Før kampen: Chelsea – Manchester City

Søndag markeres starten på en ny sesong når de regjerende liga- og cupmestrene møtes til den tradisjonsrike kampen om Community Shield (tidligere Charity Shield)-trofeet på Wembley.

På grunn av sommerens VM-sluttspill har sesongoppkjøringen til de aller fleste av toppklubbene blitt veldig amputert, og av den grunn vil nok hverken Chelsea eller Manchester City stille med sine antatt beste lag. Kevin De Bruyne og Raheem Sterling er ikke ventet tilbake i trening igjen før førstkommende mandag og er følgelig uaktuelle til denne. Mens spillere som Sergio Aguero, Nicolas Otamendi, Ederson, John Stones, Gabriel Jesus, David Silva, Vincent Kompany, Fabian Delph, Fernandinho og Kyle Walker først var tilbake i trening igjen denne uken.

Community Shield

Dette kan bety nye muligheter for flere av ungguttene som gjorde sine saker meget bra på den nylig avsluttede USA-turneen. Phil Foden og Brahim Diaz er kanskje de to som er nærmest en plass i startoppstillingen. Forsvarsspilleren Eric Garcia, som fortsatt bare er 17 år, viste hvilket enormt talent han er i de tre kampene vi spilte i USA, og hvorfor Manchester City hentet ham fra Barcelonas ungdoms akademi i fjor sommer. Nyankomne Claudio Gomes (18) fra Paris St. Germain fikk også mye tillit av Pep Guardiola i USA. Mulig en av disse, eller begge to, blir å finne på innbytterbenken.

Nyinnkjøpte Riyad Mahrez måtte forlate banen med en ankelskade i oppgjøret mot Bayern Munchen, men i følge Pep er han allerede mye bedre og tilbake i trening igjen. Jeg regner med at han blir klar til søndag, sa Pep.

En annen som har fått vist seg fram med positivt fortegn på USA-turneen er Douglas Luiz. Brasilianeren som skrev under på en fem års kontrakt med Manchester City i fjor sommer før han ble utlånt til Girona i Spania, har gjort sine saker såpass bra at Guardiola nå ønsker å ha ham med i City-stallen for kommende sesong. Problemet er at han ikke har arbeidstillatelse i England, men Pep kunne på fredagens pressekonferanse fortelle at man nå gjør det man kan for å prøve å få dette i orden.

Pep kommenterte også kontraktsforlengelsen til Gabriel Jesus som ble offentliggjort fredag. Jeg har aldri møtt en spiss som fighter slik for laget som det Gabriel gjør. Han er modig og gir til enhver tid alt han har. Jeg ønsker å gratulere ham med den nye kontrakten, og takke ham for at han ønsker å bli værende. Også en takk til klubben som gjør dette mulig, sa Pep.

På spørsmål om det kommer flere spillere inn før transfervinduet stenger førskommede torsdag hadde Pep følgende å si.

Vi får se. Dersom vi velger å hente inn en til, er det fordi det er en helt spesiell spiller og en som har potensial til å være det i framtiden. Vi henter ikke flere bare for å fylle opp stallen. Jeg er strålende fornøyd med den stallen jeg allerede har, sa han,

Chelsea har også manglet flere av sine mest sentrale spillere i sesongoppkjøringen. Thibaut Courtois, Gary Cahill, N´Golo Kante, Eden Hazard, Olivier Giroud og Michy Batshuayi har knapt returnert fra ferie etter VM sluttspillet, og har ennå ikke figurert i noen av Chelseas oppkjøringskamper. I tillegg returnerte Willian til London tidligere denne uken, fem dager for sent visstnok grunnet pass problemer. Noe som på nytt har fått fart i spekulasjonene rundt hans framtid i klubben. Han har ved flere anledninger vært linket bort fra klubben denne sommeren.

Foran onsdagens treningskamp mot Arsenal i Dublin sa deres nyansatte manager, Maurizio Sarri, at det laget de stilte med der ville ligne mye på det laget som kom til å starte mot Manchester City på Wembley. Da startet de med disse 11: Caballero, Azpilicueta, Luiz, Rudiger, Alonso, Jorghino, Fabregas, Barkley, Pedro, Morata og Hudson.

Chelsea og Manchester City møttes også i Communty Shield i august 2012. Den gang vant Manchester City 3-2 i en kamp som for anledningen ble spilt på Villa Park i Birmingham. Grunnen til at kampen den gang ble flyttet til Birmingham var at OL-finalen i fotball ble spilt på Wembley samme helg. Fernando Torres gav Chelsea ledelsen fem minutter før pause. Men tre scoringer i løpet av de 20 første minuttene av andre omgang fra henholdsvis Yaya Toure, Carlos Tevez og Samir Nasri snudde kampen i Citys favør, før Ryan Bertrand reduserte for London-klubben med 11 minutter igjen spille.

Dette var forøvrig første gang siden 1972 at City kunne ta med seg Community Shield trofeet hjem til Manchester, den gang ble Aston Villa slått 1-0 etter litt merkelige omstendigheter. På denne tiden hadde denne kampen svært liten status, og som året før valgte både de regjerende serie- og de regjerende cupmesterne å takke nei til å spille denne kampen. Til slutt endte det med at Manchester City, som bare hadde blitt nummer fire i 1.divisjon sesongen før, møtte Aston Villa som hadde vunnet 3.divisjon (!!) noen måneder tidligere. City var som ventet det klart beste laget og vant til slutt 1-0 etter en scoring på straffe i det 70.minutt ved Francis Lee foran 34.589 tilskuere på Villa Park.

I «nyere» tid har det også blitt tap 2-3 for Manchester United (2011) og tap 0-3 for Arsenal (2014) i kampen om dette trofeet som vi til nå har vunnet fire ganger. I 1937, 1968, 1972 og 2012.

Dommer er Jonathan Moss fra West Yorkshire

Jonathan Moss

Kampstart er søndag kl.16.00, og kampen kan du se på Viasat 4

Relaterte saker

1 svar

  1. Savner predicted lineup.

Legg igjen en kommentar