Før kampen: Manchester City – Brighton

Brighton & Hove Albions eneste seier i Premier League så langt denne sesongen kom mot Manchester United. Pep Guardiola og hans lyseblå disipler håper at den andre ikke kommer mot det andre Manchester-laget, når Brighton lørdag besøker Etihad Stadium.

Mål av Glenn Murray, Shane Duffy og Pascal Gross sørget for at Brighton slo Manchester United 3-2 i andre serierunde i høst. Siden har ikke laget vunnet, og står med tre tap og to uavgjorte på den fem siste kampene. Etter å ha tapt for Southampton i andre runde i ligacupen spilte ikke Brighton ligacup denne uken, slik som for eksempel Manchester City gjorde, og har dermed fått flere dager ekstra hvile i forhold til Pep Guardiolas gutter. Forrige helg ble det tap 1-2 hjemme for Tottenham, og det er ikke et lag som kan sies å være i altfor god form som lørdag ettermiddag tar turen til Manchester for å møte hjemmelaget City i sesongens sjuende ligarunde.

City har på sin side startet sesongen forrykende og står med fem seirer og én uavgjort på de seks første, noe som plasserer laget to poeng bak ubeseirede Liverpool på toppen av tabellen. Til tross for å ha spilt kamp i ligacupen tirsdag kveld der League One-klubben Oxford ble slått 3-0, er det flere spillere som har fått hvile en hel uke, etter at Pep Guardiola i nevnte kamp gjorde flere forandringer og lot spillere som Ederson, Fabian Delph, Aymeric Laporte, Kyle Walker, Fernandinho, Bernardo Silva, Leroy Sané og Sergio Agüero få en pust i bakken. Flere av disse, om ikke alle, regnes med å være tilbake i startoppstillingen til morgendagens kamp mot Brighton.

Benjamin Mendy.

Benjamin Mendy er fortsatt skadet, og det er ventet at han fortsatt trenger en stund før han er tilbake i spill. På fredagens pressekonferanse var Pep Guardiola optimistisk med tanke på om Mendy snart kunne være klar for spill igjen. «Det går bra med Mendy.» Det har versert rykter om at Mendy møtte opp for sent forrige søndag i forbindelse med en behandling, på grunn av at han kvelden før var på en boksekamp. Guardiola valgte på dagens pressekonferanse å forsvare franskmannen, og la til trafikken i Manchester, veiarbeid og skoler gjør at slikt kan skje. På direkte spørsmål fra en journalist innrømmet likevel Guardiola at han hadde snakket med Mendy om saken. «De skal møte opp presis,» la Citys manager til.

Når det gjelder Kevin De Bruyne og hans skadesituasjon, hadde også Pep Guardiola gode nyheter på den fronten. «Kevin går gjennom de siste stegene nå. Han kan begynne å trene igjen om noen få dager. Alt går bra med ham.»

Ellers ble det snakket en del om Phil Foden på pressekonferansen. 18-åringen hadde en strålende kamp for City mot Oxford i ligacupen tirsdag, og hadde ikke bare en målgivende pasning, men fikk på tampen også æren av å sette inn sin første scoring for City på A-lagsnivå. Avisene har de siste dagene skrevet om at City ønsker at Foden skal skrive under på en ny og lengre kontrakt med City, og Guardiola uttalte på dagens pressekonferanse at han håper det skjer, men at han ikke hadde noe mer info om dette. «Jeg vet ikke. Jeg har ikke snakket med Txiki om det. Phil trives her, og klubben tviler ikke på det. Jeg tviler ikke på det. Jeg håper det skjer snart, men jeg er ikke involvert i det.»

Om morgendagens motstander kunne Pep Guardiola si: «Brighton har vært sammen lenge, de vet hva de må gjøre. De er godt organiserte. Det kommer til å bli en tøff kamp, men det er vi klar over og vi vil prøve å spille en god kamp.»

Yaya Touré takket for seg i tilsvarende oppgjør forrige sesong, da City slo Brighton 3-1.

City vant begge kampene mot Brighton forrige sesong, først 2-0 i ligaåpningen i Brighton, og deretter 3-1 hjemme i Manchester i nest siste kamp for sesongen. Denne kampen var forøvrig Yaya Tourés avskjedskamp med City, og mens City endte opp med å vinne Premier League på tidenes mest overlegne måte, endte den gang nyopprykkede Brighton opp på en 15. plass.

Når det gjelder hvilket lag som starter for City er også en faktor at City på tirsdag skal til Hoffenheim for å spille Champions League. Etter å ha tapt første kamp mot Lyon er presset stort på Pep Guardiola og hans spillere om å vinne i Tyskland. Vi tipper at City likevel stiller med et sterkt lag i morgen mot Brighton. Mulig lagoppstilling: Ederson, Delph, Laporte, Stones, Walker, Fernandinho, Silva, Bernardo, Sané, Sterling, Agüero.

Dommer er Lee Mason. Kampstart er kl. 16.00 norsk tid. Kampen vises ikke på norsk TV 2, som har satt opp kampen Arsenal-Watford på dette tidspunktet.

Relaterte saker

5 svar

  1. Anonym sier:

    Never change a winning team. 8-0 i målforskjell siste 2 kampene. Fortsett med otamendi og laporte som stopperpar, bernardo, gundo og ferna på midten og sane Aguero, mahrez/sterling på topp

  2. NRK sport: sitter å gleder meg, venter på å få se målene (igjen). Først Liverpool mot Chelsea. Deretter vises Manchester United tapet mot ett eller annet drittlag, så fransk serie. Så tysk Bundesliga og så norsk ett eller annet fjas. Ikke ett ord om serielederen, -fantastisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *