Før kampen: Manchester City – Chelsea

For første gang siden begynnelsen av desember er Manchester City på tabelltopp igjen, a poeng med Liverpool, men med bedre målforskjell. Liverpool har riktignok en kamp mindre spilt.

Ikke mange ville trodd det etter at vi tapte borte for Newcastle for halvannen uke siden, og Liverpool hadde muligheten til å øke sin ledelse til 7 poeng dagen etter. Siden det har Liverpool spilt uavgjort mot både Leicester og West Ham, mens vi har slått Arsenal og nå sist Everton og med ett er tittelkampen vid åpen igjen. Tottenham må heller ikke utelukkes. De er i skrivende stund fem poeng bak Liverpool og Manchester City, men er det noe den siste uken har vist oss så er det at ting kan snu veldig fort i fotball. Og Tottenham har igjen kamper mot både Liverpool og Manchester City.

Til tross for et hektisk program med tre kamper på en uke valgte ikke Pep Guardiola å gjøre mer enn to forandringer på laget foran Everton-kampen. John Stones og Leroy Sane kom inn på bekostning av Kevin De Bruyne og Raheem Sterling. Mange stusset nok litt over at De Bruyne ble benket. Men med tanke på at han stort sett var ute med skade hele den første halvdelen av sesongen samt at han har spilt mye i det siste, så var det kanskje ikke så overraskende likevel. Vi kan trenge en uthvilt De Bruyne til søndagens oppgjør mot en av hans tidligere klubber.

Etter denne kampen får spillerne en hel uke på å restituere seg til neste oppgave som blir borte mot League Two klubben Newport i FA Cupens 5.runde. Deretter går det igjen slag i slag når man tar turen til Gelsenkirchen for å møte Schalke 04 i den første 8.dels finalen i Champions League fire dager senere. Deretter venter Chelsea igjen, denne gang i Carabao Cup finalen på Wembley søndag om to uker.

Til denne kampen må vi fortsatt klare oss uten Benjamin Mendy og Vincent Kompany. Mendy var tilbake i returoppgjøret i semifinalen i Carabao Cup mot Burton Albion og spilte den siste halvtimen etter å ha vært borte i to måneder grunnet en kneoperasjon(menisk). Men har siden ikke vært med i noen kamptropp. Pep Guardiola sa på fredagens pressekonferanse at skaden er vanskelig å lege og at man er nødt til å være svært forsiktig slik at kneet ikke blir belastet for mye for tidlig. På spørsmål om hvorfor Mendy for tiden oppholder seg i Hong Kong eller hvorfor Instagram-kontoen hans iallfall antyder at han er der, hadde Pep følgende svar: «what the fuck is he doing there?» til stor latter blant pressefolkene i salen.

Guardiola sa videre at hver kamp framover blir som en finale for City og at de må spille deretter skal man ha håp om å forsvare ligatittelen fra forrige sesong. Det er ikke plass til særlig flere feiltrinn nå.

Liverpool spiller dagen før oss, men Pep tror ikke de føler særlig press av den grunn selv om City nå er a poeng med dem. Vi må først og fremst konsentrere oss om å gjøre det vi skal, og vinne våre kamper. Liverpool kommer til å være med i toppen helt inn, og som oss er nok også de opptatt av å spille godt og vinne sine kamper, sa Pep.

Tre av de siste fem oppgjørene våre mot Chelsea har endt med tap, sist i starten av desember da det endte 2-0 til hjemmelaget på Stamford Bridge etter scoringer av N´Golo Kante og David Luiz, forøvrig vårt første Premier League-tap denne sesongen. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte derimot med seier til Manchester City. Den gang sluttet det 1-0 etter en scoring av Bernardo Silva i starten av den andre omgangen i en kamp City dominerte stort og hadde ikke mindre enn 902 nøyaktige pasninger og et ballinehav på 71 %, mens bortelaget ikke hadde en eneste avslutning på mål i løpet av 90 minutter pluss tilleggstid. Daværende manager, Antonio Conte, fikk massiv kritikk etter den kampen for sin uhyre defensive inngang til kampen. Arvtageren hans, Maurizio Sarri er forhåpentligvis mer offensiv i sin tankegang.

Etter at forrige sesongs tittelforsvar endte med en skuffende 5. plass hele 30 poeng bak Manchester City ble Sarri hentet fra Napoli for å prøve å få sving på sakene igjen. Det har han vel bare delvis lyktes med i og med at man i skrivende stund ligger på en 4.plass. Forhåpningene var nok høyere. I stedet for å være med og slåss om ligagullet ser det ut som de i første rekke må konsentrere seg om å sikre seg en topp 4 plass og Champions League plass neste sesong. Selv det kan bli tøft i kamp med Arsenal og Manchester United.

De gikk på en skikkelig karamell i sin forrige bortekamp da det ble hele 0-4 for Bournemouth etter blant annet to scoringer av norske Joshua King. Men fikk rettet opp noe av inntrykket forrige serieomgang da bunnlaget Huddersfield ble sendt hjem fra Stamford Bridge med 0-5. Gonzalo Higuain, som er innlånt fra AC Milan ut sesongen, satte inn sine to første Premier League mål i den kampen.

De tapte også sine to foregående bortekamper mot henholdsvis Arsenal (2-0) og Tottenham (1-0), sist triumf på bortebane kom 30. desember da Crystal Palace ble slått 1-0 på Selhurst Park.

De har ingen skadeforfall av særlig betydning, heller ingen karantener. Det betyr at Maurizio Sarri kan stille med alle sine antatt beste til dette oppgjøret.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 08.12.2018: Chelsea – Manchester City 2-0
 • 05.08.2018. Chelsea – Manchester City 0-2 (Aguero 2). Community Shield. Spilt på Wembley
 • 04.03.2018: Manchester City – Chelsea 1-0 (B. Silva)
 • 30.09.3017: Chelsea – Manchester City 0-1 (De Bruyne)
 • 05.04.2017: Chelsea – Manchester City 2-1 (Aguero)
 • Chelsea har kun to seire på sine ni siste visitter til Etihad Stadium. 1-0 i februar 2014 og 3-1 i desember 2016.
 • Manchester City har lagd minst to mål i alle sine 14 hjemmekamper i Premier League så langt denne sesongen. Men to mål eller mer i denne kampen settes ny Premier League rekord med 15 hjemmekamper på rad med minst to mål rette vei.
 • Eden Hazard har vært involvert i fem mål på sine fem siste Premier League kamper mot Manchester City (3 mål, 2 assist)
 • Chelsea er uten seier på sine seks siste bortekamper mot topp 6 lagene (2 uavgjorte 4 tap), alle de fire siste er tapt.

Dommer er Mike Dean. Han har tidligere denne sesongen dømt oss i 2-1 tapet borte mot Leicester 2. juledag samt i 9-0 seieren hjemme mot Burton Albion i Carabao Cup forrige måned.

Kampstart er søndag kl.17.00 og kampen vises på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

1 svar

 1. johnis sier:

  Dette blir is og brus og andre kaker. 3-0

Legg igjen en kommentar