Før kampen: Manchester City – Arsenal

Etter det overraskende tapet mot Newcastle tirsdag kveld har ikke Manchester City råd til å avgi så mange flere poeng skal vi ha forhåpninger om å forsvare Premier League-gullet fra forrige sesong.

Vi har nå avgitt 16 poeng på 24 kamper, det er allerede to poeng mer enn vi avga i hele fjorårssesongen, noe som bare forteller hvilken fantastisk sesong vi faktisk hadde. 

Samtidig misbrukte Liverpool muligheten de fikk til å få en syv poengs luke da de «bare» greide 1-1 mot Leicester hjemme på Anfield.  Så med 14 kamper igjen er det fortsatt alt å spille for, men mye kan avhenge av hvordan vi klarer oss i den neste uken der vi skal igjennom tre tøffe kamper på bare seks dager.

Først ut er Arsenal på Etihad søndag ettermiddag. Deretter venter Everton på Goodison Park onsdag kveld før Chelsea kommer til Manchester neste lørdag. 

For første gang på ca ett år spilte Kevin De Bruyne, Fernandinho og David Silva sammen fra start på vår midtbane i en Premier League-kamp, men det rakk likevel ikke mot et Newcastle-lag som lyktes til fulle med sin taktikk. Selv om Sergio Aguero sendte oss i føringen allerede etter 24 sekunders spill fortsatte hjemmelaget å følge sin kampplan til punkt og prikke. De lå kompakte bakover og presset våre spillere med høy intensitet. Vi hadde våre muligheter til å doble ledelsen, men det var Newcastle som viste effektivitet. Hjemmelaget hadde to skudd på mål hele kampen, begge gikk i mål. Dermed kunne de til slutt juble for tre noe overraskende poeng. Forøvrig deres første ligaseier mot Manchester City siden Michal Owen satte inn kampens eneste mål i september 2005.

Ederson pådro seg et stygt kutt like over det venstre kneet i situasjonen der Newcastle fikk straffe med godt og vel ti minutter igjen spille, og var en stund tvilsom til denne. Men alt tyder på at han spiller. Benjamin Mendy var tilbake igjen etter et lengre skadeavbrekk og fikk en halvtimes spill i returkampen mot Burton for halvannen uke siden. Men fikk en liten reaksjon i det opererte kneet og har ikke vært med i kamptroppen til våre to siste kamper.  Pep Guardiola kunne på fredagens pressekonferanse ikke si sikkert om han blir spilleklar til søndag eller ikke. Vi følger ham nøye fra dag til dag, men akkurat nå vet jeg ikke om han blir klar, sa han. 

En som ikke blir klar er Vincent Kompany. Han måtte gi seg med nok en skade på slutten av oppgjøret mot Liverpool i begynnelsen av januar, og har vært ute siden. Pep sier han ikke har anelse om når han kan være tilbake igjen. Claudio Bravo er fortsatt ute med langtidskade.

Selv om han var glad for at Liverpool ikke benyttet sjansen til å få en syv poengs luke i toppen var han også klar på at Manchester City må heve seg betraktelig fra Newcastle-kampen dersom man skal ha håp om å henge med i toppen hele veien inn. 

Spiller vi slik vi gjorde tirsdag har det ingenting å si om vi er syv poeng bak eller fem eller ett for den saks skyld, da har vi ikke kjangs uansett, sa Pep som ikke ville høre snakk om at manglende motivasjon eller undervurdering av motstanderen kunne være en årsak til tapet.

Da hadde vi ikke vært der vi er i dag. I en ny cupfinale (Carabao Cup), videre i FA-cupen, vi vant pulja vår i Champions League og er klare for 8. dels finale samt at vi fortsatt kjemper om Premier League tittelen. Dette hadde vært umulig dersom ikke motivasjonen og viljen til hele tiden å vinne var til stede, sa Pep.

Denis Suarez er klar for Arsenal på lån fra Barcelona

Arsenal benyttet de siste dagene av januar-vinduet til å hente inn en gammel City-kjenning, nemlig Denis Suarez (25) som kommer på lån fra Barcelona. Suarez ble hentet til City fra spanske Celta Vigo som 17-åring i mai 2011, og fikk sin City-debut i en ligacupkamp mot Wolverhampton i oktober samme år da han kom inn og erstattet Samir Nasri i det 67.minutt i en kamp City til slutt vant 5-2. Men han klarte aldri å slå helt til og i august 2013 returnerte han til sitt hjemland og signerte på en fireårskontrakt med Barcelona. Han har de siste sesongene også vært på utlån i Sevilla og Villareal, og kan altså få sin Arsenal-debut mot en av sine tidligere klubber.

Spanjolen, Unal Emery (47), fikk i sommer oppgaven å ta over Arsenal da Arsene Wenger gav seg etter over 20 år i managerstolen. Emery kom fra managerjobben i Paris St. Germain, men har tidligere også ledet lag som Sevilla , Valencia, Almeria og Spartak Moskva. Det var på forhånd stilt store forventninger til hva han kunne utrette med dette Arsenal-laget. Starten var nok ikke helt som han hadde håpet da det ble tap 0-2 hjemme for nettopp Manchester City i Premier League-premieren i august, som ble fulgt opp med nok et tap uken etter. Da 3-2 borte for Chelsea. Men etter det gikk Arsenal løs på en rekke med 11 seire på rad alle turneringer inkludert før det «bare» ble 2-2 borte mot Crystal Palace i slutten av oktober. Det neste tapet kom ikke før i midten av desember da Southampton ble for sterke og vant 3-2. Før det hadde Arsenal radet opp en rekke på 22 kamper uten tap alle turneringer inkludert. Etter dette har det imidlertid gått noe tråere for London-klubben. På sine 11 siste kamper i Premier League og FA Cup står de med 5 seire, 1 uavgjort og 5 tap. Sist serieomgang ble det seier 2-1 hjemme mot Cardiff, mens vi må tilbake til slutten av november for å finne siste borteseier i ligaen. Den gang ble Bournemouth slått 2-1 på Englands sørkyst. På bortebane står de så langt denne sesongen med 4 seire, 3 uavgjorte og 4 tap. Bortetapene har kommet mot Chelsea (3-2), Southampton (3-2), West Ham (1-0) og Liverpool (5-1).

Som tidligere nevnt vant Manchester City det omvendte møtet denne sesongen. Det var i den første serieomgangen da det til slutt endte 0-2 etter scoringer av Raheem Sterling og Bernardo Silva. Tilsvarende oppgjør på Etihad Stadum forrige sesong endte med 3-1 seier til Manchester City etter scoringer av Kevin De Bruyne, Sergio Aguero (straffe) og Gabriel Jesus. Alexandre Lacazette satte inn Arsenals mål.

Til denne må de klare seg uten Sokratis Papastathopoulos, Rob Holding, Hector Bellerin og Danny Welbeck som alle er skadet. Laurent Koscielny måtte ut med skade sist, men er tilbake i full trening igjen og blir sannsynligvis klar. Ainsley Maitland-Niles og Henrikh Mkhitaryan har slitt med skader og regnes som usikre. Begge testes før kamp.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 12.08.2018: Arsenal – Manchester City 0-2 (Sterling, B.Silva)
 • 01.03.2018: Arsenal – Manchester City 0-3 (B. Silva, D.Silva, Sane)
 • 25.02.2018: Arsenal – Manchester City 0-3 (Aguero, Kompany, D.Silva). Carabao Cup. Spilt på Wembley
 • 05.11.2017: Manchester City – Arsenal 3-1 (De Bruyne, Aguero, Jesus)
 • 23.04.2017: Arsenal – Manchester City 2-1 (Aguero). FA Cup. Spilt på Wembley.
 • Manchester City kan ta sin fjerde seier på rad i toppserien mot Arsenal søndag. Sist det skjedde var i perioden 1935-37.
 • Manchester City har vunnet sine fire siste hjemmekamper i serie og cup med en samlet målscore på 24-0!
 • Manchester City har tapt fire av sine ni siste Premier League-kamper. Like mange som på de 72 foregående kampene (56 seire, 12 uavgjorte)
 • Arsenal er det eneste laget i Premier League som fortsatt har tilgode å holde nullen bakover på bortebane denne sesongen. Sist de greide det var i 1-0 seieren borte mot Huddersfield i mai 2018.
 • Arsenal har ikke vunnet på bortebane mot noen av de etablerte topp seks lagene siden de slo Manchester City 2-0 på Etihad Stadium i januar 2015.

Dommer er Martin Atkinson. Dette blir den fjerde gangen han dømmer oss denne sesongen. De tre andre var i bortekampene mot Wolverhampton (1-1) og Liverpool (0-0) samt i 2-0 seieren hjemme mot Fulham i Carabao Cup.

Kampstart er søndag kl.17.30 og kampen kan ses på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

5 svar

 1. Blameis sier:

  Håper City holder tett bakover. Skremmende at 14% av målene Newcastle har scoret har kommet mot City.

 2. John Akse sier:

  Ja her må vi vinne, ikke bare med tanke på Liverpool men Tottenham begynner å yppe seg de og etter seier mot Newcastle i dag. Selvfølgelig etter en kjempe keepertabbe, de er PT ett poeng foran oss med en kamp mer🤔

Legg igjen en kommentar