Før kampen: Manchester City – Crystal Palace

Når Manchester City og Crystal Palace møtes på Etihad Stadium lørdag er det på dagen 28 år siden Palace sist slo Manchester City i Manchester.

Den gang, 22.desember 1990, endte det 2-0 til bortelaget etter et selvmål av Neil Pointon samt en scoring av Ian Wright. Forøvrig Peter Reid´s første tap med Manchester City etter at han hadde overtatt som permanent manager etter Howard Kendall som valgte å dra tilbake til Everton halvannen måned tidligere. Citys stilte den gang med disse 11 fra start: Tony Coton, Ian Brightwell, Neil Pointon, Peter Reid, Colin Hendry, Steve Redmond, David White, Adrian Heath, Niall Quinn, Gary Megson og Mark Ward. Så vi skjønner vel alle at det begynner å bli en god stund siden 🙂

Palace endte forøvrig på en tredje plass den sesongen, deres beste liga-plassering noensinne, 14 poeng bak vinneren Arsenal og 7 poeng bak lag nummer to Liverpool. Manchester City ble nummer fem ti poeng bak Crystal Palace.

Tar vi med en Ligacup kamp i 2015 (seier 5-1) står vi nå med 9 strake hjemmeseire mot Crystal Palace, med en målforskjell på 29-3. Sist Palace tok poeng borte mot Manchester City var i januar 1997 da det endte 1-1 på Maine Road etter en sen utlikning fra gjestene. For å finne sist gang Palace slo City i Manchester må vi som tidligere nevnt tilbake til 22.desember 1990. 

Men for å finne sist Crystal Palace slo Manchester City trenger man ikke gå lengre tilbake enn til april 2015. Da vant Palace 2-1 på Selhurst Park etter scoringer av Glenn Murray og Jason Punchon. Yaya Toure satte inn Citys mål den gang. 

Etter det har lagene møtt hverandre totalt 8 ganger. 7 har endt med City-seier, mens en har endt uavgjort. Det uavgjorte oppgjøret er det hittil seneste møtet lagene imellom, på nyttårsaften i fjor. I en kamp der hjemmelaget fikk en unik mulighet til å påføre Manchester City deres første Premier League tap for sesongen da de fikk straffe på overtid. Men Ederson reddet forsøket fra Luka Milivojevic og dermed endte det målløst på Selhurst Park.

De tre siste tilsvarende Premier League oppgjørene i Manchester har alle endt med solide Manchester City seire, henholdsvis 5-0, 5-0 og 4-0. Sist lagene møttes på Etihad Stadium, i september 2017, vant City 5-0 etter scoringer av Raheem Sterling (2), Leroy Sane, Sergio Aguero og Fabian Delph.

Pep Guardiola valgte å slippe til flere unggutter i tirsdagens kvartfinale i Carabao Cup mot Leicester på King Power Stadium. Mest overraskende var det kanskje å se 17-åringen Eric Garcia i midtforsvaret sammen med Nicolas Otemandi. Garcia, som også fikk prøvd seg under sommerens pre-season i USA, klarte seg utmerket til tross for at han har mistet store deler av høsten grunnet skade. Det samme kan også sies om Ari Muric i målet, som reddet to straffer i straffespark konkurransen, og var med det sterkt delaktig i at vi er i nok en semifinale i denne turneringen. Phil Foden og Brahim Diaz fikk også tillit fra start. 

Det var også godt å se Kevin De Bruyne og Sergio Aguero på banen fra start igjen etter skadefravær, og De Bruyne markerte seg umiddelbart med en flott scoring. Leroy Sane, Fernandinho, Bernardo Silva og Aymeric Laporte var blant spillerne som ble hvilt og ikke var med på turen til Leicester. 

Til lørdagens kamp mot Crystal Palace er forhåpentligvis alle disse tilbake. Danilo, som har mistet de siste kampene grunnet nok en skade, er i full trening igjen og forhåpentligvis aktuell til denne. David Silva, som måtte ut med en hamstring-skade i oppgjøret mot Chelsea, er også tilbake i trening igjen, men blir ifølge Guardiola ikke klar til denne. Vincent Kompany har slitt med en skade den siste tiden, også han er ifølge Guardiola tilbake i trening og snart klar for spill. Dermed ser det ut til at det begynner å lysne litt på skadefronten etter et periode med mye fravær. Claudio Bravo og Benjamin Mendy er fortsatt ute med langtidsskader.

Vi tipper City starter med disse 11: Ederson, Walker, Laporte, Stones, Delph, Fernandinho, De Bruyne, B. Silva, Sterling, Sane, Aguero.

Hos Crystal Palace er keeperen Wayne Hennessey samt forsvarsspilleren Martin Kelly begge skadet og uaktuelle til lørdagens oppgjør. Cheikhou Koyate måtte gi seg med en skade i forrige helgs oppgjør mot Leicester. Han var tilbake i trening igjen fredag, men man venter først til lørdags morgen før man tar en endelig avgjørelse på om han spiller eller ikke. Christian Benteke er langtidsskadd.

Wilfired Zaha og James Tomkins er tilbake igjen etter å ha sonet karantene i forrige spilleomgang.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 31.12.2017: Crystal Palace – Manchester City 0-0
 • 23.09.2017: Manchester City – Crystal Palace 5-0 (Sterling 2, Sane, Aguero, Delph)
 • 06.05.2017: Manchester City – Crystal Palace 5-0 (D. Silva, Kompany, De Bruyne, Sterling, Otamendi)
 • 28.01.2017: Crystal Palace – Manchester City 0-3 (Sterling, Sane, Y. Toure). FA Cup
 • 19.11.2016: Crystal Palace – Manchester City 1-2 (Y. Toure 2)
 • Siden Manchester City flyttet til Etihad Stadium sommeren 2003, har de scoret 615 Premier League mål på hjemmebane. Bare Arsenal (638) og Chelsea (615)) har scoret flere på hjemmebane i samme tidsrom. 21 % av disse scoringene (131) har kommet etter at Pep Guardiola overtok som manager sommeren 2016.
 • Manchester City har vunnet alle sine siste 15 kamper med avspark lørdag kl 16, med en samlet målforskjell på 57-7.
 • Manchester City står med 33 Premier League scoringer på hjemmebane så langt denne sesongen. Det er 14 mer enn noen annen klubb.
 • Crystal Palace har sluppet inn mins tre mål i tre av sine fire siste bortekamper.
 • Palace-manager, Roy Hodgson, står uten seier i sine syv siste ligakamper mot Manchester City. Lagene hans har samtidig gått målløse av banen i 5 av disse 7. 

Dommer er Andre Marriner. Han har dømt oss to ganger tidligere denne sesongen. Først i 6-1 seieren hjemme mot Huddersfield i midten av august, deretter i 4-0 seieren borte mot West Ham i slutten av november.

Kampstart er lørdag kl.16.00 og kampen kan ses på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

2 svar

 1. Jakob Grova sier:

  Strålende oppsummering, Harald. Tusen takk!

 2. Med en gang jeg leste 28 år siden de vant mot oss sist….gikk det noe kaldt gjennom ryggen i går 😒

Legg igjen en kommentar