Leroy Sané kåret til årets unge spiller

Leroy Sané er kåret til «PFA Young Player of the Year» sesongen 2017/18 av den engelske spillerforeningen, der det er spillerne selv som har stemt fram Sané som den beste unge spilleren i England denne sesongen.

Det var duket for utdelingen av både PFA Player of the Year og PFA Young Player of the Year i kveld, og mens det var Liverpools Mohamed Salah som ble stemt fram som den beste spilleren totalt sett, var det Citys Leroy Sané som vant prisen som den beste spilleren under 24 år denne sesongen. Han var en av de seks nominerte i kategorien, sammen med blant annet Ederson og Raheem Sterling.

«Jeg er beæret over å vinne denne prisen og jeg vil gjerne takke supporterne, lagkameratene mine, trenerne og alle i Manchester City! Jeg vil også gratulerer de andre spillerne som var nominert. De hadde også fortjent å vinne, for alle har hatt en veldig god sesong for klubbene sine», kunne Sané fortelle i en video som ble lagt ut på Manchester Citys Twitter-konto.

Bare én gang tidligere har en City-spiller blitt kåret til PFA Young Player of the Year. Det skjedde i 1975/76-sesongen, da vinneren var Peter Barnes.

Sané var også nominert i den andre kategorien, PFA Player of the Year, sammen med både Kevin De Bruyne og David Silva, men da stemmene var talt opp, var det altså klart at det var Liverpools storscorer Salah som hadde vunnet.

Relaterte saker

2 svar

  1. Svea sier:

    Igjen gjør engelskmennene feil: Det er ikke «årets spiller», men «sesongens spiller.» Er dette så vanskelig?

  2. Rolf Erdal sier:

    Iflg.en tweet sies da at årets spiller ALLTID har vært en spiller fra vinneren av PL, bare ikke de tre årene vårt City har vunnet… Strange! Stemmer det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *