To ut, men én blir

Mens Brandon Barker og Thomas Agyepong sendes ut på lån til henholdsvis Preston North End og Hibernian, sier Oleksandr Zinchenko nei til en overgang til Wolverhampton.

City fortsetter å sende spillere på utlån, og en spiller som de siste årene har hatt sin andel med utlån er Brandon Barker, som en gang var regnet som et av Citys største talenter fra akademiet. I 2015 var han først på utlån til Rotherham der det bare ble en håndfull kamper, før han for to sesonger gikk på utlån til Citys samarbeidsklubb i Nederland NAC Breda, uten å imponere altfor mye. Forrige sesong var han på utlån til Hibernian i Skottland, der han hadde større suksess. På slutten av sesongen i fjor sa Barker at han regnet med at han ville bli lånt ut også denne sesongen, og at han da var interessert i å returnere til Hibs, men nå viser det seg altså at det blir Preston North End han skal spille for denne sesongen.

I stedet ender Thomas Agyepong opp i Hibs, med forbehold om at han får britisk visum. Ghaneseren som er blitt 21 år gammel har spilt de to siste sesongene på utlån til NAC Breda, etter tidligere også å ha vært på utlån til Twente. Agyepong, som kom fra det afrikanske akademiet Right to Dream, slet med skader i Nederland forrige sesong, og endte opp med bare 12 kamper. Nå håper altså Hibernian at den raske kantspilleren kan ta Skottland med storm den kommende sesongen.

Også flere City-spillere kan ende opp i Skottland. Nyinnkjøpte Daniel Arzani lånes sannsynligvis ut til Celtic, og det ryktes også at Patrick Roberts om kort tid kan skrive under på nok en lånekontrakt med Celtic. I så fall blir Roberts klar for sin tredje (!) sesong på utlån til Celtic. Scottish Sun skriver også at Celtic-manager Brendan Rodgers er svært interessert i å hente Jason Denayer på lån fra City. Også i 2014/15-sesongen var Denayer på utlån til Celtic og var da stopperpartner med Virgil van Dijk, som siden har blitt verdens dyreste forsvarsspiller. Denayer hadde da en stor sesong i Skottland og vant flere titler og ble kåret til årets unge spiller i Skottland. Siden har han vært på utlån til Galatasaray, Sunderland og deretter Galatasaray igjen, og nå er altså muligheten der for at han nok en gang returnerer til en klubb han tidligere har vært på utlån til. I så fall blir det hans femte sesong på rad på utlån.

En som imidlertid har sagt nei til å forlate City og heller vil bli i Manchester og kjempe om plassen er ukrainske Oleksandr Zinchenko. Det var ventet at en overgang til Wolverhampton kom til å gå i orden i løpet av dagen og at ulvene ville betale City £16 millioner for 21-åringen, men nå skrives det i England at Zinchenko har sagt et definitivt nei til Wolves og heller bestemt seg for å bli i City.

Relaterte saker

2 svar

  1. Roald Arentz Roald Arentz sier:

    Det sies at Zinchenko ikke turde å fullføre overgangen til Wolves etter en sint telefon fra Senterpartiets Heidi Greni.

  2. Ove K. Kjølstad sier:

    Det spørs om ikke dette med Zinchenko er styrt av andre forhold. Han er nå «inne» i CL stallen som 17. og siste utlending (15 senior utlendinger pluss Jesus som før jul må ha en seniorplass da han ikke er kvalifisert på juniorlista pga for kort opphold i City.) Hvis City hadde kjøpt en ny utlending som defensiv midtbane eller at Pep hadde garantert Douglas Luis plass i CL-stallen (han må inn på seniorkvota lik Jesus) så hadde Zinchenko blitt skviset ut. Derfor var overgang til Wolfs aktuelt tror jeg. Og derfor ble det ikke noen overgang da Zinchenko ikke fikk noen konkurranse om plassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.