Før kampen: Manchester City – Burnley

Kevin De Bruyne er tilbake i full trening og aktuell for laget igjen etter to måneders skadeavbrekk. Dårligere nyheter rundt Danilo som nok en gang har pådratt seg en skade i forbindelse med landslagsspill for Brasil. Dessuten er det duket for et gjensyn med en gammel kjenning, nemlig Joe Hart.

De Bruyne pådro seg en kneskade på trening i midten av august, og står så langt kun med det ene innhoppet han fikk i serieåpningen borte mot Arsenal i midten av august da han erstattet Riyad Mahrez med en halvtime igjen å spille. Han var tilbake i trening igjen i forkant av Liverpool-kampen for et par uker siden, og har nå fått bruke landslagspausen til å komme i fysisk form igjen. Han vil nok matches litt forsiktig i starten, så det er vel ikke usannsynlig at han starter denne på benken for så å komme inn med en halvtime eller deromkring igjen å spille.

Fullt så god nyheter er det ikke rundt Danilo. Han mistet de første kampene av denne sesongen med en ankelskade han pådro seg under sommerens VM-sluttspill. Han var tilbake til Carabao Cup kampen mot Oxford i september, men er nå tilbake på skadelisten. Også denne gang skadet han seg mens han var på landslagsoppdrag med sitt hjemland Brasil. Det er foreløpig usikkert hvor lenge han blir borte, men de første prognosene indikerer minst en måned på sykestuen. 

Ilkay Gundogan pådro seg en strekkskade i Champions League oppgjøret mot Hoffenheim og måtte stå over mot Liverpool. Han er også er usikker til denne. I tillegg er det knyttet litt usikkerhet til Bernardo Silva som stod over Portugals siste kamp nå i landslagspausen. Han var ikke tilbake i Manchester igjen før torsdag etter å ha vært i Barcelona for behandlinger.

Foruten disse er fortsatt Caludio Bravo og Eliaquim Mangala ute med langtidskader.

Kampen vil også by et gjensyn med Joe Hart for City-publikummet. Hart som foran denne sesongen ble solgt til Burnley etter at han de to foregående sesongene hadde vært på utlån i henholdsvis Torino og West Ham. Dette blir første gang han spiller mot klubben han tjente gjennom 12 år.  City har ikke glemt ham, og torsdag var han i følge rapporter på Citys treningsfelt for en aldri så liten seremoni der han fikk en av banene oppkalt etter seg som takk for lang og tro tjeneste. Han var med på å vinne fem titler i løpet av sine 12 år som City-spiller.

Manchester City har ikke tapt en hjemmekamp mot Burnley på over 45 år !!. Siste hjemme-tapet mot dem kom i august 1973 da Burnley vant 1-0 i en Charity Shield kamp på Maine Road. For å finne sist Burnley vant en ligakamp borte mot Manchester City må vi enda ti år tilbake i tid, nemlig til mars 1963, da det endte 2-5 på Maine Road !! . Alle de tre siste tilsvarende oppgjørene (to i Premier League og en i FA Cupen) har endt med City-seier (4-1,3-0 og 2-1). Sist Burnley tok poeng på Etihad Stadium var i slutten av desember 2014. Da endte det til slutt 2-2 etter at City hadde ledet 2-0 til pause. David Silva og Fernandinho sto for våre mål den gang, mens George Boyd og Ashley Barnes sørget for at det ble poengdeling med scoringer i starten og i slutten av den andre omgangen.

Burnley håper å ha de to midtbane-spillerne, Steven Defour og Robbie Brady, tilgjengelige igjen etter lange skadeavbrekk. Brady har ikke spilt toppserie-fotball på over ti måneder etter at han pådro seg en kneskade borte mot Leicester i starten av desember. Mens Defour har vært ute siden midten av januar. Begge to kom seg gjennom 90 minutter i en treningskamp mot AFC Fylde nå i midtuka, og kan være aktuelle for troppen som reiser til Manchester.

Forsvarsspillerne Ben Gibson og Stephen Ward mister kampen grunnet skader.

Etter det meget gode fjorårssesongen (7.plass) har det startet litt tråere for Burnley denne sesongen. Laget ligger pr dags dato på en 12 plass med 8 poeng etter de 8 første kampene. Kun to seire har det blitt hittil, 4-0 hjemme mot Bournemouth samt 2-1 borte mot Cardiff. I den siste kampen før landslagspausen spilte de 1-1 hjemme mot Huddersfield, et noe heldig poeng skal vi tro rapportene som kunne fortelle at Huddersfield var det beste laget i den kampen.

Laget ledes av Sean Dyche som har vært klubbens manager siden oktober 2012. Som aktiv spiller var Dyche innom en rekke  klubber, flest kamper fikk han for Chesterfield (231 kamper i perioden 1990-1997). Men var også i klubber som Bristol City, Luton, Millwall, Watford og Northampton. 

Sean Dyche

Trener-karrieren startet i 2007. Først som trener for Watfords U-18 lag, før han i juli 2009 ble forfremmet til assistent manager da Malky Mackay ble utnevnt til ny Watford-manager. I juni 2011 valgte Mackay å forlate Watford til fordel for Cardiff, og Dyche ble forfremmet til manager. Han ledet laget til en 11.plass i Championship, klubbens beste plassering på fire sesonger. Men da Watford sommeren 2012 fikk nytt eierskap (Pozzo-familien), ble Dyche ofret til fordel for Gianfranco Zola. 

I september 2012 ble Dyche en del av trener-teamet til det engelske U-21 landslaget. Men etter bare en måned i denne stillingen takket han i oktober 2012 ja til å overta som manager i Burnley da Eddie Howe valgte å dra tilbake til Bournemouth for å overta som manager der.

I sin første hele sesong som Burnley-manager (2013-14) satte laget en rekke nye klubbrekorder og hadde den beste ligastarten i klubbens historie. Det endte 2.plass (bak Leicester) og opprykk til Premier League etter fire sesonger i Championship.

Men det ble med en sesong i Premier League, klubben ble nummer 19 og rykket ned i Championship igjen sammen med Hull og Queen´s Park Rangers. Men Dyche tok laget tilbake til Premier League igjen på første forsøk, og klubben er nå Inne i sin tredje sesong på rad i øverste divisjon. Forrige sesong endte laget på en 7.plass, klubbens beste plassering siden 6.plassen i 1974, og kvalifiserte seg med det for Europacup-spill for første gang på over 50 år. Her ble det imidlertid stopp allerede i kvalifiseringen til gruppespillet i Europa League da Olympiakos ble for sterke og vant 4-2 sammenlagt.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 03.02.2018: Burnley – Manchester City 1-1 (Danilo)
 • 06.01.2018: Manchester City – Burnley 4-1 (Aguero 2, Sane, B.Silva) FA Cup
 • 21.10.2017: Manchester City – Burnley 3-0 (Aguero, Otamendi, Sane)
 • 02.01.2017: Manchester City – Burnley 2-1 (Clichy, Aguero)
 • 26.11.2016: Burnley – Manchester City 1-2 (Aguero 2)
 • Manchester City er ubeseiret i sine 33 siste Premier League kamper med kick off lørdag kl 16.00. (29 seire, 4 uavgjorte). Unngår vi tap lørdag har vi også rekorden for den lengste ubeseirede rekken på dette kamptidspunktet i Premier League
 • Burnley har ikke maktet å vinne i noen av sine 14 siste bortemøter med Manchester City i ligasammenheng (8 tap 6 uavgjorte). Sist ligaseier borte mot City var i 1963.
 • Ingen lag har bedre vinner prosent mot de regjerende mesterne i Premier League enn Burnley, de har vunnet 4 av de 8 kampene de har spilt mot forrige sesongs vinner (Bournemouth og Manchester United har også 50 %)
 • Raheem Sterling har vært involvert i 14 mål ( 9 mål og 5 assist) på sine 12 siste Premier League kamper på Etihad Stadium. Han har scoret i alle våre tre hjemmekamper i Premier League så langt denne sesongen.
 • Sergio Aguero har scoret 6 mål på 6 kamper mot Burnley i alle turneringer, og scoret i alle de tre kampene han har spilt mot «the clarets» på Etihad (totalt 4 mål)

Jonathan Moss

Dommer er Jonathan Moss. Han har dømt oss en gang tidligere denne sesongen, da vi slo Chelsea 2-0 i FA Community Shield på Wembley i starten av august. Han var også pipeblåser i fire av våre kamper forrige sesong. Tre av de endte med City-seire og en uavgjort. Seirene kom hjemme mot Liverpool (da Moss gav Sadio Mane rødt kort etter litt for røff behandling av Ederson), borte mot Stoke og borte mot Tottenham. Mens det ble uavgjort borte mot Crystal Palace.

Kampstart er lørdag kl.16.00. I god TV2 ånd så har man nok en gang valgt bort Manchester City, denne gang til fordel for West Ham – Tottenham. Ønsker du å se kampen på en av TV2s kanaler må du vente til lørdag kl 18.15, da kan du se oppgjøret i opptak på TV2 Sport Premium 2.

Relaterte saker

8 svar

 1. John Akse sier:

  Blir så forbanna på TV2😡blir vel (om eg ikke er kommet ut av tellingen) 5. av 9 kamper de IKKE viser serielederen og fjorårets suverene ligamester direkte så langt denne sesongen. Og dette tar de 399 kr i mnd for (sumo)😡😡😡

 2. Carl Gustaf sier:

  Nå er det vel slik at det ikke er tv2 som regulerer hvilken kamp som skal vises 😉 :p

 3. Robert sier:

  Tv2 kan velge hvilken kamp de skal vise kl 16. Det som er styrt utenfra er at de ikke kan vise flere kamper kl 16.
  At de dropper serielederen gang etter gang tror jeg de er ganske alene om. Det er fullstendig latterlig.

 4. Robert sier:

  Tv2 kan velge hvilken kamp de skal vise kl 16. Det som er styrt utenfra er at de ikke kan vise flere kamper kl 16.
  At de dropper serielederen gang etter gang tror jeg de er ganske alene om. Det er fullstendig latterlig.

 5. Anonym sier:

  Om medlemstallene i supporterunionen er noe å gå etter er ca. 2% av alle fotballsupportere i Norge City fans. Det vet de som velger ut kamper .

 6. Jan Berg sier:

  Sumo sender som vanlig United i stedet for City kl 1600. Noen forslag på nettsted hvor en kan strømme kampen ?👕👕👕

 7. Anders Eriksen sier:

  United spilte vel tidligere i dag, West Ham-Tottenham ble vist kl 16. Jeg streamet City-kamp på reddit soccer streams, pleier å funke fint.

 8. daniel sier:

  Jeg skjønner at tv2 ikke viser City, grunnen er jo at vi er så få fans i Norge. Regner med at tv2 også skjønner at cityfans ikke gidder å betale 399 for å se Kjip Mourinho fotball. Jeg ser alle citykamper via reddit. Det er gratis og ok kvalitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *