Unggutter lånes ut

Aaron Nemane og Ernest Agyiri lånes ut til den belgiske klubben AFC Tubize, mens Douglas Luiz er klar for Girona på utlån. Samtidig er Charlie Oliver klar for Brentford, der han fram til i januar skal spille på B-laget. Nigerianske Chidiebere Nwakali er på sin klar for polske Rakow Czestochowa – og det på en permanent kontrakt. Dessuten har Yaya Touré endelig funnet seg en ny klubb og City har sikret seg et nederlandsk kjempetalent!

Mens overgangsvinduet i England stengte før første serierunde, hadde klubber i andre land lov til å hente spillere fra engelske klubber fram til 1. september, og flere City-spillere forsvant ut dørene for vinduet stengte – de fleste av dem riktignok bare på utlån.

Aaron Nemane i aksjon for City.

En av dem som forsvant ut er Aaron Nemane, som etter å ha spilt en kamp for Bolton U23 tidligere i uka, til slutt skrev under på en kontrakt med den belgiske klubben AFC Tubize, som spiller på andre nivå i Belgia. 20 år gamle Nemane var forrige sesong på utlån til Rangers og Go Ahead Eagles.

Ernest Agiyri i kamp for Vålerenga 2.

Også den 20 år gamle ghanesiske midtbanespilleren Ernest Agyiri lånes ut fra City til Tubize, etter å ha tilbrakt to sesonger på utlån til Vålerenga. Det ble riktignok ikke så mange kamper i den norske Eliteserien, og ghaneseren var mye skadet under oppholdet i Norge. Jørgen Ingebrigtsen, sportslig leder i VIF uttalte til Nettavisen for en snau måned siden: «Jeg tror jeg har alle her i Vålerenga med meg når jeg sier at det er litt trist å se Ernest reise, for han er en fantastisk flott type og en veldig god fotballspiller. Selv om Ernest nå har gjort en solid jobb i opptreningsfasen etter siste skade, og ser ut til å være i stigende form på trening om dagen, mener vi tiden er inne for å reise videre og få «en ny start» i en annen klubb. Vår gode dialog med Manchester City gjør det uproblematisk å avslutte lånet i denne omgang, og så håper vi Ernest kan få dratt et sted hvor han kan få vist seg frem ganske raskt.»

Nå er det altså klart at det stedet blir Tubize på andre nivå i Belgia, der han blant annet blir lagkamerat med Divine Naah, som gikk fra City til Tubize tidligere i sommer. Kontrakten med City gikk nemlig ut, og 22 år gamle Naah, som også er fra Ghana og kom fra Right to Dream Academy til City, signerte da på en toårskontrakt med den belgiske klubben.

City ser forøvrig ut til å ha et slags uoffisielt samarbeid med Tubize, og klubben var en av to belgiske klubber det ble ryktet i starten av 2018 at City Football Group skulle ta over.

Douglas Luiz

En klubb som allerede er en del av City Football Group er spanske Girona, er der er nå Douglas Luiz klar for spill igjen, noe også begge klubber har bekreftet. Pep Guardiola hadde planer om å bruke 20 år gamle Luiz som en backup for Fernandinho denne sesongen, men da Luiz ikke fikk arbeidstillatelse i Storbritannia, ble ikke det lenger aktuelt. City håper nå at Luiz, som også var på utlån til Girona forrige sesong, får mer spilletid denne gangen enn han gjorde forrige sesong og at han dermed kan få prøve seg på Brasils landslag. Med landskamper på CV-en er sjansen større for å få arbeidsstillatelse.

Ikke like glamorøst for Charlie Oliver.

Mens Luiz skal spille på øverste nivå i Spania, er situasjonen en litt annen for 20 år gamle Charlie Oliver, som fram til 1. januar 2019 skal spille for B-laget til Brentford på utlån. Oliver var andre halvdel av forrige sesong utlånt til Fleetwood Town, men fikk bare én kamp i League One for dem. Nå fortsetter utviklingen hans på Brentfords B-lag, der han blir en del av akademiet.

Chidiebere Nwakali

Mens Nemane, Agyiri, Luiz og Oliver lånes ut, er Chidiebere Nwakalis overgang fra City til den polske andre-divisjonsklubben Rakow Czestochowa permanent. Den 21 år gamle nigerianske midtbanespilleren har vært utlånt til en rekke klubber fra City tidligere – Atletico Malagueno, Girona, Start, Sogndal og Aberdeen, men forlater nå City for godt for å prøve lykken på andre nivå i Polen. Nwakali var en del av U17-laget til Nigeria som vant U17 -VM i 2013, sammen med blant andre Kelechi Iheanacho. Mens Iheanacho gikk videre til Leicester og fortsatt er i Premier League, fortsetter Nwakalis karriere foran 3424 tilskuere i Czestochowa i Polen. Nwakali takket i et innlegg på Instagram City for å ha hentet ham til Europa.

Yaya Touré – fortsatt helt, men med en ripe i lakken.

To måneder etter at Yaya Touré forlot City, han ivorianeren nå funnet seg en ny klubb – det vil si, en klubb han faktisk har spilt i tidligere. 35 år gamle Touré skal nemlig spille for greske Olympiakos, der han også spilte mellom 2005 og 2006, før han gikk videre til Monaco, så Barcelona og deretter Manchester City. Touré imponerte stort i den greske ligaen for 13 år siden, og var der med på å vinne «the double», altså både serie og cup. Opprinnelig hadde Touré et ønske om å fortsette karrieren i England etter at kontrakten med City gikk ut, men fikk ingen konkrete tilbud, og dermed blir det heller en tur til Athen. Touré, som av mange fortsatt regnes som en legende i City, ødela mye av ettermælet sitt i City med et intervju han gjorde med France Football i sommer der han kom med alvorlige beskyldninger mot City-manager Pep Guardiola.

En spiller som ikke fikk seg noen ny klubb før overgangsvinduet stengte er Oleksandr Zinchenko, som dermed blir i City. Real Betis ønsket å hente ukraineren, men kom ikke med et bud City kunne godta, og dermed falt overgangen i vasken. Også unge Brahim Diaz blir i City, til tross for at City ønsket å låne ham ut til Girona. Dermed blir han en del av Pep Guardiolas stall.

City snappet opp Jayden Braaf foran nesa på Chelsea.

En som foreløpig ikke er en del av A-lagsstallen, men som kan bli det om noen år, er 16 år gamle Jayden Braaf, som nå offisielt er klar for City, etter at den tidligere PSV Eindhoven-angriperen ble 16 for kort tid siden. Chelsea trodde de hadde sikret seg talentet fra Nederland, men det var før Braaf fikk se Citys fotballakademi, som overbeviste ham om at det beste var å flytte til Manchester.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar