Før kampen: Huddersfield – Manchester City

Pep Guardiola har en nær skadefri tropp å velge fra når Manchester City søndag tar den korte turen ned til Huddersfield for å møte laget som sliter helt i bunnen av Premier League tabellen.

Claudio Bravo er fortsatt ute med sin akilles-skade, mens Benjamin Mendy omsider er tilbake på treningsfeltet igjen sammen med resten av spillerne etter at han måtte gjennom en kneoperasjon i etterkant av oppgjøret mot Manchester United i midten av november.

Benjamin har hatt tre-fire treninger sammen med de andre. Nå er det snakk om å få ham opp på et godt fysisk nivå igjen. Men denne kampen kommer for tidlig for ham, sa Pep som kunne feire sin 48 års dag fredag.

Han la også til at klubben har 3-4 aktuelle spiller i kikkerten som en potensiell erstatter for Fernandinho som snart går av med pensjon som fotballspiller. Vår brasilianske midtbane-juvel blir 34 år i mai, og vil av naturlige årsaker etterhvert slite med å prestere på dette nivået et par ganger i uka gjennom en hel sesong.

Vi trenger en som har fysikk og som kan lese hvilke rom vi kan angripe i. Jo mer han kan jo bedre. Det er ikke lett å finne en spiller som har alt vi er ute etter, men vi har sett på tre-fire stykker, sier Pep. Som også la til at man vurderer å hente inn en ny venstreback til sommeren. Mendy har slitt mye med skader etter overgangen fra Monaco, og i hans fravær har Guardiola måttet ty til løsninger som Fabian Delph, Oleksandr Zinchenko og Aymeric Laporte. Ingen av disse er venstreback i utgangspunktet.

Til søndagens kamp må Guardiola blant annet velge om han skal fortsette med Gabriel Jesus på topp, eller om Sergio Aguero som startet på benken sist får sjansen fra start. Aguero, som stod over cupkampene mot Rotherham og Burton grunnet sykdom, var tilbake på benken til oppgjøret mot Wolverhampton mandag og erstattet Jesus med et kvarter igjen å spille. Jesus har imidlertid benyttet muligheten han fikk på en utmerket måte, og har satt inn ikke mindre enn syv mål på de tre siste kampene. Guardiola utelukket heller ikke at begge to kan starte, og at vi i så tilfelle går over til en 3-5-2 formasjon. Vi tror likevel at Pep velger å gå for den varianten han bruker mest,  og at Aguero er tilbake alene på topp.

Han må også bestemme seg for hvem han vil ha på venstrebacken. Etter at både Delph, Zinchenko og Laporte har spilt her tidligere i sesongen, valgte Pep å gå med Danilo i denne posisjonen sist. Danilo greide seg helt ok, og får trolig en ny sjanse. Kevin De Bruyne startet på benken sist og gjorde et godt innhopp. Til denne tror vi han starter på bekostning av Bernardo Silva som har hatt en hard kamp-belastning denne sesongen. 

Vi tipper disse 11 fra start: Ederson, Walker, Danilo, Stones, Laporte, Fernandinho, D. Silva, De Bruyne, Sane, Sterling, Aguero.

Etter at Huddersfield, stikk i strid med de aller fleste ekspert tips, klarte å berge plassen forrige sesong, har det gått adskillig tråere for dem denne sesongen, Før denne kampen ligger de helt sist på tabellen med sine 11 poeng på de 22 (2-5-15) første kampene, og har i øyeblikket hele 8 poeng opp til en sikker plass. Kun 13 mål er scoret i ligaen så langt (mot Manchester Citys 59), mens 37 er sluppet inn. Det har kun blitt en hjemmeseier så langt denne sesongen, den kom i starten av november da Fulham ble slått 1-0 på John Smith´s Stadium etter et selvmål av bortelagets Timothy Fosu-Mensah.

Etter åtte strake tap i Premier League, tok de sitt første poeng siden november (2-0 seier borte mot Wolverhampton) da de spilte 0-0 borte mot Cardiff forrige serieomgang. De tapte også 1-0 borte mot Championship-klubben Bristol City i FA Cupens 3.runde, så de tapte hele ni kamper på rad før rekken ble brutt i Wales.

Det førte til at deres manager de siste 3 1/2 årene, David Wagner, valgte å tre til side tidligere denne uken. Klubbens U-23 manager, Mark Hudson, leder laget i dette oppgjøret før man har på plass en ny permanent løsning.

David Wagner gav seg som Huddersfield-manager tidligere i uka

Tyske Wagner var meget godt likt og høyt respektert i klubben. Han overtok jobben etter Chris Powell i november 2015, og tok med seg Christoph Büler som sin assistent. Klubben lå da helt nede på en 19.plass i Championship, men i løpet av halvannen sesong hadde han tatt laget opp i Premier League for første gang i klubbens historie. Opprykket ble sikret etter at Reading ble slått på straffespark konkurranse i Play-off finalen på Wembley.

Klubbens styreleder, Dean Hoyle, har også bare gode ord å si om Wagner. Under Davids ledelse tok vi denne klubben til den høyeste posisjonen den har hatt på nesten 50 år, og skapte minner som vil vare evig. Det han har oppnådd sørger for at han er der oppe i Huddersfield-historien, sammen med store navn som Herbert Chapman og Mick Buxton, legendariske managere som endret klubben.

Til denne kampen må de blant annet klare seg uten en av sine aller beste spillere, Aaron Mooy, som er ute med en kneskade. Mooy ble hentet til Manchester City fra australske Melbourne City sommeren 2016. Men han rakk knapt å lande i Manchester før han ble leid ut til Huddersfield. Etter å ha vært toneangivende til at klubben tok seg opp i Premier League i mai 2017. valgte de å legge rundt 10 million pund på bordet og kjøpte ham på permanent basis fra City.

Danny Williams (kne) og Abdelhamid Sabiri (skulder) er også uaktuelle til søndages oppgjør.

Det omvendte møtet, på Etihad Stadium, i midten av august endte med 6-1 seier til Manchester City etter tre scoringer av Sergio Aguero, ett hver av Gabriel Jesus og David Silva, samt ett selvmål. Det tilsvarende oppgjøret forrige sesong på John Smith´s Stadium ble en jevnere affære. Den gang tok hjemmelaget ledelsen like før pause etter at Nicolas Otamendi var uheldig og satte ballen i eget mål etter en corner.  Sergio Aguero utliknet på straffe i starten av andre omgang før Raheem Sterling satte inn vinnermålet i det 84.spilleminuttet. 

For å finne sist gang Huddersfield slo Manchester City på hjemmebane må vi tilbake til i april 1988. Den gang vant de 1-0 i det som i dag heter Championship (nivå 2). Men de har slått oss en gang etter det, nemlig i november 1997 da de slo oss 1-0 på Maine Road, også det på nivå 2 i det engelske ligasystemet.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 19.08.2018: Manchester City – Huddersfield 6-1 (Aguero 3, Jesus, D. Silva, Selvmål)
 • 06.05.2018: Manchester City – Huddersfield 0-0
 • 26.11.2017: Huddersfield – Manchester City 1-2 (Aguero, Sterling)
 • 01.03.2017: Manchester City – Huddersfield 5-1 (Aguero 2, Sane, Zabaleta, Iheanacho). FA Cup
 • 18.02.2017: Huddersfield – Manchester City 0-0. FA Cup
 • 10-1 seieren mot Huddersfield i 1987 er fortsatt vår største ligaseier noensinne, og det største ligatapet noensinne for Huddersfield
 • Huddersfield har kun tatt 5 av 33 mulige poeng på hjemmebane så langt denne sesongen.
 • Huddersfield har bare maktet å score mer enn et mål i en av sine 32 siste Premier League kamper, i 17 av dem har de ikke maktet å score i det hele tatt.
 • Manchester City har kun sluppet inn 7 mål på bortebane så langt denne sesongen, ingen andre lag har mindre.
 • Det eneste målet Manchester City har sluppet inn så langt i 2019 var mot Liverpool. Etter det har City spilt 296 minutter og scoret 20 mål uten at noen er sluppet inn.
 • Manchester City har aldri tapt en Premier League kamp der Gabriel Jesus har scoret (19 seire og 1 uavgjort), alle de 17 siste er vunnet.

Dommer er Andre Marriner. Han dømte også det mottatte oppgjøret på Etihad Stadium i august (6-1 til Manchester City). I tillegg var han pipeblåser i 4-0 seieren borte mot West Ham i november samt da vi tapte 2-3 hjemme for Crystal Palace to dager før jul.

Kampstart er søndag kl.14.30 og kampen kan sees på TV Sport Premium.

Relaterte saker

1 svar

 1. John Akse sier:

  Happy birthday too you Pep🎉håper du blir riktig gammel hos oss😊😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *