Før kampen: Manchester City – Liverpool

Torsdag kveld et det klart for toppoppgjør når ligaleder Liverpool kommer på besøk til Etihad Stadium.

Gjestene starter 2019 med en ledelse på 7 poeng ned til City før denne serieomgangen, og aldri før har et lag som har hatt en så stor ledelse når man går inn i et nytt år havnet på annet enn første plass. 

Etter to strake tap reiste våre gutter seg i bortekampen mot Southampton og tok til slutt en fullt fortjent 3-1 seier. En seier som etter spill og sjanser både kunne, og burde, vært større. 

Nok en gang måtte vi se motstanderen score på oss, dermed har vi nå spilt 10 kamper på rad alle turneringer inkludert uten å holde nullen bakover. Sist vi hadde en så lang rekke kamper med baklengsmål var i 2014-15 sesongen. Da gikk vi også ti kamper på rad med baklengs før rekken ble brutt da vi slo Newcastle 5-0 hjemme i slutten av februar 2015.

Hjemme har vi ikke tapt to kamper på rad siden i februar 2016 da vi først tapte 1-3 for Leicester, deretter 1-2 for Tottenham åtte dager senere. Pep Guardiola har forøvrig aldri tapt to toppserie kamper på rad som manager, la oss krysse fingre og tær for at dette ikke skjer torsdag kveld heller.

Riyad Mahrez bommet på straffe i det forrige møtet med Liverpool

Det motsatte oppgjøret, på Anfield i begynnelsen av oktober endte 0-0 etter at Riyad Mahrez misbrukte et straffespark like før slutt. Dermed misbrukte vi også en gylden mulighet til å ta vår første seier på Anfield siden 2003. Den gang under Kevin Keegans ledelse og med Nicolas Anelka som tomåls scorer i en kamp vi til slutt vant 2-1.

Liverpool har kun en seier på sine 9 siste ligakamper (3 uavgjorte, 5 tap) på Etihad Stadium. Det var i Jurgen Klopp´s første sesong i Liverpool da de vant 4-1 i november 2015. Inkluderer vi alle turneringer har City kun en seier på de siste 11 innbyrdes oppgjørene, det var 5-0 seieren hjemme forrige sesong.

Kevin De Bruyne og Ilkay Gundogan måtte stå over søndagens oppgjør mot Southampton med skader, men var tilbake i trening igjen onsdag og de testes på kampdagen for å se om de er fit for fight. Ellers er det ingen nye skadeproblemer å rapportere om.

Claudio Bravo og Benjamin Mendy er fortsatt ute, mens Fabian Delph soner sin andre av i alt tre kampers karantene etter utvisningen borte mot Leicester 2.juledag.

Ettersom både Mendy og Delph er ute, må Guardiola bestemme seg for om han vil gi fornyet tillit til Oleksandr Zinchenko på vår venstreback, eller om han skal flytte Danilo over på venstre og dermed gi plass til Kyle Walker på høyresiden. Alternativt sette Aymeric Laporte ut på venstreback igjen. Det siste har imidlertid fungert dårlig de få gangene det har blitt forsøkt. Derfor tror vi Guardiola velger å la Laporte fortsette i midtforsvaret og at Danilo blir foretrukket på venstresiden framfor Zinchenko. Mest på grunn av brasilianerens rutine og erfaring fra slike oppgjør som dette. Dermed kommer Kyle Walker inn på laget igjen etter å ha sittet på benken de to siste kampene.

På midtbanen er David Silva og Fernandinho selvskrevne så sant de er friske og raske. Vi tror også Kevin De Bruyne spiller fra start dersom han blir klar, i så tilfelle på på bekostning av Bernardo Silva.

Leroy Sane startet på benken sist, nå tror vi han er inne igjen i stedet for Riyad Mahrez og da stiller vi i så tilfelle med dette laget:

Ederson, Walker, Danilo, Laporte, Stones, Fernandinho, D. Silva, De Bruyne, Sterling, Aguero og Sane.

Liverpool håper å ha James Milner tilbake igjen etter å ha mistet de siste kampene med en hamstring-skade. Alberto Moreno er også tilbake ii trening igjen, mens Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomez og Joel Matip fortsatt er ute med skader.

Mohamed Salah og Sadio Mane har vært i medias søkelys i det siste etter hendelser i de to siste kampene. Først ble Salah beskyldt for å filme seg til straffespark i 4-0 seieren hjemme mot Newcastle, deretter var Mane i clinch med Arsenals Stefan Lichtsteiner i forrige kamp. Noe som kunne ført til henholdsvis to- og tre kampers karantene. Men etter at det engelske fotballforbundet (FA) har gått gjennom TV-bildene fra kampene, fant man ut at det ikke var grunnlag for å straffe spillerne og dermed er begge to spilleberettiget til denne. 

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 07.10.2018: Liverpool – Manchester City 0-0
 • 10.04.2018: Manchester City – Liverpool 1-2 (Jesus). Champions League
 • 04.04.2018: Liverpool – Manchester City 3-0. Champions League
 • 14.01.2018: Liverpool – Manchester City 4-3 (Sane, B. Silva, Gundogan)
 • 09.09.2017: Manchester City – Liverpool 5-0 (Sane 2, Jesus 2, Aguero)

– Den neste seieren vil bli Pep Guardiolas 100 seier som Manchester City-manager.

– Sergio Aguero har scoret i alle de seks hjemmekampene han har spilt i Premier League mot Liverpool.

– Liverpool har tangert rekorden for minst innslupne mål (8) på de 20 første toppseriekampene i England. Chelsea oppnådde det samme i 2004-05 sesongen.

– Liverpool har kun en seier på sine ti siste kamper (5 uavgjorte og 4 tap) mot de etablerte topp 6 klubbene. Det var mot Tottenham på Wembley i september.

Dommer er Anthony Taylor. Dette blir andre gang han dømmer oss denne sesongen, den første var i 3-1 seieren hjemmet mot Manchester United i midten av november.

Kampstart er torsdag kl. 21.00 og kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

14 svar

 1. Hvem har skrevet dette?

 2. Får da virkelig tro at Kompany starter. Blir viktig med rutine og duellspill

 3. Anonym sier:

  – Liverpool har kun en seier på sine ti siste kamper (5 uavgjorte og 4 tap) mot de etablerte topp 6 klubbene. Det var mot Tottenham på Wembley i september.

  De har slått både United og Arsenal i desember hhv 3-1 og 5-1.

 4. Keyse Jama sier:

  Christer Skjellvik er det noe galt med dette?

 5. Hvem har skrivi denne artikkelen spurte jeg…

 6. Christer Skjellvik det står no i artikkelen av Harald Larsen…

 7. Alle de eminente artiklene på manchestercity.no er særdeles godt merket med navn på forfatter.

 8. Er vi enige om at tap her så er vi ute? Jeg tenker det men samtidig.. vel.. der er noen matcher igjen men da pool tape 4 og tror dere det

 9. Med seier her i morgen er det helt åpent

 10. John Akse sier:

  Med seier er det helt åpent ja, men skulle vi havne 10 poeng bak må nok Liverpool slå sin egen rekord for å sprekke så det holder for at vi eller noen andre for den saks skyld skal ta tittelen men la oss håpe det IKKE skjer. Come on city, make the day blue😊

 11. Jakob Berge sier:

  Alle mann til pumpene! Dere som sier Kompany, med den høye linja våres kan det bli skummelt med kompany i løpsduell med Salah/Mane. Stones og Laporte mer fart og ikke like uvørne i taklinger som Vinnie og Nico

 12. Anonym sier:

  Stones og Laporte er klare 1. valg.
  Kampen MÅ vinnes. Jeg vil se innsats og vinnervilje.
  Om vi ikke vil mer enn Liverpool i denne kampen så håper jeg faktisk de vinner !!!

 13. John Akse sier:

  Ser poenget ditt og er enig i at har MÅ det full innsats til men aldri om eg håper city taper uansett kordan de spiller. Come on city dette klarer vi😊

 14. Anonym sier:

  Jeg er livredd når Kompany spiller, han «selger seg» alt for ofte og nå spiller han mot Liverpool.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *