De Bruyne ute i halvannen måned

Kevin De Bruyne pådro seg en leddbåndskade i det venstre kneet i gårsdagens ligacupkamp mot Fulham og er ute i 5-6 uker. Det betyr blant annet at han går glipp av Manchester-derbyet.

Citys belgiske midtbanestjerne rakk bare å komme inn som innbytter i ligaåpningen mot Arsenal, før han skadet seg på trening og har vært ute av spill helt frem til for et par ukers tid siden. Pep Guardiola har siden Burnley-kampen da De Bruyne kom inn som innbytter gradvis gitt ham mer og mer spilletid for å bygge opp kroppen igjen, og i går var det duket for at han endelig skulle få prøve seg fra start igjen da City tok imot Fulham i fjerde runde i ligacupen.

Det gjensto bare fem minutter av ordinær tid i går da Fulhams Fosu-Mensah landet oppå beinet hans etter en duell, og en kunne tydelig se De Bruyne skrike ut i smerte. Han prøvde å fortsette litt, men måtte til slutt legge seg ned og ble deretter byttet ut, og nå viser det seg altså at belgieren kan være ute så mye som halvannen måned. Det er Pep Guardiola som bekrefter dette på en pressekonferanse. «Han er dessverre skadet, men han er heldigvis tilbake om fire til seks uker», kunne Pep fortelle. «Han var veldig lei seg i går, men er i bedre humør i dag og i morgen vil han være enda sterkere. Nå kan han tilbringe mer tid med familien sin, og så er det en internasjonal pause, og så er han tilbake.»

De Bruyne, som heldigvis ikke trenger operasjon, vil dermed gå glipp av flere viktige oppgjør, som Manchester-derbyet 11. november, og sannsynligvis også borteoppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge 8. desember.

Relaterte saker

12 svar

 1. Om det i det hele tatt finnes noe positivt i dette er det han utpå vinteren og våren forhåpentligvis er i kanonform når det røyner på for de andre.

 2. Jakob Berge sier:

  Selvfølgelig er det kjipt, men når han har vært så lenge borte med skade kan han ikke fly inn i taklinger som han gjorde i går. Det er en kamp vi har full kontroll på, fulham har jo gitt opp, og jeg var bekymret for hver gang han fløy inn i taklinger med livet som innsats. Hadde det bare vært mot United hadde det vært en annen sak.. ingen å skylde på

 3. Huff, spilte alt for lenge i går, burde blitt byttet ut etter 1. omg..

 4. Fryktelig synd på KDB, men vi har tross alt Bernardo som en knallgod backup👍

 5. Uff da ,desverre mye skader på kdb

 6. God bedring til gromgutten😍🌺

 7. Nils Vanebo sier:

  Glad det ikke var verre enn som så.

 8. Han ville nok fått samme skaden om han bare spilte 10min. Max uflaks i den situasjonen der en motspiller faller med full tyngde på kneet der det i tillegg oppstår en liten vridning. Synd som f…både for spilleren selv, laget og ikke minst fansen. Vi har mange gode spillere i stallen men det finnes ingen med samme kvaliteter som KDB som erstatter han.

 9. Ja, god dybde i spillerstallen, heldigvis.

 10. Lasse Moen sier:

  Bernardo ville vært den beste midtbanespilleren på alle de andre premier league lagene så det skal nok gå bra, selv om han er et stort savn.

 11. Anonym sier:

  Jeg tror vi komme til å holde nivået lenge denne sesongen, selv uten KDB.
  Bare han er skadefri når det drar seg til i C.L.
  Det kan faktisk komme noe positivt ut av det..)

Legg igjen en kommentar