Tilbake til Wembley!

Manchester City er ikke helt overraskende klare for ligacupfinale på Wembley, for andre sesong på rad! Det er klart etter at Burton Albion også ble slått i det andre semifinaleoppgjøret.

Med 9-0 å gå på fra første semifinaleoppgjøret i ligacupen mot League One-klubben Burton Albion ble dagens returoppgjør mellom lagene som en formalitet å regne, og for Pep Guardiola ble det en mulightet til å teste ut en del unggutter, samt å gi en del førstelagsspillere som trenger å spille seg i form matchtrening. 20 år gamle Aro Muric voktet buret, mens kveldens midtstopperpar besto av 21 år gamle Philippe Sandler og 18 år gamle Eric Garcia. På midtbanen spilte 18 år gamle Phil Foden, mens det på venstrekanten var duket for en debut i form av 18 år gamle Ian Poveda-Ocampo, som tidligere bare har vært å se i spill for aldersbestemte City-lag. Fem av de elleve som startet for City var altså 21 år eller yngre, men det var også en del mer rutinerte spillere på banen: Oleksandr Zinchenko, Danilo, Fabian Delph, Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez og Sergio Agüero. Flere av disse har hatt lite spilletid den siste tiden eller ikke kommet seg i form igjen etter å ha vært ute med skade, og for disse var det uten tvil nyttig å få en ikke altfor betydningsfull kamp i beina. Det gjelder ikke minst for Benjamin Mendy, som har vært ute siden i midten av november, men som i dag satt på benken og fikk komme inn og spille den siste halvtimen.

En annen som fikk komme inn og spille siste halvdel av andreomgang var 18 år gamle Felix Nmecha, som dermed også han fikk sin A-lagsdebut for City. 18-åringen, som har imponert for City EDS denne sesongen, er bror til Lukas Nmecha, for tiden utlånt fra City til Preston, og ble også han født i Tyskland før familien flyttet til England.

Som sagt var det lite spenning å spore i denne kampen med tanke på at City ledet 9-0 fra det første oppgjøret, men lille Pirelli Stadium var likevel fullsatt og 6519 tilskuere hadde funnet veien til stadionet til klubben som for tiden ligger på 13. plass i League One, seks poeng over nedrykksstreken. De kunne ha fått se Riyad Mahrez gi City ledelsen etter 11 minutter spill, men avslutningen fra skrått hold gikk et lite stykke utenfor den lengste stolpen. Samme Mahrez skulle igjen prøve seg seks minutter etter med et skudd fra sekstenmeterstreken, men igjen gikk ballen like utenfor den lengste stolpen.

Aro Muric måtte strekke seg for å redde en Burton-flikk som kunne ha sneket seg inn ved den lengste stolpen, men i stedet for mål til hjemmelaget var det City som skulle ta ledelsen og score det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål etter 25 minutter. Et nydelig gjennomspill av Kevin De Bruyne gjorde av Riyad Mahrez kunne løpe bak Burtons back og ta med seg ballen. Fra ikke så langt fra dødlinja sendte han ballen bakover i feltet til Sergio Agüero som hadde løpt seg fri, og fra åtte meter gjorde argentineren ingen feil da han sendte ballen i det lengste hjørnet til side for keeper. 1-0 til City, og endelig greide City det som de ikke rakk i det første oppgjøret mot Burton, nemlig å score tosifret. Sammenlagtstillingen var nå 10-0, og med bare ett mål til ville City tangere rekorden for største sammenlagtseier over to kamper i ligacupen.

Dette kunne Fabian Delph ha ordnet åtte minutter ut i den andre omgangen etter at han ble spilt gjennom av Danilo, og han fikk ikke bare én, men to sjanser til å score. Det ville seg imidlertid ikke og keeper Collins reddet avslutningen fra kort hold. Også Sergio Agüero fikk en enorm mulighet til å score, men greide utrolig nok å sette ballen utenfor mål helt upresset da han ble servert ballen på et gullfat. Reprisene viste imidlertid at det var en offside i forkant, og selv om assistentdommeren lot spillet gå, ville offsiden ha blitt plukket opp av VAR dersom det hadde blitt scoring.

Med mange unggutter på banen var det kanskje ikke altfor rart at City ikke spilte en altfor god kamp, og det var generelt mye slurv og feilpasninger i løpet av kampen på et underlag som ikke var av aller beste sort. Ved flere anledninger skled rett og slett City-spillerne og gikk i bakken, noe som blant annet skjedde etter 70 minutter da Philippe Sandler mistet ballen i meget farlig posisjon da han først driblet i eget forsvar, men så skled og gikk på trynet. Det sørget for at en Burton-angriper kom alene med keeper Muric, som stormet ut og var først på ballen – som deretter gikk rett i beina på hjemmelagets William Miller, som med en liggende keeper og et par City-spillere på strek fikk tidenes mulighet til å kunne skryte til de kommende barnebarna over at han i sin tid scoret mot de regjerende ligamesterne i England. Den gleden fratok imidlertid Eric Garcia ham, i og med at han sto på strek og fikk kastet seg ned og blokkert skuddforsøket.

Det var imidlertid et lite spørsmål i den situasjonen om Burton skulle hatt straffe og om Aro Muric meide ned spilleren samtidig som han tok ball, og også minutter etterpå ble det spørsmål om straffespark, denne gangen på motsatt banehalvdel da Citys innbytter Felix Nmecha ble lagt i bakken med en kraftig dytt innenfor sekstenmeterstreken. Dommer Kevin Friend vinket imidlertid spillet videre og mente tydeligvis av dytten ikke var noe mer enn en skulder-mot-skulder-duell.

Innbytter Gabriel Jesus var nære på å øke til 2-0 i sluttminuttene, da han først ble spilt gjennom, så vendte opp med en frekk finte, men ikke greide å overliste keeper.

Dermed ebbet kampen ut med 1-0-seier til City, og dermed 10-0 sammenlagt. At City ville ta seg ligacupfinalen var det ingen som helst tvil om etter det første oppgjøret, men nå er det uansett formelt og offisielt! City skal tilbake til Wembley og spille ligacupfinale søndag om ganske nøyaktig en måned. Datoen er 24. februar, og motstander blir enten Chelsea eller Tottenham. Disse to lagene møtes til returoppgjør i morgen på Stamford Bridge, og det er Spurs som har 1-0 å gå på fra første kamp.

Når City entrer gressmatta på Wembley for å spille ligacupfinale, blir det for fjerde gang de siste seks sesongene! De tre forrige gangene har endt med triumf, så er altså spørsmålet om det også lykkes denne fjerde gangen for City …

Relaterte saker

5 svar

  1. En merkelig kommentartor i denne kampen. Han trodde det var spenning nesten helt til slutt

  2. Blameis sier:

    Ser at MEN gir Danilo 5 og Mahrez 7. Vi har nok ikke samme kampen.

  3. Blameis sier:

    Ser at MEN gir Danilo 5 og Mahrez 7. Vi har nok ikke sett samme kampen.

  4. John Akse sier:

    Kommentarene i denne kampen var nok garantert ironi ja, var jo en relativt kjedelig kamp og Burton hadde nok fortjent en utligning, men når kampen allerede var avgjort før start så er eg glad de ikke brukte mer energi enn det de gjorde. Det er no det begynner….😊

Legg igjen en kommentar