Før kampen: Cardiff – Manchester City

Manchester City gikk onsdag kveld på sitt fjerde strake tap i Champions League, lørdag tar vi turen til Wales for å prøve å reise kjerringa mot nyopprykkede Cardiff.

Der må vi nok en gang klare oss uten Benjamin Mendy som også har stått over de to siste kampene på grunn av en skade. Danilo er imidlertid tilbake i full trening igjen, og er aktuell. Kevin De Bryne og Claudio Bravo er fortsatt ute med langtidsskader. 

De Bruyne uttalte seg nylig om skadefraværet i forbindelse med en lansering av FIFA 19. Det vil fortsatt gå 3, 4 kanskje 5 uker. Håpet er å være tiltak i trening igjen i etter den neste landslagspausen, det vil si i midten av oktober. Og med det være spilleklar til Manchester-derbyet som spilles søndag 11.november, sa han.

Pep Guardiola bekreftet på fredagens pressekonferanse at Mendy sliter med smerter i et lite bein i foten, og at man ikke helt vet når han er klar for spill igjen.

På spørsmål om Sergio Agueros kontraktsforlengelse sa Pep at han ikke trengte å overbevise Sergio, dette var en avgjørelse Sergio hadde tatt på egenhånd.  Jeg ønsker å takke ham for at vil bli med oss videre. Han er en som viser et ekte engasjement for klubben hver eneste dag, sa Pep.

Han ville heller ikke kritisere spillene etter tapet for Lyon. Spillerne trenger ikke å unnskylde seg. De løp og kjempet og gjorde sitt ytterste for å komme tilbake i kampen. Denne turneringen straffer deg knallhardt dersom du gjør feil, sa Pep.

Cardiff er tilbake i Premier League igjen etter fire sesonger i Championship. Sist de forsøkte seg, i 2013-14 sesongen etter 52 år i lavere divisjoner, endte det med 20.plass og nedrykk med 30 poeng på 38 kamper. Laget vant den gang kun syv seriekamper, en av de syv kom hjemme mot Manchester City (3-2). Et Manchester City som senere samme sesong kunne heve Premier League trofeet etter  å ha endt på 88 poeng, to foran Liverpool på andre plass og fire poeng foran Chelsea på tredje. 

Den gang hadde laget, under Malky Mackay´s ledelse, tatt seg til Premier League etter å ha vunnet Championship på en overlegen måte, åtte poeng foran Hull som tok den andre direkte opprykksplassen. Laget spilte sin aller første Premier League kamp borte mot West Ham 18.august 2013, en kamp som endte med tap 2-0. Men man trengte ikke vente lenge på sin første seier, allerede uken etter ble Manchester City slått 3-2 hjemme på Cardiff City Stadium.

Men siden gikk det tråere, og i slutten av desember 2013 fikk Mackay sparken etter at laget kun hadde maktet å vinne tre kamper. Inn kom Ole Gunnar Solskjær, men han fikk heller ikke skuta på rett kjøl og det endte til slutt med nedrykk. Solskjær fikk forøvrig sparken noen måneder senere (september 2014) etter en skuffende start på den nye sesongen i Championship.

Neil Warnock

Laget ledes nå av den rutinerte ringreven Neil Warnock (69).  Warnock har vært manager i en rekke klubber siden hans første manager-jobb i Gainsborough Trinity for snart 40 år siden (!!). Fra 2000- og utover har han vært manager i Sheffield United, Crystal Palace, Queen´s P.R, Leeds, Crystal Palace igjen, Queen´s P.R. igjen, Rotherham og Cardiff. Som aktiv spiller var Warnock innom Chesterfield, Rotherham, Hartlepool, Scunthorpe, Aldershot, Barnsley, York og Crewe Alexandra. 

Warnock overtok som Cardiff-manager i oktober 2016, da lå Cardiff som nummer 23 på Championship-tabellen etter bare 2 seire på de første 11 kampene. Han ledet laget til en 12.plass i 2016-17 sesongen, før han sesongen etter ledet laget opp i Premier League for andre gang i klubbens historie etter å ha endt som nummer to bak Wolverhampton.

Klubbens eies av den malaysiske forretningsmannen Vincent Tan. Sammen med et konsortium av malaysiske investorer kjøpte han klubben i 2010, og i mai 2012 uttalte konsortiumet at de var villig til å investere 100 million pund i oppgradering av tilskuerkapasiteten på Cardiff City Stadium samt til å bygge et nytt treningsanlegg dersom de fikk tillatelse til å skifte draktfarge fra blått til rødt!!. Rødt skulle visstnok bringe lykke. En måned senere hadde man skiftet draktfarge og klubb-logo til fansens store vrede. Men etter tre sesonger valgte man i 2015 å gå tilbake til de opprinnelige blå draktene og en logo som var tilnærmet lik den man hadde før man skiftet til rødt tre år tidligere.

Før denne sesongen har man hentet inn Josh Murphy fra Norwich, Bobby Reid fra Bristol City, Alex Smithies fra QPR og den tidligere City-spilleren Greg Cunningham fra Preston.  I tillegg er Harry Arter (Bournemouth) og Victor Camarasa (Real Betis) hentet inn på lån. Ingen store profiler med andre ord. Laget tippes å få en meget tøff sesong der målet må være å unngå nok et nedrykk etter bare en sesong i det gode selskap. Sesongstarten har vel også bært bud om nettopp dette. På de fem første kampene har man kun tatt to poeng, 0-0 hjemme mot Newcastle og 0-0 borte mot Huddersfield. Mens det har blitt tap for Bournemouth (0-2 borte), Arsenal (2-3 hjemme) og Chelsea (1-4 borte). I tillegg ble det exit mot Norwich (1-3 hjemme) i Carabao Cup.

Til denne må Neil Warnock og Cardiff klare seg uten midtbanespilleren Aaron Gunnarsson. Han har fortsatt tilgode å spille denne sesongen grunnet skade. Man hadde et håp om at han skulle bli klar til forrige helgs møte med Chelsea, men Warnock kunne fredag fortelle at han har hatt et lite tilbakeslag på trening og blir ute en stund til. I tillegg sliter flere med småskader og er usikre. Man har også slitt med et virus innad i troppen den siste uken.

Vi får se i morgen. Det er to-tre spillere vi må ta en avgjørelse på. De er nødt til å være 100 % til i morgen. Dersom de blir klare kan det hende de ikke holder mer enn en time før vi må gjøre bytter, sa Warnock på fredagens pressekonferanse.

Som tror Pep Guardiola kommer til å starte med de som avsluttet onsdagens kamp mot Lyon. Han hvilte en spiller og to med henblikk på lørdagens kamp, de beste lagene kan gjøre det. De så bedre ut etter byttene i andre omgang mot Lyon, men Lyon spilte også en god kamp. Heldigvis skal vi bare møte dem to ganger, og det hjalp oss ikke særlig at de tapte i midtuken. De blir vanskeligere å overraske mot dem nå. Vi må være veldig heldige og marginene med oss. Jeg håper vi får et hands-mål, spøkte Warnock.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 28.01.2018: Cardiff – Manchester City 0-2 (De Bruyne, Sterling) FA Cup
  • 18.01.2014: Manchester City – Cardiff 4-2 (Dzeko, Navas, Y.Toure, Aguero)
  • 25.08.2013: Cardiff – Manchester City 3-2 (Dzeko, Negredo)
  • 29.01.1994: Cardiff – Manchester City 1-0 FA Cup
  • 30.03.1985: Manchester City – Cardiff 2-2 (Kinsey, Simpson)
  • Dette blir det tredje oppgjøret mellom lagene i Premier League. I de to andre har det blitt til sammen 11 scoringer. 3-2 til Cardiff i Wales og 4-2 til Manchester City i Manchester.
  • Cardiff har nå spilt 9 Premier League kamper på rad uten seier (3 uavgjorte og 6 tap. Sist seier kom i april 2014 da de slo Southampton 1-0.
  • Manchester City har vunnet 8 av de siste 9 Premier League kampene som er spilt i etterkant av en Champions League kamp. Tapet kom mot Manchester United i april (2-3).
  • Manchester City har en treff prosent på 89,8 % på sine pasninger så langt denne sesongen, som er best i Premier League. Cardiff står med 63,6 % som er det svakeste. 
  • Manchester City har allerede 2111 pasninger mer enn Cardiff denne sesongen (3462 mot 1351)

Dommer er Michael Oliver. Han dømmer oss for andre gang denne sesongen, forrige gang var i serieåpningen borte mot Arsenal i august.

Kampstart er lørdag kl.16.00. Kampen vises kun i opptak i Norge, opptaket kan sees på TV Sport Premium 2 kl. 20.05.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *