Før kampen: Liverpool – Manchester City

3.mai 2003. Vi hadde fortsatt Maine Road som hjemmebane. George W. Bush var amerikanske president, «In Da Club» av 50 Cent toppet hitlistene og det var fortsatt fire år til vi skulle få se den første iPhonen på markedet. Dette var den dagen vi sist slo Liverpool på Anfield.

Kampen endte 2-1 til Manchester City. Citys lag den gang var som følger: Peter Schmeichel, Richard Dunne, David Sommeil, Niclas Jensen, Sylvain Distin, Ali Benarbia, Shaun Wright-Phillips, Kevin Horlock, Joey Barton, Robbie Fowler og Nicolas Anelka. 

Nicolas Anelka scoret begge målene våre sist vi vant på Anfield

Milan Baros gav Liverpool ledelsen i det 59.minutt. Men to scoringer av Nicolas Anelka, ene på straffe i det 74.minutt samt en i det 90.minutt sørget for at vi den gang tok vår første seier (2-1) på Anfield siden 2.juledag 1981 !!. 

Nå har det gått nye 15 år siden sist vi vant på denne banen der vi historisk sett har slitt voldsomt. Siden seieren i 2003 har lagene møtt hverandre 18 ganger på Anfield. 15 i serie, 2 i Ligacup og 1 gang i Champions League. Det har endt med 12 Liverpool-seire og 6 uavgjorte kamper med en målforskjell på 35-17 i Liverpools favør.

Det var også her vi fikk vårt første liga-tap forrige sesong, i den 23.serieomgangen,  da vi tapte 4-3 i januar blant annet etter en forferdelig start på den andre omgangen der Liverpool satte inn tre scoringer på ni minutter.

Det er sprøtt å tenke på at en spiller som Steve Kinsey, som spilte rett over 100 kamper for Manchester City i perioden 1979-1986 faktisk har flere seire med Manchester City på Anfield enn spillere som Vincent Kompany, David Silva og Sergio Aguero.

Etter at vi gikk på en smell hjemme mot Lyon i den første gruppespillkampen i Champions League står vi nå med fire strake seire, og i Premier League står vi fortsatt kun med det ene poengtapet som kom i bortekampen mot Wolverhampton (1-1) i slutten av august. Det har ført oss til toppen av tabellen, a poeng med søndagens motstander men med bedre målforskjell.

Ilkay Gundogan måtte forlate banen med en skade i tirsdagens Champions League møte med Hoffenheim i Tyskland, og er usikker til denne. Fabian Delph er fortsatt uaktuell grunnet skade. Men det var positive nyheter rundt Kevin De Bruyne og Benjamin Mendy på fredagens pressekonferanse. Begge to er tilbake i trening igjen etter skader, men Pep Guardiola holdt kortene tett til brystet og ikke ville bekrefte om en, begge eller ingen av dem er med i kamptroppen til søndagens oppgjør.

I Mendys fravær har både Fabian Delph, Oleksandr Zinchenko, og nå sist mot Hoffenheim, Aymeric Laporte vikariert på venstresiden i vårt forsvar. Delph er vel den som har kommet best ut av det, og i og med at han er uaktuell til denne, er det nok mye som tyder på at Mendy kommer rett inn på laget igjen dersom han blir klar. Zinchenko har blitt brukt mest i kamper der han får mer bruk for sine offensive egenskaper enn de defensive, mens Laporte både mot Hoffenheim, og i bortekampen mot Liverpool i forrige sesongs Champions League, viste at han er en mye bedre midtstopper enn back. 

Skulle Kevin De Bruyne mot alle odds være med i kamptroppen, blir det nok som innbytter. Han har tross alt bare vært i trening en uke etter en lengre avbrekk grunnet kneskaden han pådro seg på trening i midten av august. Man gambler neppe med ham spesielt med tanke på at vi etter denne har to ukers pause grunnet landslagsspill. Men Pep ville altså ikke utelukke De Bruyne på dagens pressekonferanse.

Liverpool startet sesongen på strålende vis, men det har buttet litt i mot i det siste. Først røk man ut av Carabao Cup hjemme mot Chelsea (tap 1-2), deretter ble det 1-1 borte mot samme motstander i Premier League noen dager senere før det onsdag ble tap 0-1 borte mot Napoli i Champions League. Likevel står de, som oss, med imponerende 19 av 21 mulige poeng etter det 7 første serieomgangene. Noe som er klubbens beste start på en Premier League sesong siden den ble opprettet i 1992.

Naby Keita, som ble hentet fra RB Leipzig i sommer, måtte ut med en ryggskade tidlig i onsdagens møte med Napoli og er usikker til denne. Adam Lallana og Alex Oxlade-Chamberlain er ute med skader. 

Selv om vi gikk på to smeller borte mot Liverpool forrige sesong, har Pep Guardiola ingen planer om å gå mer defensivt ut denne gang. Å spille defensivt er kjedelig, dessuten er ikke laget vårt bygd for det. Liverpool har en rekke angrepsvåpen og de er mestre til å utnytte motstandernes feil. De er et meget godt lag og en av utfordrerne til å vinne Premier League. De fortjener all den ros de har fått, sa Pep.

Pep fikk også spørsmål om han hadde hørt ryktene om at Manchester City supportere ville stille seg i gatene rundt Anfield for å beskytte spillerbussen i et forsøk på å forhindre de stygge scenene vi ble vitne til i forkant av Champions League kvartfinalen i begynnelsen av april. 

Tuller du med meg ?. Den beste måten å beskytte spillerbussen på er at Liverpool-fansen trekker inn på stadion i stedet for å stå i gatene. Det skal ikke være behov for politi til å beskytte bussen vår, sa han. 

Liverpool-manager, Jurgen Klopp, sa på sin pressekonferanse at det alltid blir tøffe kamper mot Manchester City, selv da de vant 3-0 i Champions League var det tøff kamp. I 4-3 seieren i januar var de veldig gode. De gav aldri opp. Selv ikke da de lå under 4-1(det endte til slutt 4-3), sa han. Og forventer en minst like tøff batalje søndag mellom de to topplagene.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 10.04.2018: Manchester City – Liverpool 1-2 (Jesus). Champions League
 • 04.04.2018: Liverpool – Manchester City 3-0. Champions League
 • 14.01.2018: Liverpool – Manchester City 4-3 (Sane, B. Silva, Gundogan)
 • 09.09.2017: Manchester City – Liverpool 5-0 (Jesus 2, Sane 2, Aguero)
 • 19.03.2017: Manchester City – Liverpool 1-1 (Aguero)
 • Manchester City kan tape fire ganger for samme motstander i ett og samme kalenderår for bare tredje gang i klubbens historie på søndag. De to gangene det har skjedd var mot Grimsby i 1936 og mot Tottenham i 1993.
 • Liverpool er ubeseiret i sine 24 siste hjemmekamper i Premier League. Sist tap kom mot Crystal Palace i april 2017.
 • Klarer Liverpool å holde nullen bakover på søndag tangerer de rekorden på ni toppseriekamper på rad på hjemmebane uten baklengsmål.
 • Liverpool har ikke sluppet inn et baklengsmål i Premier League på 751 minutter. Sist et lag scoret i Premier League mot dem på Anfield var i februar da de slo West Ham 4-1.

Martin Atkinson

Dommer er Martin Atkinson.  Han har dømt oss en gang tidligere denne sesongen, i 1-1 kampen borte mot Wolverhampton. Vårt eneste poengtap så langt denne sesongen, Faktisk har Atkinson dømt oss tre av de fire siste gangene vi har avgitt poeng i Premier League.

Kampstart er søndag kl. 17.30 og kampen kan du se på TV2 Sport Premium og TV2 Sumo.

Relaterte saker

2 svar

 1. Knut Arne Heslien sier:

  Dommer Atkinson er mitt sistevalg til denne kampen.

 2. Blameis sier:

  Dårlig magefølelse. Frykter problemer defensivt på Citys venstreside. Laporte blir for treg mot Salah.

Legg igjen en kommentar