Før kampen: Newcastle – Manchester City

Manchester City kan kutte Liverpools ledelse til ett poeng når spillerne løper ut på St James´ Park for å møte Newcastle tirsdag kveld.

Liverpool på sin side spiller ikke før onsdag da de tar imot Leicester på Anfield.

Etter at vi gikk på tre tap i desember har våre gutter reist seg på mesterlig vis og formelig feid all motstand av banen i januar. Syv kamper er spilt etter at nyttårsrakettene ble sendt opp, alle syv har endt med seier og smått utrolige 30-1 i målforskjell. Seks kamper på rad har vi holdt nullen bakover, sist baklengsmål kom 3. januar i 2-1-seieren hjemme mot Liverpool. Det skal legges til at motstanden til tider ikke har vært all verden, men likevel over fire mål i snitt pr kamp så langt i 2019 er intet annet enn imponerende. Hele 17 av våre spillere har tegnet seg på scoringslisten så langt denne sesongen, ingen andre kan måle seg med dette.

Pep Guardiola har ikke for vane med å ta lett på oppgavene, så heller ikke mot et reservepreget Burnley i lørdagens 4. rundeoppgjør i FA-cupen. Han stilte med en sterk ellever som til tider kjørte over stakkars Burnley og sluttresultatet kunne fort blitt større enn 5-0 mot et bortelag som ikke hadde en eneste avslutning på mål i løpet av kampen. Gabriel Jesus fikk tillit fra start på topp og satte inn sitt 8. mål bare i januar og er nå oppe i totalt 15 mål denne sesongen, bare ett mindre enn Sergio Aguero.

Sergio Aguero trives godt i oppgjørene mot Newcastle

Men det spørs likevel ikke om Guardiola velger Aguero på topp til dette oppgjøret til tross for at Jesus har vist at han er på vei mot storformen. Aguero liker seg nemlig veldig godt mot Newcastle og har satt inn ikke mindre enn 14 mål på 12 Premier League-kamper mot denne klubben. Mer enn noen annen har klart å score for en og samme klubb mot en og samme motstander i Premier Leagues historie.

Newcastle er også et lag vi har hatt et bemerkelsesverdig godt tak på de siste årene. Faktisk har vi tatt 46 av 48 (15-1-0) oppnåelige poeng mot dem på de siste 16 innbyrdes oppgjørene i Premier League. Med en målforskjell på 48-9 i Citys favør.  Sist vi tapte en Premier League kamp mot Newcastle var helt tilbake til i september 2005 da hjemmelaget vant 1-0 på St. James´ Park etter en scoring av Michael Owen. Vi har riktignok et tap mot dem etter det, i oktober 2014 tapte vi 2-0 mot dem på Etihad Stadium i Ligacupen.

Det motsatte oppgjøret på Etihad Stadium i begynnelsen av september endte med seier 2-1 til Manchester City. Raheem Sterling sendte oss i ledelsen i det 8. minutt, før DeAndre Yedlin utliknet for gjestene etter en halvtimes spill. Men en suser fra Kyle Walker i starten av den andre omgangen sørget for at alle tre poengene ble værende i Manchester. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med seier 1-0 etter en scoring av Raheem Sterling i første omgang.

Benjamin Mendy var tilbake igjen etter et lengre skadeavbrekk og fikk en innhopp mot Burton i returoppgjøret på Pirelli Stadium. Men han fikk en aldri så liten reaksjon med en hevelse i kneet han opererte i, og måtte på nytt se kampen fra tribunene da vi møtte Burnley. Men ifølge Guardiola er han allerede mye bedre, men det spørs likevel om han er med i troppen til denne. Det er heller ikke Vincent Kompany som sliter med en skade. Ellers er alle, med unntak av langtidsskadde Claudio Bravo, meldt friske og raske og klare for kamp.

Newcastle sliter på nedre halvdel av tabellen og ligger i skrivende stund på en 17. plass kun to poeng foran Cardiff som innehar den siste nedrykksplassen. De fikk seg en etterlengtet opptur da de slo nettopp Cardiff 3-0 hjemme i forrige serieomgang, men kom ned på jorda igjen da det ble tap 0-2 hjemme for Watford i FA Cupen. På hjemmebane har det kun blitt tre seire så langt denne sesongen, mens hele åtte av tolv har endt med tap. Seierne har kommet mot henholdsvis Watford (1-0), Bournemouth (2-1) og Cardiff (3-0).

Manager Rafa Benitez sliter i tillegg med en lang skadeliste. Til denne er Paul Dummett, Jonjo Shelvey, Mohamed Diame, Karl Darlow, Sung-Yueng Ki og Joselu alle uaktuelle. I tillegg er Yoshinori Muto opptatt med landslagsspill for sitt Japan i Asiamesterskapet som pågår i disse dager.

Benitez sier man selvsagt var skuffet etter tapet i FA-cupen, men at det må glemmes fortest mulig og rette fokus fullt og helt mot det som vil bli en veldig vanskelig kamp mot Manchester City. 

Dersom du har topp, topp spillere som Manchester City kan du angripe hele tiden. Vi er nødt til å ha laget i balanse og spille på våre styrker. Ett poeng kan være gull verdt for oss, og det er også viktig å tenke på målforskjellen som kan bli en avgjørende faktor i en tett og jevn bunnstrid, sier Benitez.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 01.09.2018: Manchester City – Newcastle 2-1 (Sterling, Walker)
 • 20.01.2018: Manchester City – Newcastle 3-1 (Aguero 3)
 • 27.12.2017: Newcastle – Manchester City 0-1 (Sterling)
 • 19.04.2016: Newcastle – Manchester City 1-1 (Aguero)
 • 03.10.2015: Manchester City – Newcastle 6-1 (Aguero 5, De Bruyne)
 • Manchester City er ubeseiret på sine 22 siste Premier League oppgjør mot Newcastle (19-3-0). Dette er Citys lengste rekke uten tap mot en motstander i toppdivisjonen, samtidig som det er Newcastles lengste rekke uten seier mot en motstander i toppdivisjonen.
 • Newcastle har vunnet fire av sine seks siste kamper mot lag som er nummer to på tabellen før kampen.
 • Newcastles motstandere har ikke fått et eneste rødt kort i «The Magpies» siste 152 Premier League kamper. Selv har de fått 18 utvisninger i de samme kampene.
 • Manchester City har nå scoret 29 mål siden sist de slapp inn ett.
 • Seier for City sørger for at Pep Guardiola setter rekord for antall seiere i løpet av sine 100 første Premier League kamper. Han står foreløpig med 73 seire på 99 forsøk, det samme som Jose Mourinhos rekord på 100 kamper.

Dommer er Paul Tierney.  Dette blir tredje gang han dirigerer trafikken i en City-kamp. De to andre gangene var i 2-1-seieren borte mot Watford i begynnelsen av desember samt i 3-1-seieren borte mot Southampton i slutten av desember.

Kampstart er tirsdag kl. 21.00 og kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

2 svar

 1. Espen N Bråten sier:

  Merkelig at vi blir valgt på tv fremfor scum…..

 2. John Akse sier:

  Heldigvis så har ikke TV2 noe de skulle sagt når det gjelder valg av kamper de sender i midtuken😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *