Før kampen: Tottenham – Manchester City

Pep Guardiola har en nær skadefri tropp å velge fra foran møtet med Tottenham på Wembley mandag kveld

Kevin De Bruyne spilte sin første kamp fra start av etter kneskaden han pådro seg i starten av sesongen i tirsdagens Champions League oppgjør mot ukrainske Shakhtar Donetsk. Kyle Walker var tilbake, og på benken som ubenyttet reserve tirsdag, etter at han måtte stå over forrige helgs møte med Burnley. Sergio Aguero ble hvilt i tirsdagens kamp og starter nok denne. Fabian Delph har mistet de siste kampene med skade, men trente igjen på fredag og er aktuell for troppen som reiser til London. Danilo og Ilkay Gundogan er også på vei tilbake, men denne kommer nok litt for tidlig for dem. Claudio Bravo er ute med langtidsskade.

Etter den overbevisende 5-0 seieren hjemme mot Burnley forrige helg er Manchester City nå ubeseiret i sine 15 siste Premier League kamper (12 seire og 3 uavgjorte). Kun 6 mål er sluppet inn på disse 15 kampene og ikke i noen av disse kampene har vi sluppet inn mer enn et mål. Sist tap kom i begynnelsen av april hjemme mot Manchester United (2-3). 

Denne kampen skulle egentlig vært spilt på Tottenhams nye stadion søndag, men da denne ikke ble ferdig i tide, ble man nødt til å flytte oppgjøret til Wembley. Da måtte man også bytte kampdag fra søndag til mandag ettersom det skal spilles en NFL-kamp mellom Jacksonville Jaguars og Philadelphia Eagles her på søndagen. Noe som har ført til litt bekymring for Wembley-mattas tilstand til dette oppgjøret. 

Men Pep Guardiola sier Manchester City er nødt til tilpasse seg etter forholdene. Jeg er sikker på at Tottenham har en god banemester som sørger for at spilleforholdene blir så gode som mulig. Forhåpentligvis vil deres nye stadion snart være klar, men dette er ting vi ikke styrer over. Det er ingen grunn til å klage, sa han på fredagens pressekonferanse.

Wembley Stadium

Dette blir for øvrig fjerde gang vi spiller på Wembley i kalenderåret 2018. Første gang var i februar da vi slo Arsenal 3-0 i finalen i Carabao Cup. Litt over en måned senere ble det seier 3-1 mot Tottenham i Premier League før vi slo Chelsea 2-0 i FA Community Shield her i starten av august.

Pep sa også at han liker å se Tottenham, og har lært mye av å se dem spille. Vi så de i Champions League kampene mot Inter Milan og PSV Eindhoven, og de var ikke noe dårligere enn sin motstander, jeg vil heller si bedre (de tapte 3-2 borte mot Inter, mens det ble 2-2 mot PSV i Nederland). De har en rekke landslagsspillere, kjernen av dem spiller for England. De har et ungt lag, en veldig god keeper og gode angrepsspillere. De har det som skal til for å kunne være med å kjempe helt i toppen, sa Pep.

Hjemmelaget håper å ha Dele Alli tilbake igjen etter at han har mistet de syv siste kampene med en hamstring-skade. Han er tilbake i full trening igjen, men manager Mauricio Pochettino sier man er nødt til å være forsiktig etter slike skader og at han fortsatt er litt usikker på om han blir klar eller ikke. Jan Vertonghen og Danny Rose er ute med skader.

Det har vært mye skriverier i engelsk- og ikke minst norsk presse om den gode sesongstarten til Liverpool, så det at Tottenham faktisk har hatt sin beste start noensinne i Premier League (21 poeng på de 9 første kampene) har kommet i skyggen av andre prestasjoner. 7 av de 9 første er vunnet, 2 er tapt. De to tapene kom forøvrig etter hverandre i starten av september. Først 2-1 borte for Watford deretter 1-2 hjemme mot Liverpool.  Fullt så bra har det ikke gått i Champions League. Her har det blitt tap 2-1 borte mot Inter Milan, tap 2-4 hjemme mot Barcelona og nå i midtuken ble det 2-2 borte mot PSV Eindhoven.

Manager Mauricio Pochettino mener hans lag skal opp mot det beste laget i England når Manchester City kommer på besøk. Men har god tro på at de kan kan vinne kampen. 

Jeg mener de er det beste laget i England pr dags dato. De har fantastiske spillere, en utrolig dyktig manager og trener-apparat. Dette gjør dem til en veldig vanskelig motstander, og det blir en stor utfordring for oss.

Men ingenting er umulig i fotball. Det blir selvsagt vanskelig og vi må spille opp mot vårt beste samt ha marginene på vår side for å vinne. Men alt kan skje, sier argentineren som nå er inne i sin femte sesong som manager for London-klubben.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 14.04.2018: Tottenham – Manchester City 1-3 ( Jesus, Gundogan, Sterling)
 • 16.12.2017: Manchester City – Tottenham 4-1 ( Sterling 2, Gundogan, De Bruyne)
 • 21.01.2017: Manchester City – Tottenham 2-2 ( Sane, De Bruyne)
 • 02.10.2017: Tottenham – Manchester City 2-0
 • 14.02.2016: Manchester City – Tottenham 1-2 ( Iheanacho)
 • Manchester City har vunnet 10 av de siste 15 Premier League kampene mot Tottenham (1 uavgjort, 4 tap) etter kun å ha vunnet 3 av de 27 første innbyrdes møtene i denne turneringen.
 • Kun 2 av de 28 siste ligakampene mellom disse to lagene har endt uavgjort ( 11 City-seire, 15 Tottenham-seire). 
 • Tottenham har vunnet 7 av de siste 9 Premier League kampene de har spilt på en mandag (2 uavgjorte). Sist tap på en mandag kom i april 2012 da de tapte 2-1 for Norwich.
 • Manchester City er ubeseiret på de siste 6 Premier League kampene i London ( 5 seire og 1 uavgjort). Med seier mandag blir City de første ikke-London laget til å vinne 5 Premier League kamper på rad i London.
 • Sergio Aguero lagde 10 mål på de første 7 Premier League kampene han spilt mot Tottenham. Nå står han med fem kamper på rad uten scoring mot dem.
 • Manchester City kan tangere klubbrekorden med seks ligakamper på rad uten baklengsmål dersom de holder nullen bakover mandag kveld. Rekorden slik den nå står ble satt i perioden mai til september 2015.

Dommer er Kevin Friend. Han har dømt oss en gang tidligere denne sesongen, i 2-1 seieren hjemme mot Newcastle 1. september 

Kampstart er mandag kl. 21.00 og kampen kan sees på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.