Før kampen: Chelsea – Manchester City

Søndag har Manchester City muligheten til å klare noe de aldri før har klart, nemlig å forsvare en tittel fra sesongen før.

Etter forrige sesongs finaleseier mot Arsenal (3-0), har vi muligheten til å bli medlem av en ekslusiv klubb når våre gutter søndag ettermiddag løper ut på Wembley gressmatte for å møte Chelsea til nok en finale i cupen vi har vunnet tre av de siste fem sesongene og fem ganger totalt.

Kun tre lag har tidligere klart å forsvare sin Ligacup tittel fra sesongen før. Nottingham vant cupen to sesonger på rad, i 1977-78 og 1978-79 sesongen. Liverpool vant hele fire sesonger på rad (1980-81, 1981-82, 1982-83 og 1983-84 sesongen), mens Manchester United forsvarte sin tittel i 2009-10 sesongen etter at de også hadde vunnet Ligacupen sesongen før.

Dette blir vår syvende finale i Ligacupen. På de seks foregående har vi fem seire og ett tap. Under finner du en oversikt over alle våre tidligere finaler i denne turneringen, med Manchester Citys målscorere i parantes: 

 • 1969-70: Manchester City – West Bromwich 2-1 (Mike Doyle, Glyn Pardoe)
 • 1973-74: Manchester City – Wolverhampton 1-2 (Colin Bell)
 • 1975-76: Manchester City – Newcastle 2-1 (Peter Barnes, Dennis Tueart)
 • 2013-14: Manchester City – Sunderland 3-1 (Yaya Toure, Samir Nasri, Jesus Navas)
 • 2015-16: Manchester City – Liverpool 1-1, 3-1 på straffer (Fernandinho)
 • 2017-18: Manchester City – Arsenal 3-0 (Sergio Aguero, Vincent Kompany, David Silva).

City-spillerne feirer Carabao Cup triumfen forrige sesong

Bare Liverpool har flere triumfer i denne turneringen enn oss, med sine åtte. Chelsea, Manchester United og Aston Villa har like mange med sine fem.

Manchester City kommer rett fra en sterk borteseier mot Schalke 04 i Champions League, i en kamp som viste oss et VAR ikke nødvendigvis trenger være løsningen på alt i fotballen. Men selv ikke en kontroversiell straffe avgjørelse eller en utvisning på Nicolas Otamendi felte oss, og vi kunne ta med oss en 3-2 seier til returoppgjøret som spilles på Etihad Stadium om snaut tre uker. Sergio Aguero, som satte inn vårt første mål i Gelsenkirchen, han har nå scoret i syv bortekamper på rad i Champions League noe ingen før ham har klart siden turneringen så dagens lys i 1992.

John Stones og Gabriel Jesus måtte begge stå over onsdagens kamp grunnet muskulære problemer, sammen med Benjamin Mendy og Fabian Delph som ikke har vært på banen siden returoppgjøret i denne cupen mot Burton Albion i januar. Det er fortsatt usikkert om noen av dem rekker søndagens finale. På pressekonferansen sa Pep Guardiola at han må vente til lørdag for å se da spillerne hadde fri fra trening på fredag. 

Informasjonen vi har fra vårt medisinske støtteapparat er at alle fire er på bedringens vei, men slik ståa er nå så kan jeg ikke gi noe eksakt svar på hvem som eventuelt blir klare eller ikke, sa Pep. Som la til at Delph har slitt med flere småskader, og i tillegg har vært syk de siste dagene.

Pep har heller ikke tatt stilling til om han skal fortsette med unge Aro Muric i mål eller om han velger å gå for Ederson i finalen. Muric har stått i alle kampene til nå i denne turneringen. 

Vi får se, jeg har ikke bestemt meg ennå. Muric er strålende på straffer, noe han viste da vi slo ut Leicester, og jeg stoler fullt og helt på ham. Det er derfor han er vår reservekeeper, sa Pep.

Pep advarte også mot et Chelsea-lag som er ute etter revansj etter det forsmedelige 6-0 tapet på Etihad Stadium for to uker siden. Dette er kanskje ikke den mest prestisjetunge tittelen, men nå er vi her igjen på et fantastisk stadion mot et meget godt lag og vi vil gjøre alt for å ta med oss trofeet hjem til Manchester. Da vi slo dem sist var jeg en meget lykkelig mann, men jeg er ikke like glad i dag, og hadde ønsket at vi ikke slo dem 6-0. Jeg liker ikke å møte et lag igjen så kort tid etter at vi har slått dem. De er profesjonelle spillere med stolthet og vil garantert gi det lille ekstra for å prøve å rette opp inntrykket fra sist, sa Pep.

Chelsea, har i likhet med oss fem seire i Ligacupen. Den siste kom i 2014-15 sesongen da de slo Tottenham 2-0 i finalen. Dette blir deres åttende finale totalt i denne turneringen.

Lagets manager, Maurizio Sarri (60), er under kraftig press mindre enn ett år etter at han kom fra samme jobb i italiensk Napoli. Etter en rekke svake resultater i det siste, blant annet 4-0 tap borte for Bournemouth og 6-0 for oss, har mange forlangt hans avgang. Og kritikerne fikk ennå mer vann på mølla da det forrige helg ble exit i FA Cupen etter at Manchester United ble for sterke og vant 2-0 å Stamford Bridge i London. Mange tror sågar han vil bli sparket skulle det bli tap på søndag. Han, og hans spillere fikk i det minste en aldri så liten opptur torsdag da de tok seg videre til 8.dels finalen i Europa League etter at Malmø ble slått 3-0 på hjemmebane og 5-1 sammenlagt.

Sarri var likevel langt fra fornøyd etter torsdagens kamp. Han klagde på balltempo og pasnings sikkerheten og la til at det vil bli katastrofalt dersom de starter søndagens kamp på samme måte som de startet mot Malmø.

Willy Caballero med pokalen i 2016

Til denne må han trolig klare seg uten sin førstekeeper, Kepa Arrizabalaga, som sliter med en hamstring-skade. Kepa ble tidenes dyreste keeper da han kom til Chelsea fra Athletic Bilbao før sesongen. Det betyr høyst sannsynlig et gjensyn med Willy Caballero. Caballero var tre sesonger i Manchester City før han dro videre til London og Chelsea i 2017. Han den store helten da vi slo Liverpool i finalen i denne turneringen i 2016 da han nærmest var umulig å overliste da det hele måtte avgjøres på straffer etter at det hadde stått 1-1 etter ordinær tid og ekstraomganger.

Det er også knyttet usikkerhet til Davide Zappacosta og Pedro som begge har vært syke denne uken.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 10.02.2019: Manchester City – Chelsea 6-0 (Aguero 3, Sterling 2, Gundogan)
 • 08.12.2018: Chelsea – Manchester City 2-0
 • 05.08.2018. Chelsea – Manchester City 0-2 (Aguero 2). Community Shield. Spilt på Wembley
 • 04.03.2018: Manchester City – Chelsea 1-0 (B. Silva)
 • 30.09.3017: Chelsea – Manchester City 0-1 (De Bruyne)
 • Sergio Aguero har scoret 13 mål på 16 kamper mot Chelsea, kun mot Newcastle (15) har han scoret mer.
 • Chelsea-manager Maurizio Sarri kan bli den andre italieneren til å vinne Ligacupen som manager etter Gianluca Vialli som vant med Chelsea i 1998.
 • Dette er den første Ligacup oppgjøret lagene mellom siden 1993-94 sesongen da Brian Horton´s Manchester City vant 1-0 etter en scoring av David White.
 • Ser man bort fra Community Shields kamper har Chelsea og Manchester City møtt hverandre kun en gang i en finale på Wembley. Det var i Full Members Cup i 1985-86 sesongen. Den gang vant Chelsea 5-4, som fortsatt er den finalen med mest scoringer i Wembley historie.
 • Skulle en eller flere av David Silva, Vincent Kompany eller Sergio Aguero score vil de bli den første spilleren til å score i to finaler etter hverandre siden Didier Drogba gjorde det for Chelsea i 2007 og 2008.

Dommer er Jonathan Moss. Han dømte også Community Sheild kampene lagene imellom på Wembley helgen før sesongen startet. Den gang vant Manchester City 2-0. I tillegg har han dømt oss i oppgjøret mot Burnley hjemme i oktober. En kamp vi vant 5-0.

Kampstart er søndag kl.17.30 og kampen kan ses på Viasat 4.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *