Før kampen: Manchester City – West Ham

For første gang i klubbens historie klarte Manchester City søndag å forsvare et trofé da det ble seier mot Chelsea i Ligacup finalen på Wembley. Men det er ikke tid til å hvile på laurbærene, allerede onsdag kveld venter West Ham i en viktig Premier League kamp på Etihad Stadium.

Ettersom Liverpool spilte uavgjort borte mot Manchester United i helgen, skiller det nå bare ett fattig poeng i Liverpools favør i toppen av tabellen med 11 kamper igjen å spille for begge lag.

City måtte virkelig slite for å sikre seg sin fjerde Ligacup-tittel på de seks siste sesongene, og den sjette totalt. Det stod 0-0 etter ordinær tid og ekstraomganger, men nok en gang viste City seg best fra 11-metern da det hele måtte avgjøres på straffespark konkurranse. 

Carabao Cup Winners 2019

Vi har nå seks strake seire i straffesparkkonkurranser av betydning. Mot Chelsea i går, mot Leicester i kvartfinalen i Ligacupen både denne sesongen og forrige sesong. Mot Wolverhampton i 4.runde i Ligacupen forrige sesong, mot Liverpool i Ligacup finalen i 2016 og mot Aalborg i 8.dels finalen i UEFA Cupen i 2008/09 sesongen. Sist tap på straffer kom borte mot Brighton i 2.runde i Ligacupen i september 2008. Etter 1-1 ved ordinær tid og 2-2 etter ekstraomganger, vant Brighton 5-3 i den påfølgende straffespark konkurransen.

Alt har imidlertid sin pris. I tillegg til mange slitne bein etter 120 intense minutter på Wembley-matta måtte både Aymeric Laporte og Fernandinho, to av våre aller beste spillere denne sesongen, ut med skader og vil være ute i flere uker framover. I tillegg mistet både Gabriel Jesus, John Stones, Benjamnin Mendy og Fabian Delph cupfinalen grunnet skader/sykdom. 

På tirsdagens pressekonferanse kunne Pep Guardiola bekrefte at Fernandinho og Laporte trolig blir ute til etter landslagspausen. Det vil i så tilfelle si at de må stå over kampene mot West Ham, Bournemouth (borte), Watford (hjemme), Schalke 04 (hjemme) og Swansea (borte). John Stones og Gabriel Jesus er også uaktuelle til onsdagens oppgjør mot West Ham, men det er godt håp om at disse to snart er klare igjen. Gledelig var det å høre at Benjamin Mendy har trent godt de siste dagene og er aktuell til morgendagens kamp. Han har imidlertid en jobb i gjøre med å danke ut Oleksandr Zinchenko som har gjort sine saker meget bra de gangene han har fått tillitt på venstrebacken av Guardiola.

Guardiola var rask med å trekke fram Zinchenko som i sommer sa nei til en overgang til Wolverhampton og heller ville bli i Manchester for å sloss om en plass på laget. 

Zinchenko fortjener all min respekt. Måten han har taklet skuffelser på er imponerende. I sommer var han på vei bort fra klubben, men ville heller bli og sloss om en plass på laget. Og til tross for at han ikke fikk spilletid i det hele tatt de 7-8 første kampene, var det aldri en sur mine å se. Snarere tvert imot. Hans innstilling har alltid vært fremragende og han er en spiller som vil få en en flott og lang karriere, forhåpentligvis her i Manchester City.

Guardiola la også til at tittelen fortsatt er i Liverpools hender og at alt Manchester City kan gjøre er å vinne sine kamper for å opprettholde presset på dem. Jeg vil ikke høre noen unnskyldninger fra mine spillere om at de er trøtte på grunn av et tøft kamp program. De to siste månedene av en lang sesong handler om mentalitet. Jeg vil se vinnerviljen i ansiktene til mine spillere, både før og under kampen. At de fortsatt er villige til å yte det som må til for å vinne Premier League tittelen selv om vi vant en annen tittel for bare et par dager siden, sa Pep.

West Ham er et lag vi har hatt et godt tak på de siste årene, da spesielt på bortebane. De fire siste møtene i London, inkludert en FA Cup kamp, har alle endte med City-seire og en total målforskjell på 17-1 i vår favør !!. Etter at Manchester City flyttet til Etihad Stadium sommeren 2003 har vi møtt West Ham 12 ganger i Premier League her. Det har endt med 10 seire, 1 uavgjort og 1 tap. Tapet kom i september 2015 da West Ham vant 2-1 etter scoringer av Victor Moses og Diafra Sakho. Kevin De Bruyne satte inn Citys redusering. I tillegg har vi møtt dem på Etihad Stadium to ganger i FA Cupen (1-2 tap i mars 2006 og 1-0 seier i januar 2008) samt i semifinalen i Ligacupen i 2014 da vi vant hele 6-0 i den første semifinalekampen. På de seks siste innbyrdes møtene i Premier League uansett bane står vi med fem seire og en uavgjort og 17-3 i målforskjell i vår favør. Under Pep Guardiolas ledelse står vi med seks seire på seks forsøk mot de3m (alle turneringer inkludert) med en målforskjell på 22-3.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 2-1 seier til Manchester City etter en sen scoring av David Silva. West Ham tok ledelsen like før pause ved Angelo Ogbonna, mens Nicolas Otamendi utliknet for City i starten av den andre omgangen før Silva avgjorde med sin scoring i det 83.minutt. Det motsatte oppgjøret på London Stadium tidligere i sesongen endte med 4-0 seier til Manchester City etter scoringer av Leroy Sane 2, David Silva og Raheem Sterling.

Manuel Pellegrini i mai 2014

Manuel Pellegrini gjester Etihad Stadium som West Ham-manager for første gang siden han forlot Manchester City sommeren 2016. I løpet av sine tre sesonger som City-manager i perioden 2013-16 førte han laget til en Premier League tittel (2013-14), en Ligacup-tittel (2013-14) samt  førte klubben til sin første, og hittil eneste, semfinale i Champions League der det til slutt ble exit for Real Madrid etter at vi spilte 0-0 hjemme før vi tapte returoppgjøret i Madrid 1-0.

Etter fem strake uten seier, inkludert et forsmedelig tap for League One klubben AFC Wimbledon (4-2) i 4.runde i FA Cupen, kom West Ham på vinnersporet igjen da Fulham ble slått 3-1 hjemme på London Stadium i helgen. I skrivende stund ligger de på en 9.plass i Premier League med 36 poeng (10-6-11) på 27 kamper. Borte har det blitt fire seire så langt denne sesongen. Mot henholdsvis Everton (3-1), Newcastle (3-0),Fulham (2-0) og Southampton (2-1).

I tillegg til Pellegrini kan det også bli et gjensyn med to andre City-kjenninger onsdag kveld. Både Pablo Zabaleta og Samir Nasri er ventet å være med i kamptroppen som reiser nordover til Manchester. Zabaleta spilte en omgang sist mot Fulham, mens Nasri som var tilbake igjen etter skade, var ubenyttet reserve. Marko Arnautovic, som står med syv Premier League mål så langt denne sesongen, kom også inn som innbytter sist etter at det har vært stille rundt østerrikeren etter at han ifølge flere kilder ønsket seg bort og til en kinesisk klubb i januar-vinduet. En mann å se opp for er deres toppscorer så langt med åtte mål, brasilianeren Felipe Anderson. Anderson ble West Hams dyreste kjøp noensinne da han ble hentet fra italienske Lazio før sesongen og har etter en litt treg start virkelig begynt å levere varene.

Fabian Balbuena og Winston Reid er så smått tilbake i trening igjen etter kneskader, men ingen av dem er aktuelle til denne. Jack Wilshere, Andriy Yarmolenko og Carlos Sanchez er også uaktuelle. Manuel Lanzini var imidlertid tilbake igjen etter et langt skadeavbrekk og fikk noen minutter sist mot Fulham. 

Manuel Pellegrini tror ikke det vil påvirke Manchester City så mye at de måtte ut i ekstraomganger søndag.

Klart det er tøft å spille 120 minutter, men de har en stor og god stall og kan gjøre de forandringene de ønsker. Jeg er fortsatt av den oppfatning at de har den beste stallen i Premier League, sier Pellegrini som vil få en varm velkomst når han returnerer til Manchester. Pellegrini var en populær mann blant City-fansen de tre sesongene han ledet laget.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 24.11.2018: West Ham – Manchester City 0-4 (D. Silva, Sterling, Sane 2)
 • 29.04.2018: West Ham – Manchester City 1-4 (Sane, Jesus, Fernandinho, Selvmål)
 • 03.12.2017: Manchester City – West Ham 2-1 (Otamendi, D. Silva)
 • 01.02.2017: West Ham – Manchester City 0-4 (De Bruyne, D.Silva, Jesus, Y.Toure)
 • 06.01.2017: West Ham – Manchester City 0-5 (Y. Toure, D, Silva, Aguero, Stones, Selvmål ) FA Cup.

Dommer er Stuart Attwell. Han har dømt oss to ganger tidligere denne sesongen. Først i midten av september da vi slo Fulham 3-0 hjemme, deretter i 3-1 seieren hjemme mot Bournemouth i begynnelsen av desember.

Kampstart er onsdag kl. 21.00

Relaterte saker

2 svar

 1. Anonym sier:

  Har noen tips til hvordan vi kan se kampen?

 2. Svea sier:

  Grundig oppsummering. Mangler bare at Pellegrini vant to ligacuper med City, ikke en.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.