Før kampen: Bournemouth – Manchester City

Manchester City puster fortsatt Liverpool i nakken etter at West Ham ble slått 1-0 på Etihad Stadium onsdag kveld. Lørdag venter en tøff bortekamp mot Bournemouth.

Et Bournemouth-lag som har tatt 25 (7-4-3) av sine totalt 34 poeng hjemme på Vitality Stadium og som for en måned siden sendte Chelsea hjem med 0-4 i bagasjen etter blant annet to scoringer av norske Joshua King. Ser vi bort fra topp 6 lagene er det ingen som har tatt flere hjemmepoeng i Premier League enn Bournemouth så langt denne sesongen.

West Ham ble aldri noen trussel i onsdagens kamp. De skapte så og si ingenting og hadde kun en avslutning på mål gjennom hele kampen, mens City med litt effektivitet fort kunne ledet med to-tre mål allerede etter ti minutters spill. Men enten stod stolpen i veien eller så gikk avslutningene like til side eller like over mål. Litt symptomatisk for kvelden var det at det måtte en straffe til for endelig å få hull på byllen. Innbytter Bernardo Silva ble lagt ned inne i feltet og Sergio Aguero var sikker fra straffemerket og satte inn sitt 18. Premier League mål og sitt 25. totalt for Manchester City så langt denne sesongen. City hadde flere store sjanser til å øke ledelsen, men dette var kvelden da det ikke ville seg helt foran mål. Det viktigste var likevel de tre poengene. Liverpool hadde små problemer med å slå Watford 5-0 hjemme i sin kamp og dermed et det fortsatt det ene poenget som skiller lagene i toppen av tabellen.

Aguero satte inn kampens eneste mål mot West Ham

Tottenham er imidlertid i ferd med å bli hektet av i gullkampen ettersom de gikk på sitt andre tap på fire dager da Chelsea ble for sterke på Stamford Bridge. Spurs har nå ni poeng opp til Liverpool og åtte poeng opp til Manchester City, men siden de fortsatt har innbyrdes møter igjen mot både Manchester City og Liverpool er det kanskje litt for tidlig å avskrive dem helt.

Både Fernandinho og Aymeric Laporte i tillegg til Gabriel Jesus og John Stones måtte seg West Ham-kampen fra tribunen grunnet skader, men gledelig var det å se at Benjamin Mendy var tilbake igjen etter et lengre skadefravær. Mendy måtte imidlertid ta til takke med en plass på benken da Oleksandr Zinchenko fikk fornyet tillitt på venstrebacken etter flere gode kamper i det siste. Zinchenko står nå med 13 Premier League opptredener for Manchester City, alle disse 13 har City vunnet. Ingen andre spillere i Premier Leagues 27 årige historie kan vise til en lignende start på sin Premier League karriere.

Pep Guardiola, som nok en gang er nominert til månedens manager etter at City tok 7 av 7 seire (Chelsea-seieren var dog etter straffespark konkurranse) i februar, kunne på fredagens pressekonferanse komme med både gode- og litt mindre gode nyheter på skadefronten. Aymeric Laporte og Fernandinho, som begge ble skadet i Ligacupfinalen, blir ute til etter landslagspausen. Det vil si at de mister de fire neste kampene, mot Bournemouth og Watford i Premier League samt Champions League returen mot Schalke 04 og kvartfinalen i FA Cupen mot Swansea.

De gode nyhetene er at både John Stones og Gabriel Jesus er tilbake i full trening og aktulle til lørdagens kamp. Begge har måtte se de tre siste kampene fra tribunen med muskelskader. Fabien Delph er også omsider tilbake igjen, men er ikke med i troppen som reiser til den engelsk sørkysten.

Bournemouth og Manchester City har stort sett spilt i foskjellige divisjoner opp gjennom historien, noe som har ført til at man kun har møtt hverandre 13 ganger. Alle i seriesammenheng. På disse 13 kampene står Manchester City med 11 serie, mens 2 har endt uavgjort. Etter at den, i Premier League sammenheng, lille klubben rykket opp i mai 2015 har lagene møtt hverandre syv ganger. Alle syv har endt med City-seier med en total målscore på 24-3 i Citys favør. Likevel var det så vidt båten bar i tilsvarende møte forrige sesong da det måtte en Raheem Sterling-scoring langt inne på overtid i andre omgang for å avgjøre kampen (1-2). Sterling fikk forøvrig sitt andre gule kort, og dermed marsjordre av dommeren, etter feiringen av scoringen sammen med elleville City-fans. I det omvendte møte tidligere denne sesongen vant Manchester City 3-1. Bernardo Silva sendte oss i føringen etter et kvarters spill, men en utlikning av Callum Wilson i det 44.minutt sørget for at lagene gikk til pause på stillingen 1-1. Scoringer av Raheem Sterling og Ilkay Gundogan i andre omgang sørget for at det til slutt ble en ny City-seier.

Det kanskje mest minnerike oppgjøret klubben i mellom var da lagene møttes i nest siste serieomgang i 1988-89 sesongen. Manchester City ville med seier være klare for opprykk til den øverste divisjonen. Og det hele så veldig lyst ut da City kunne gå til pause med en 3-0 ledelse etter to scoringer av Paul Moulden samt en av Trevor Morley. Men scoringer av Peter Shearer og Matty Holmes i andre omgang samt en straffe satt inn av Luther Blissett fem minutter på overtid sørget for at den endte 3-3 og City måte legge champagnen på kjøl en uke til. Trevor Morley sørget imidlertid for at opprykket ble en realitet med sin utlikning til 1-1 på tampen av oppgjøret i serieavslutningen borte mot Bradford City.

Vi må tilbake til midten av februar i 1999 for å finne sist Bournemouth tok poeng mot Manchester City, den gang endte det 0-0 i Bournemouth i vår hittil eneste og forhåpentligvis siste sesong på nivå tre i det engelske ligasystemet

De ligger i skrivende stund på en 12.plass i Premier League med sine 34 poeng (10-4-14) på 28 kamper.  Som tidligere nevnt er de aller fleste av disse poengene tatt på hjemmebane, borte står laget nå med ni strake tap senest onsdag da de tapte 5-1 for Arsenal i London. Forrige hjemmekamp endte med 1-1 mot Wolverhampton etter at Joshua King først satte inn 1-0 på straffe og deretter bommet på straffe fem minutter før slutt på stillingen 1-1. De slipper inn mye mål, bare Cardiff (55) og Fulham (63) har sluppet inn flere enn deres 53 så langt denne sesongen. 

Manager Eddie Howe, har som Pep Guardiola, flere fravær til denne kampen. Angrepsspillerne Dominic Solanke og Junior Stanislas er begge ute. Klubbens toppscorer Callum Wilson, som fikk sin Englands-debut tidligere denne sesongen har stått over de fem siste kampene grunnet en kneskade, men er tilbake i trening igjen og testes før kamp. David Brooks, som var innom Citys akademi i sine yngre dager,  har vært ute med en ankelskade. Men var tilbake og kom inn som innbytter i oppgjøret mot Arsenal. Han er aktuell fra start i denne. Forsvarsspilleren Steve Cook er langtidsskadet, mens midtbanespilleren Jefferson Lerma soner sin andre av to kampers karantene etter at han pådro seg sitt 10.gule kort for sesongen i forrige hjemmekamp mot Wolverhampton. 

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 01.12.2018: Manchester City – Bournemouth 3-1 (B. Silva, Sterling, Gundogan)
  • 23.12.2017: Manchester City – Bournemouth 4-0 (Aguero 2, Sterling, Danilo)
  • 26.08.2017: Bournemouth – Manchester City 1-2 (Jesus, Sterling)
  • 13.02.2017: Bournemouth – Manchester City 0-2 (Sterling, Selvmål)
  • 17.09.2016: Manchester City – Bournemouth 4-0 (De Bruyne, Iheanacho, Sterling, Gundogan)

Dommer er Kevin Friend. Dette blir fjerde gang han dømmer Manchester City denne sesongen. De tre andre var 2-1 seieren hjemme mot Newcastle i starten av september, 1-0 seieren borte mot Tottenham i oktober samt returoppgjøret borte mot Burton Albion (seier 1-0) i Carabao Cup.

Kampstart er lørdag kl. 16.00. Kampen vises desverre ikke direkte på norsk tv.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.