Før kampen: Manchester City – Wolverhampton

Etter to storseiere mot lag fra lavere divisjoner i cupene, venter en helt annen motstand når Wolverhampton tar turen til Manchester og Etihad Stadium mandag kveld.

Hverken Rotherham (FA Cup) fra Championship eller Burton Albion (Carabao Cup) fra League One evnet å gi våre gutter særlig motstand og måtte reise hjem med henholdsvis 0-7 og 0-9 i bagasjen. 

Ikke siden 1987 har et engelsk lag scoret til sammen 16 mål i to påfølgende kamper alle turneringer inkludert. Også den gang var det Manchester City som maktet dette. I november 1987 slo vi først Huddersfield 10-1 hjemme i serien før vi tre dager senere slo Plymouth 6-2 hjemme i Full Members Cup. En turnering som kun varte noen få år, og som kom i stand etter at de engelske lagene var blitt utestengt fra Europacupene etter tragedien på Heysel Stadion i Belgia i 1985 der 39 supportere døde etter tribunebråk i forbindelse med Serievinnercupfinalen mellom Juventus og Liverpool. Tony Adcock lagde forøvrig hat-trick i begge disse to kampene. David White og Paul Stewart hadde også tre mål hver i kampen mot Huddersfield.

Pep Guardiola roterte naturlig nok mye på laget til begge cupkampene slik at de som ikke har fått allverden av spilletid så langt denne sesongen fikk nødvendig kamptrening. Samtidig fikk spillere som Fernandinho og Amyric Laporte, som har spilt veldig mye hittil, en mulighet til å få en velfortjent pust i bakken. 

Til denne blir det nok ikke spart på noe. Sergio Aguero har vært syk den siste tiden, og var av den grunn heller ikke med i troppen til noen av cupkampene. Men han er tilbake i full trening igjen og høyaktuell for startelleveren mandag kveld. Gabriel Jesus, som fikk sjansen på topp i Agueros fravær, gjorde seg imidlertid ikke bort. Tilsammen fem scoringer og en assist ble det på brasilianeren, men det spørs likevel om han beholder plassen når Aguero nå er friskmeldt igjen. En annen som tok godt vare på mulighetene i cupkampene var Ilkay Gundogan. I Fernandinhos fravær vartet han opp med ikke mindre enn fire målgivende pasninger i oppgjøret mot Rotherham. Men også han må nok vike plass når Fernandinho returnerer. 

Ellers sier mye seg selv. Ederson starter i mål. Danilo har vært foretrukket framfor en litt ute av form Kyle Walker de tre siste seriekampene, og får trolig fornyet tillit. På venstrebacken er fortsatt Benjamin Mendy ute. Fabian Delph og Oleksandr Zinchenko har stort sett vært erstattere, men mot Liverpool valgte Guardiola å starte med Laporte i denne posisjonen ettersom Delph var ute med karantene og Zinchenko i følge Guardiola ennå er litt for fersk for så tøffe oppgaver. Vi tror Delph, som ikke har spilt siden han ble utvist 2.juledag mot Leicester, kommer inn på laget igjen. 

I midtforsvaret starter nok Laporte og John Stones. Vincent Kompany spilte mot Liverpool, men har siden slitt med en liten skade og er usikker til denne. Sentralt på midtbanen er David Silva og Fernandinho selvskrevne. Kevin De Bruyne og Bernardo Silva kjemper om den siste plassen. Vi tror Pep velger De Bruyne. På tropp regner vi med å se Leroy Sane, Raheem Sterling og Sergio Aguero fra start.

Dermed tror vi laget blir seende ut som dette: Ederson, Danilo, Delph, Laporte, Stones, Fernandinho, D. Silva, De Bruyne, Sane, Sterling og Aguero.

Den omvendte møtet, i Wolverhampton i slutten av august endte 1-1. Willy Boly gav hjemmelaget ledelsen 1-0 tolv minutter ut i den andre omgangen. En scoring som aldri burde vært godkjent da TV-bildene viste at han brukte hånden for å sette ballen i mål. Dommertrioen fikk det imidlertid ikke med seg. Aymeric Laporte utliknet til 1-1 med rundt tjue minutter igjen å spille. Sergio Aguero var veldig nære å sikre oss seieren på overtid. Men frisparket hans fra 18 meter smalt i tverrliggeren. 

Sist lagene møttes på Etihad Stadium endte det også uavgjort. I oktober 2017 spilte lagene 0-0 etter ekstraomganger i Ligacupen. I den påfølgende straffesparkkonkurransen var City klart best og tok seg videre til neste runde. Sist lagene møttes på Etihad i seriesammenheng var i oktober 2011, den gang vant Manchester City 3-1 etter scoringer av Edin Dzeko, Alesandar Kolarov og Adam Johnson. 

For å finne sist gang Wolverhampton slo oss i Manchester må vi tilbake til desember 1999 da de vant 1-0 på Maine Road etter en scoring av Robbie Keane. Sist Wolves-seier kom i oktober 2010 da de slo oss 2-1 på Molineux etter at Emmanuel Adebayor først hadde gitt oss ledelsen 1-0 på straffe midtveis i den første omgangen.

Guardiola forventer en tøff kamp, og viser til de to gangene lagene har møtt hverandre mens Nuno Espirito Santo har ledet Wolverhampton. 

De er et sterk fysisk lag, er gode på dødballer, og har kontringssterke spillere. I tillegg har de spillere som Ruben Neves og Joao Moutinho som begge har en fryktet skuddfot fra distanse.

Wolverhampton er tilbake i Premier League igjen etter seks års fravær, og ligger pr dags dato på en 10.plass med sine 29 poeng (8-5-8). De har variert voldsomt i resultatene, kanskje ikke så overraskende for en nyopprykket klubb. Likevel, hjemme har de tatt poeng mot Manchester City (1-1), de har slått Chelsea (2-1) samtidig som de har tapt for Huddersfield (0-2) og Crystal Palace (0-2). Borte har de slått Tottenham (3-1), spilt uavgjort mot Arsenal (1-1) og Manchester United (1-1). Samtidig som de har tapt for Brighton (1-0), Cardiff (2-1) og «bare» spilt 1-1 borte mot Fulham.

Wolves-manager Nuno Espirito Santo

Manager, Nuno Espirito Santo, har en stort sett skadefri tropp å velge fra. Han ser fram til oppgaven som ligger foran dem, og frykter ingenting. 

Vi møter et meget godt lag, og er nødt til å ligge kompakt og være godt organiserte. Vi skal forberede oss godt og prøve å finne muligheter som kan gagne våre spillere og vårt spill. Så lenge vi kommer godt forberedt, kan vi gi hvem som helst kamp, sier Santo.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 25.08.2018: Wolverhampton – Manchester City 1-1 (Laporte)
 • 24.10.2017: Manchester City – Wolverhampton 0-0. Liga Cup
 • 22.04.2012: Wolverhampton – Manchester City 0-2 (Aguero, Nasri)
 • 29.10.2011: Manchester City – Wolverhampton 3-1 (Dzeko, Kolarov, Johnson)
 • 26.10.2011: Wolverhampton – Manchester City 2-5 (Dzeko 2, Johnson, Nasri, Selvmål). Liga Cup
 • Manchester City har ikke holdt nullen i noen av sine seks siste hjemmekamper i Premier League, sist vi holdt nullen hjemme i seriesammenheng var i oktober da vi slo Burnley 5-0.
 • Dersom David Silva spiller vil det være hans 267.kamp i Premier League for City. Mer enn noen andre City-spillre i Premier Leagues historie.
 • Manchester City er ubeseiret I sine 34 siste hjemmekamper mot nyopprykkede lag (30 seire, 4 uavgjorte). Sist tap kom mot Reading (0-2) i 2007.
 • Manchester City har scoret minst to ganger i alle av sine sist 12 hjemmekamper i Premier League. Bare fire lag har har noen gang hatt en lengre rekke, den forrige var Manchester City selv med sine 13 i perioden september 2017 til februar 2018.

Dommer er Craig Pawson. Han har dømt oss en gang tidligere denne sesongen, i 3-1 seieren hjemme mot Everton i midten av desember.

Kampstart er mandag kl. 21.00 og kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

1 svar

 1. Anonym sier:

  Hva med å starte med trioen Fernandinho, Bernardo og De Bruyne på midten, Silva har vel også vært litt off i det siste?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *