Før kampen: Manchester City – Rotherham

Til helgen er det klart for FA Cup igjen, den mest tradisjonsrike cup-turneringen av dem alle. En turnering som startet så langt tilbake som i 1871-72 sesongen.

Wanderers ble de første vinnerne etter at de slo Royal Engineers 1-0 i den aller første finalen som ble spilt 16.mars 1872 på Kennington Oval. Siden den gang har 42 andre klubber også vunnet turneringen, inkludert Manchester City som har fem seire på ti finaler. Sist i 2011 da Stoke ble slått 1-0 i finalen etter en scoring av Yaya Toure. 

Vår første FA Cup triumf kom så langt tilbake som i 1904 da vi slo Bolton 1-0 i finalen etter en scoring av Billy Meredith. De tre andre FA Cup triumfene våre kom i 1934 ( 2-1 mot Portsmouth) i finalen), 1956 (3-1 mot Birmingham i finalen) og i 1969 (1-0 mot Leicester) i finalen. Fem ganger har vi vært tapende finalist, sist i 2013 da vi tapte 1-0 for Wigan på Wembley.

Arsenal er den klubben som foreløpig har flest FA Cup triumfer med sine 13, den siste i 2017 da Chelsea ble slått 2-1 i finalen. Arsenal er også det laget som, sammen med Manchester United, har spilt i flest finaler med sine 20.

Pep Guardiola kommer nok til å gi mange av de spillerne som har fått lite spilletid i det siste en mulighet i denne. Aro Muric har voktet målet i Ligacupen denne sesongen i Claudio Bravos skadefravær, og får kanskje en ny sjanse. Kyle Walker var for tredje gang på rad benket til oppgjøret mot Liverpool og kommer nok inn på høyrebacken igjen. På venstre er trolig Oleksandr Zinchenko tilbake igjen. 17-åringen Eric Garcia var meget god da han fikk sjansen sammen med Nioclas Otamendi i vårt midtforsvar i kvartfinalen i Carabao Cup mot Leicester i desember, og får forhåpentligvis en ny sjanse til å vise seg fram på søndag.

Kevin De Bruyne og Ilkay Gundogan var tilbake igjen sist etter å ha stått over oppgjøret mot Southampton. De Bruyne var ubenyttet reserve mot Liverpool, mens Ilkay Gundogan kom inn for David Silva midtveis i andre omgang. Begge starter nok her. Vi tror også at David Silva tar den siste av de tre sentrale midtbane plassene. Trioen på topp tipper vi blir Leroy Sane, Riyad Mahrez og Gabriel Jesus.

Claudio Bravo (skadet), Benjamin Mendy (skadet) og Fabian Delph (karantene) er ikke tilgjengelige til kampen. 

Dermed tror vi disse 11 starter: Muric, Walker, Zinchenko, Garcia, Otamendi, Gundogan, D. Silva, De Bruyne, Sane, Mahrez og Jesus.

Rotherham, som er vår motstander i denne 3.runde kampen, har vi møtt en gang tidligere i FA Cupen. Det var i 1978-79 sesongen, også da i 3.runde. Kampen som ble spilt på Maine Road endte 0-0, og dermed måtte det omkamp til. Den vant Manchester City 4-2 etter to scoringer av Brian Kidd samt ett hver av Peter Barnes og Gary Owen. Men allerede i neste runde var det slutt for Manchester City da det ble tap 2-0 for Shrewsbury på Gay Meadow.

Foruten disse to cupkampene har vi møtt Rotherham 8 ganger i serie sammenheng, alle gangene på nivå 2 (det som i dag heter Championship). 6 har endt med City seirer, de to siste endte uavgjort. Sist lagene møttes var i februar 2002 da det endte 1-1 i Rotherham. 

Paul Warne har ledet Rotherham siden november 2016

Klubben ledes av manager Paul Warne. Han startet sin trenerkarriere i 2012 etter at han hadde lagt opp som aktiv spiller. Da Kenny Jackett gav seg som Rotherham-manager i november 2016, overtok Warne først som midlertidig manager, før han i januar 2017 fikk stillingen ut 2016-17 sesongen. I april 2017, og til tross for at Rotherham hadde rykket ned til League One, skrev han under på en ny rullerende ett års avtale med klubben. 

Som aktiv spilte Warne nærmere 300 kamper for Rotherham. Han var også innom klubber som Wigan, Oldham og Yeovil samt et par låneopphold i Kettering og Mansfield.

Klubben som pr dags dato ligger på en 21.plass i Championsship har har aldri spilt i den øverste divisjonen i England. Deres beste ligaplassering noensinne var en 3.plass på nivå 2 i 1954-55 sesongen. I Fa Cupen har de to ganger kommet seg til 5.runde, henholdsvis i 1953 og i 1968. 

De spiller sine hjemmekamper på AESSEAL New York Stadium, en ny stadion som ble åpnet i 2012 og rommer ca 12.000 tilskuere. Før det spilte de på   Millmor fram til 2008 samt på Don Valley Stadium nær Sheffield mens byggingen av deres nåværende stadion pågikk. 

Etter å ha gått på en rekke med ni kamper uten seier (5 uavgjorte og 4 tap) fikk de endelig en etterlengtet opptur da Preston ble slått 2-1 hjemme på 1.nyttårsdag. Målscorer for Preston var forøvrig Lukas Nmecha som er på utlån fra Manchester City. De har ennå tilgode å vinne på bortebane denne sesongen. På 13 forsøk i Championsship har det blitt 4 uavgjorte og 9 tap med en målforskjell på 8-24.

I den andre cup-turneringen, Carabao Cup (Ligacupen) tok de seg videre fra den første runden etter å ha slått Wigan 3-1 hjemme, før de røyk ut etter å ha tapt 3-1 mot Everton på Goodison Park runden etter.

Manager Paul Warne har ikke en altfor stor tropp å velge fra og derfor er det gledelig for ham at spillere som Billy Jones (ex West Bromwich og Sunderland), Zak Vyner (på lån fra Bristol City) og Clark Robertson er tilbake igjen etter skadefravær. Ritchie Towell og Kyle Vassell er fortsatt ute.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 23.02.2002: Rotherham – Manchester City 1-1 (Benarbia)
 • 24.11.2001: Manchester City – Rotherham 2-1 (Negouai, Benarbia)
 • 17.01.1979: Rotherham – Manchester City 2-4 (Kidd 2, Barnes, Owen) FA Cup omkamp
 • 15.01.1979: Manchester City – Rotherham 0-0 FA Cup
 • 04.05.1966: Rotherham – Manchester City 0-1 (Bell)

Dommer er David Coote. Han har aldri tidligere vært dommer i en kamp der MAnchester City har vært innvolvert.

Kampstart er søndag kl. 15.00 og kampen kan du se på Viasport 1.

Relaterte saker

2 svar

 1. Anonym sier:

  FA cupen går frem mot mai, som champions leage.
  Pep bør være smart og prioritere bort FA cupen.

 2. John Akse sier:

  Enig i at de ikke trenger å prioritere alle de beste spillerne spesielt i de første rundene men FA cupen er veldig viktig og de har sterk nok tropp til å henge med her og; med riktige prioriteringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.