City henter Kroatias U19-kaptein

City har fullført kjøpet av Kroatias U19-kaptein Ante Palaversa, som kommer fra Hajduk Split for £4,1 millioner – en sum som kan stige til £7,8 millioner.

Palaversa, født og oppvokst i Split, har gått gradene både i Hajduk og ulike aldersbestemte kroatiske landslag, og ble før denne sesongen også en del av Hajduks førstelag. Midtbanespilleren kommer også til å fortsette å spille for Hajduk, for selv om City nå altså er kommet på banen og sikrer seg Palaversas underskrift, lånes 18-åringen tilbake til Hajduk, der han skal spille på lån fram til 2020 og fortsette utviklingen sin. City har ikke muligheten til å tilbakekalle ham før i januar 2020.

Det skrives at City først betaler Hajduk £4,1 millioner, så ytterligere £1,3 millioner basert på utviklingen til Palaversa i løpet av låneoppholdet. Bonuser kan til slutt sørge for at den totale overgangssummen blir på £7,8 millioner i løpet av de kommende årene. Hajduk vil også motta 10% av et framtidig salg.

Palaversa blir regnet som et av de største kroatiske talentene, og blir ofte sammenlignet med Toni Kroos stilmessig. Det skal være Pep Guardiola selv som har lagt merke til den teknisk begavede sentrale midtbanespilleren, og han håper nå at Palaversa utvikler seg nok til at han kan bli en del av Citys førstelag.

«Jeg er glad for at arbeidet til Hajduks akademi har blitt lagt merke til av en av verdens største klubber», kunne Palaversa fortelle etter å ha skrevet under for City. «Takk til Manchester City for at de har tro på meg. Det er fortsatt mye hardt arbeid som må legges ned. Jeg har så langt ikke fått vist fram alt jeg kan og jeg håper at jeg kan rettferdiggjøre tilliten jeg har blitt vist gjennom å spille for Hajduk.»

Legg igjen en kommentar