UEFA starter etterforskning av City

UEFA annonserer at de starter en offisiell etterforskning av Manchester City, samtidig som klubben skriver at de ønsker en slik etterforskning velkommen fordi den da endelig får mulighet til å renvaske seg.

Det har i lengre tid versert diverse spekulasjoner om Manchester City bevisst har omgått UEFAs FFP-regler, blant annet ved å blåse opp sponsorkontrakter, først og fremst avtalen med Etihad Airways, og sprøyte midler inn i klubben på ulovlig vis ved å omgå reglene UEFA har laget for finansielt fair play. Det er den tyske avisen Der Spiegel som har ledet an i disse anklagene mot klubben, gjennom å presentere sine såkalte Football Leaks, der inneholdet i private e-poster har blitt offentliggjort. City skal bevisst ha forsøkt å finne smutthull og omgå UEFA sine FFP-regler på, og etter alle mediaoppslagene som har vært mot City de siste månedene, skriver nå UEFA at de på grunn av disse starter en etterforskning av City.

City skriver på sin side på den offisielle nettsiden at de ønsker denne etterforskningen velkommen. «Manchester City ønsker denne offisielle UEFA-etterforskningen velkommen, slik at det da blir mulig å legge alle spekulasjoner som har oppstått gjennom ulovlig hacking og e-poster som har blitt publisert utenfor kontekst døde. Alle anklager om at finansielle uregelmessigheter har foregått er falske.»

Diverse medier skriver at City kan bli straffet med alt fra overgangsnekt i én eller flere overgangsvinduer, til utestengelse fra Champions League, dersom UEFA kommer fram til at City har brutt reglene.

City har også tidligere vært under etterforskning av UEFA og ble i 2014 dømt for å ha brutt Financial Fair Play-reglene.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.