Før kampen: Manchester City – Burnley

Onsdag kveld sikret Manchester City seg finaleplass i Liga Cupen for 4. gang i løpet av de siste 6 sesongene, lørdag fortsetter jakten på vår første FA Cup finale siden 2013.

Burnley er motstander i 4.runde, et lag vi også møtte i FA Cupen forrige sesong, da i 3.runde. Som på lørdag ble også det oppgjøret spilt på Etihad Stadium. Manchester City vant til slutt 4-1 etter at Burnley hadde ledet 1-0 til pause takket være en scoring av Ashley Barnes. Men to scoringer av Sergio Aguero samt en hver av Leroy Sane og Bernardo Silva i den andre omgangen sørget for avansement til 4.runde der Cardiff ble slått 2-0 på bortebane. I 5.runde ble det imidlertid stopp da vår nemesis i denne turneringen, Wigan, ble for sterke og vant 1-0 på DW Stadium. Wigan som også var motstander i vår hittil siste FA Cup finale i 2013, en kamp de også vant 1-0 etter en scoring av Ben Watson i det 90.spilleminutt i det som ble Roberto Mancinis siste kamp som City-manager før han fikk sparken. 

Sist Manchester City vant FA Cupen var i 2011 da Stoke ble slått 1-0 i finalen takket være en scoring av Yaya Toure med et drøyt kvarter igjen å spille av kampen. Totalt har vi vunnet denne turneringen fem ganger. Foruten i 2010-11 sesongen vant vi også i 1903-04, 1933-34, 1955-56 og  1968-69. 

Pep Guardiola lot som ventet mange unge spillere få prøve seg i returoppgjøret i Liga Cupen mot Burton i midtuken. Men benyttet også muligheten til å gi en del førstelagsspillere som trenger å spille seg i form litt matchtrening. Ian Carlo Poveda (18) og Felix Nmecha (18) fikk begge sine City-debuter. Poveda spilte hele kampen, mens Nmecha spilte en halv omgang. I tillegg fikk Ari Muric, Eric Garcia, Philipe Sandler og Phil Foden muligheten til å vise seg fram. Hyggelig var det også at Benjamin Mendy var tilbake igjen etter et lengre skadeavbrekk og spilte den siste halvtimen. Sergio Aguero satte inn kampens eneste mål og nå venter Chelsea i finalen på Wembley. Et Chelsea-lag som slo ut Tottenham på straffer etter at det stod sammenlagt 2-2 etter de to kampene.

Til denne kommer vi til å få se et helt annet og langt sterkere lag enn det vi så onsdag, selv om Pep Guardiola garantert har de tre neste Premier League kampene i bakhodet når han bestemmer seg for hvilke 11 som skal starte lørdag. Allerede kommende tirsdag venter en tøff bortekamp mot Newcastle i Premier League. Den blir fulgt opp av to hjemmekamper på rad mot henholdsvis Arsenal og Chelsea. Og Pep ønsker nok å ha fleste mulig friske og raske bein til disse kampene i jakten på Liverpool og et eventuelt nytt Premier League gull.

På fredagens pressekonferanse sa han at selv om noen sleit med litt skavanker etter Burton-kampen, regnet han med at samtlige med unntak av Vincent Kompany blir klare for kamp. Han la også til at ingen akademi-spillere ville være involvert i denne kampen. 

Vi ønsker å vinne, det er det eneste jeg kan forsikre dere om. Og kommer til å stille med et lag jeg mener er godt nok til å ta oss videre til neste runde. Vi har hele tiden hatt troen på det vi har gjort, og hva vi skal gjøre. Vi er ikke avhengig av å få gode resultater hele tiden, men jeg kan ikke nekte for at det hjelper. Men viktigst av alt er at vi har troen på det vi holder på med, sa Pep. Som også avviste at Burnley-manager Sean Dyche kun fokuserer på Premier League og kaster inn håndkleet allerede før denne kampen.

FA Cupen står kanskje ikke høyest på prioriteringslisten deres, men det betyr ikke at de 11 spillerne de starter med ikke ønsker å vinne. De vil gjøre det de kan for å vinne. Forrige sesong var fantastisk for dem, og selv om denne sesongen ikke har vært like bra har de begynt å vise gode takter igjen den siste tiden, sa Pep.

Burnley har vel vært en av skuffelsene så langt denne sesongen. Etter den sterke 7.plassen forrige sesong var det ikke mange som tippet at de skulle kjempe i bunnen denne sesongen. I skrivende stund ligger de nede på en 16.plass med 22 poeng. Kun tre poeng over nedrykkstreken. Men det skal legges til at de har vist en markant bedring den siste måneden. I Premier League står de med tre seire og en uavgjort på sine fire siste, og i FA Cupens 3.runde ble Barnsley slått 1-0 hjemme på Turf Moor. Sist tap kom 2.juledag da de tapte 1-5 hjemme for Everton.

Manager Sean Dyche mer enn antyder at han kommer til å rokere en del på laget foran denne kampen. 

Vi har viktige kamper foran oss neste uke og jobber hardt med å få spillere som har vært skadet tilbake i god fysisk form igjen. Til denne vil vi nok slippe til noen av de som trenger å få litt spilletid. Det er ikke snakk om å ta lett på oppgaven, men å beholde plassen i Premier League er det klart viktigste for oss nå. Jeg må ta hensyn til hva som er til det beste for Burnley, og er ikke så opptatt av hva Manchester City kommer til å gjøre.

Vi vet at de trolig kan bytte ut alle elleve og likevel stille et sterkt lag i Premier League, og ikke minst i cupene, sier Dyche.

Til denne får de tilbake Robert Brady som har sonet tre kamper karantene etter at han ble utvist i borteoppgjøret mot Huddersfield i starten av måneden. Johann Berg Gudmundsson og Matt Lowton blir neppe klare, mens Phil Bardsley testes før kampen. Stephen Ward, Kevin Long og Ben Gibson er alle tilbake igjen etter skader og aktuelle for laget.

SIst lagene møttes på Etihad Stadium var i oktober, da i Premier League. Manchester City vant til slutt 5-0 etter å ha ledet 1-0 til pause. De fire siste tilsvarende oppgjørene har alle endt med City-seier med en målforskjell på 14-2.

Dette blir 5.gang lagene møtes i FA Cupen. Tre ganger har det endt med avansement for Manchester City. I 1933, 1991 og 2018. Burnleys seier kom i januar 1931.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 20.10.2018: Manchester City – Burnley 5-0 (Aguero, B. Silva, Fernandinho, Mahrez, Sane)
  • 03.02.2018: Burnley – Manchester City 1-1 (Danilo)
  • 06.01.2018: Manchester City – Burnley 4-1 (Aguero 2, Sane, B. Silva). FA Cup
  • 21.10.2017: Manchester City – Burnley 3-0 (Aguero, Otamendi, Sane)
  • 02.01.2017: Manchester City – Burnley 2-1 (Clichy, Aguero)
  • Manchester City har kun tapt en av de siste 20 kampene mot Burnley (13 seire og 6 uavgjorte), Tapet kom på Turf Moor i mars 2015 (1-0).
  • Manchester City har vunnet alle sine tre hjemmekamper i FA Cupen under Pep Guardiolas ledelse. Med en samlet målforskjell på 16-2.
  • Burnley har ikke vunnet på 13 bortekamper i FA Cupen mot Premier League lag (3 uavgjorte, 10 tap). Sist seier var da de slo Derby 1-0 i desember 1999.
  • Raheem Sterling har hatt minst en scoring eller assist i 9 av sine 10 siste FA Cup starter (4 mål, 7 assist. Sist gang han ikke lagde mål eller assist i FA Cupen var i oppgjøret mot Burnley forrige sesong.

Dommer er Graham Scott. Han var også dommer da vi slo Burnley 4-1 på hjemmebane i 3.runde av forrige sesongs FA Cup. Dette blir første gang han dømmer Manchester City denne sesongen.

Kampstart er lørdag kl. 16.00 og kampen kan du se på Viasport 1.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar