Før kampen: Manchester City – Swansea

Etter at Premier League tittelen ble sikret i helgen, har Manchester City stort sett bare æren å spille for de siste fem kampene av sesongen. Men klarer man å holde trykket oppe kan flere Premier League rekorder stå for fall de neste ukene.

– Rekorden for antall poeng i en Premier League sesong innehas av Chelsea som stoppet på 95 poeng i 2004-05 sesongen. Med minst 9 poeng av 15 oppnåelige vil City slå denne, og kan med full pott i de fem siste kampene komme opp i smått utrolige 102 poeng av 114 oppnåelige !!

– Flest seiere i en sesong. Chelseas 30 seire forrige sesong er pr i dag rekord. Manchester City står allerede bokført med 28 seire og kan komme opp i 33.

-103 mål er det meste noe lag har scoret i Premier League i løpet av en sesong, også denne rekorden innehar Chelsea og ble satt i 2009-10 sesongen. City har pr. idag 93 scoringer med 5 kamper igjen å spille. Det gir et foreløpig snitt på 2,8 mål pr. kamp. Klarer vi det samme snittet i de fem siste, vil vi komme opp i 106. Sist vi ble mestre, i 2013-14 under Manuel Pellegrinis ledelse stoppet vi på 102 scoringer, en bak rekorden.

-Antall borteseire. Nok en gang er det Chelsea som er rekord-holder med 15 borteseire i 2004-05. Vinner vi våre to siste borte mot henholdsvis West Ham og Southampton kommer vi opp i 16 borteseire !!

– Størst vinnermargin i poeng. I 1999-2000 vant Manchester United Premier League hele 18 poeng foran nummer to som den gang var Arsenal. Manchester City ligger pr idag 16 poeng foran nummer to.

– Beste målforskjell. Rekorden pr idag lyder på 71 plussmål, Manchester City har pr i dag 68.

Etter lørdagens sterke borteseier mot Tottenham, gav Pep Guardiola spillerne tre dager fri for å samle krefter igjen etter fire tøffe kamper på ti dager. Og da Manchester United gikk på et uventet tap hjemme mot bunnproppen West Bromwich søndag ettermiddag og Premier League gullet var sikret, valgte Vincent Kompany, Bernardo, Silva, John Stones, Kyle Walker og Fabian Delph å bruke søndagskvelden til å feire gullet sammen med fans på en lokal pub i Manchester. Til stor glede for de heldige supporterne som hadde tatt turen for å feire seriemesterskapet.

Da spillerne returnerte til treningsfeltet onsdag, samlet Guardiola alt fra spillere, trenere, kantinepersonal, vaskehjelp og andre ansatte til en samling i kantinen der han holdt en aldri så liten takketale før spillere, støtteapparat og andre ansatte gikk ut for å ta et gruppebilde sammen.

Vi fikk ikke feiret sammen i det øyeblikket vi ble mestre fordi vi var hjemme, så det enkleste jeg kan gjøre, men også det vanskeligste, er å holde en liten takketale. Store gratulasjoner til alle fordi vi er mestre, vi er best i England. Jeg ønsker at alle, ikke bare spillerne, trenere og ledere, men også alle de andre ansatte i klubben skal føle at de er en del av dette. Vi snakker alltid om spillerne og manageren, men uten deres utrolige innsats hadde det aldri vært mulig å oppnå det vi har oppnådd. Takket være dere blir alt lagt til rette for oss, og spillerne vet hvilken enestående jobb dere gjør, sa en takknemlig Pep.

Til søndagens kamp må Manchester City klare seg uten Sergio Aguero. Han har slitt med et vondt kne i noen uker nå, og i forrige uke bestemte man seg for å sende ham til Spania for å gjennomføre et aldri så lite inngrep i kneet for å få bukt med problemet. Det er usikkert hvor lenge Aguero blir borte, men det skal uansett ikke være noen fare for at sommerens VM sluttspill ryker. John Stones har også slitt med noen småskader og er usikker, mens Benjamin Mendy omsider var på banen igjen da han spilte for U-23 laget forrige uke, og kan muligens være aktuell for en plass på benken. Ungguttene Phil Foden og Brahim Diaz har fått noen sporadiske innhopp så langt denne sesongen, nå er kanskje tiden inne for å gi dem litt mer spilletid og erfaring med tanke på det som skal skje neste sesong og videre framover.

Swansea hadde en fryktelig start på sesongen og lå halvveis helt i bunn av tabellen med fattige 13 poeng på de første 19 kampene, noe som førte til at manager Paul Clement fikk sparken like før jul etter bare 11 måneder i sjefsstolen. Han ble erstattet av portugiseren Carlos Carvalhal som før dette hadde hadde hatt ansvaret for Championship-klubben Sheffield Wednesday. Hans første kamp som Swansea-manager endte med en 2-1 seier borte mot Watford, og hittill på sine 20 første kamper i sin nye jobb står Carvalhal og Swansea med 8 seire, 8 uavgjorte og 4 tap på 20 kamper alle turneringer inkludert. Laget har avansert på tabellen og ligger pr i dag på en 17.plass med 33 poeng på 33 kamper, fem poeng over nedrykksstreken.

Selv om Swansea fortsatt trenger noen poeng til for å være sikret ny Premier League kontrakt, så bekrefter Carlos Carvalhal at spillere og ledere vil stå æresvakt og applaudere Citys spillere inn på banen søndag ettermiddag. Vi vil gratulere Manchester City, Pep Guardiola og alle spillerne. De fortjener å bli mestre, de har vært det klart beste laget og har spilt en fantastisk fotball. Vi er stolte over å være æresvakt for dem, sier Carvalhal.

De må klare seg uten ex-City-spiller Wilfried Bony, som er ute med en kneskade. Leroy Fer (akilles) og Renato Sanches (hamstring) og Luciano Narsingh er også uaktuelle. Mens Sam Clucas kan rekke kampen.

Manchester City har vunnet alle de seks gangene lagene har møttes på Etihad Stadium siden Swansea rykket opp til Premier League i 2011. De tre siste tilsvarende oppgjørene har alle endt med 2-1 seier til Manchester City, i tilsvarende oppgjør forrige sesong ble Gabriel Jesus matchvinner med en scoring på overtid etter at Gylfi Sigurdsson hadde utliknet ni minutter før slutt. Sist Swansea vant en bortekamp mot Manchester City var i mars 1951 da de vant 2-1 på Maine Road i gamle 2.divisjon. 

Vi må tilbake til mars 2012 for å finne sist gang Swansea slo Manchester City, forøvrig sesongen vi tok vårt første Premier League gull. Den gang vant waliserne 1-0 hjemme etter en scoring av Luke Moore syv minutter før slutt. Siden den gang har lagene møtt hverandre 11 ganger i Premier League med 10 seire til Manchester City samt en uavgjort som resultat. Det motsatte oppgjøret denne sesongen endte med 4-0 seier til Manchester City etter to scoringer av David Silva, samt en hver fra Kevin De Bruyne og Sergio Aguero.  I tillegg møttes lagene i Ligacupen forrige sesong, det endte med 2-1 seier til Manchester City etter scoringer av Gael Clichy og Aleix Garcia.

Craig Pawson dømmer oppgjøret. Dette blir femte gang han dømmer en kamp med Manchester City involvert i denne sesongen. Første gang var i 7-2 seieren hjemme mot Stoke i oktober. Deretter i 2-1 seieren borte mot Huddersfield i november, 4-1 seieren hjemme mot Tottenham i desember samt i Ligacupfinalen mot Arsenal på Wembley som endte med 3-0 seier til Manchester City.

Kampstart er søndag kl.17.30 og kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

3 svar

  1. Anders Eriksen sier:

    Håper å se mer til Stones/Laporte på slutten av sesongen. Og Mendy selvsagt.

  2. Knut Arne Heslien sier:

    Hvorfor må vi ha denne Atkinson nok engang

  3. Knut Arne Heslien sier:

    Håper denne Atkinson figuren ikke kødder med City igjen

Legg igjen en kommentar