford-manager, Javi Gracia, er i den heldige situasjonen at han kan velge fra en skadefri tropp til lørdagens oppgjør. Alle 26 i førstelags troppen er friske og raske. 

Dette er en god dag for meg ettersom jeg kan meddele at alle mine spillere er klare for kamp, sa Gracia på sin pressekonferanse for kampen. Det er også gode nyheter fordi det viser at hele støtteapparatet rundt klubben gjør en strålende jobb slik at vi til enhver tid er best mulig rustet til å hevde oss i turneringene vi deltar i. 

Kiko Femenia er det eneste spilleren som har vært ute den siste tiden, men også han er tilbake i full trening igjen og kampklar etter hamstring-skaden han pådro seg i oppgjøret mot Burnley i midten av januar.

Watford ligger for øyeblikket på en 8.plass på tabellen med 43 poeng, like mange poeng som Wolverhampton på plassen foran, men hele 13 poeng bak Chelsea som i øyeblikket innehar 6.plassen. På bortebane står de med 5 seire, 5 uavgjorte og 5 tap så langt denne sesongen. Siden 2-1 tapet borte mot Tottenham i slutten av januar står de nå med fire seire, en uavgjort og ett tap på sine seks siste kamper. Tapet kom forøvrig i forrige bortekamp da de gikk på en smell og tapte hele 5-0 for Liverpool. De er, som Manchester City, også klare for FA Cupens kvartfinaler der de møter Crystal Palace neste søndag.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 04.12.2018: Watford – Manchester City 1-2 (Sane, Mahrez)
 • 02.01.2018: Manchester City – Watford 3-1 (Sterling, Aguero, Selvmål)
 • 16.09.2017: Watford – Manchester City 0-6 (Aguero 3, Jesus, Otamendi, Sterling)
 • 21.05.2017: Watford – Manchester City 0-5 (Aguero 2, Kompany, Fernandinho, Jesus)
 • 14.12.2016: Manchester City – Watford 2-0 (Zabaleta, D. Silva)
 • Manchester City har holdt nullen bakover i sine fire siste Premier League kamper, og i seks av sine åtte siste i samme turnering.
 • Sergio Aguero har scoret tilsammen 10 mål på de seks kampene han har spilt mot Watford, inkludert to hat-trick.
 • Riyad Mahrez har scoret i alle sine seks siste opptredener mot Watford.
 • Watford har nå tre seire på sine fire siste ligakamper. Like mange som de hadde på de 15 foregående.
 • The Hornets har nå 12 strake tap borte mot de såkalte topp-seks klubbene. Sist seier mot en av disse kom da Arsenal ble slått 2-1 på Emirates Stadium i januar 2017.
 • Troy Deeney har scoret fem Premier League mål og har i tillegg tre assister hittil i 2019. Han lagde bare seks mål i tillegg til to assister på 33 kamper i hele 2018.

Dommer er Paul Tierney. Han dømte også det motsatte oppgjøret i begynnelsen av desember som City vant 2-1. I tillegg har han dømt oss i bortekampen mot Southampton (3-1 seier) og i vårt eneste tap hittil i 2019 som kom mot Newcastle i slutten av januar.

Kampstart er lørdag kl. 18.30 og vises på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *