Da fire legender inntok Nord-Jæren

Fredag 9. mars ankom Peter Barnes, Tommy Booth, Asa Hartford og Ian Brightwell Stavanger med direktefly fra Manchester, og ble mottatt av Gaute Lyster og undertegnede som brakte de fire til Thon Hotell Stavanger. Formann Tor med sin Kirsten ventet spent på oss i resepsjonen og hadde allerede forhåndsrekognosert hva Stavanger kan bidra med av forlystelser og severdigheter.

Det var en lystig gjeng å møte og å ha i bilen, og det var tydelig at de satte ekstra stor pris på å treffe formann Tor og Kirsten i byens beste hotell (?). Gutta boys var kjapt klare for byvandring, og vi startet i lett oppoverbakke mot Varbergtårnet for å gi gutta en oversikt over byen (Stavanger). Halvor H. Høvring , vår eminente guru på sosiale medier, linket opp og bisto med ytterligere lokal (studie)kompetanse. Deretter gikk det i bratt nedoverbakke mot Skagenkaien og sjøkanten, men vi ble fanget av Cardinal Pub & Bar, som er mest kjent for å være det utestedet i Norge med størst og best ølutvalg. Du kan faktisk kose deg med rundt 600 typer øl.

Vi gjorde vårt beste med å smake hva Cardinalen kunne bidra med av fludium. Der økte Cityzens etter hvert både i antall og stemning, Gaute Lyster og Sissel Jan Henning Andersen med Tove , samt min egen bedre halvdel og Oddvar Skramstad og Bent T Ellingsen med frue bidro til at stemning økte utover ettermiddagen. Deretter ble det en liten kunstpause før vi inntok Sjøhuset Skagen for en kulinarisk opplevelse, de de fleste smakte på havets delikatesser, mens «ungdommen» valgte husets hamburger. Her var vi opptil 20 stykker, samt at folk kom innom etter hvert og bidrog med lystig stemning og hilste på de fire. Eirik Hovland med frue ankom også sammen med Kjetil Brundtland.

Den lengst farende (utenom formann Tor og Kristin) var den snakkesalige supersupporteren Wilhelm Kjetil Brundtland fra Bergen. Det var en flott tale til de fre fra evigunge Brundtland, som minnet dem på at de hadde hengt på mer enn én vegg hjemme hos City-supportere opp gjennom årene, noe som synes å imponere de fire.

Lørdag startet med en fortreffelig frokost på hotellet og vi tok fatt på et av helgens høydepunkt. Formann Tor hadde funnet ut at det gikk hurtigbåttur inn Lysefjorden (imponerende lokalkunnskap som jeg misunner han!) der turfølget fikk se alt fra Prekestolen (nedenfra), kongeørn, fossefall og mye flott natur i et fantastisk vær. På bakre dekk i ly og intenst solskinn kom man rett og slett i vårstemning. Det flotte solskinnet bidro til at det sågar ble en utepils (og to-tre) på dekk.

De fire fikk også sett tjue minutter av kampen mellom de to unevnelige røde på medbrakt PC m/TV2SUMO, og når vi gikk i land fortsatte man litt på fotballpub i Stavanger, men stemningen der var jo rett og slett så ræva at vi forlot åstedet etter å ha benyttet «mens room» , noe som føltes helt naturlig etter å ha sett de rødkledde som koste seg med «toppfotball». Et strategisk valg ble tatt og vi beveget oss til hotellet i den flotte loungen til Thon Stavanger-hotellet og med TV2 Sport Premium i kanalutvalg ble det sett fotball frem til kveldens middag måtte forberedes.

De fire hadde benyttet ledige stunder til å signere drakter i mange fasonger og formål, både til enkeltpersoner og til supporterklubben vår, det var aldri nei, hverken for signeringer eller fotografering. Flott gjeng!

Lørdagskvelden treftes vi på Pizza 28 i Stavanger sentrum, der cirka tretti gjester satt sammen og hadde masse «lått og løye» og de fire var spredt rundt forbi på bordene og bidro med mye god City-humor, fortellinger og fotballfaglige diskusjoner. Når og hvordan kvelden endte var nok litt individuelt, men det var fantastisk god stemning også på Holmen Bar etter maten. De fire oppdaget at både GT og Irish Coffee serveres i utkanten av Europa også.

Søndag var satt av til mer sightseeing  og biltur, formen var god, ingen ekstraordinære stopp var nødvendig. Gaute, Magnar og jeg var sjåfører (i hver sin bil…). Første stopp var Sverd i Fjell i Hafrsfjord. Litt ufyselig vær medførte en kort stopp og kjapp fotografering før vi kjørte flere mil langs sandstrendene fra Sola og sørover, med neste stopp ved Friluftshuset på Orrestranda.

Der tok Magnar opp sjampisen til stor forbauselse for de fleste og vi hadde «sjampis i snø», som vist i bildet øverst, noe som var en ny opplevelse for de fire (med flere), før turen gikk til Hå Gamle Prestegård der vi kikket på mer strand, hav og himmel og gikk innenfor i varmen for litt kulturelle opplevelser innenfor kunstens verden.

Deretter var alle klare for dagens høydepunkt, nemlig lunch hos Dagny og Magnar Grødeland. De åpnet opp hus og gård for oss på på Orre, totalt 12 stykker til bords, akkompagnert av barnebarn i full City-mundur, noe som var et veldig friskt og ungdommelig innslag og viste at rekrutteringen til supporterklubben er meget god på Jæren.

Et kjempeflott koldtbord (med varmretter) med ditto drikke skapte stor stemning og de fire var ditto imponert. Takk for kulinariske bidrag også fra Sissel Lyster og min Jane. Etter hvert ringte det på døren og inn kom et reporterteam fra TV2 som satte sammen et fint innslag som ble vist før Stoke-kampen påfølgende mandag. TV2 satte også sammen en fin kollasj på ca 15 minutter:

Det hører med til historien at Dagny hadde funnet frem gamle supporterblader der de fire var avbildet og beskrevet. Du kan si det ble kommentert både frisyrer og den tids kroppsstørrelser i forhold til i dag. Artig påfunn! Det skal og sies at det var meget sporty av Dagny å stelle til et slikt selskap. Det var loddtrekning av både kampbilletter og signerte trøyer denne ettermiddagen i vitners nærvær. Resultatene er offentliggjort i forumet.

Lunsjen varte til utpå kvelden, før nesa ble satt i retning Stavanger. Det skal sies at turen til hotellet gikk innom et eller to vanningssteder før lyset gikk søndag kveld.

Formann Tor sørget for at de fire kom seg på flyplassen og vel hjem mandag.

Vi har fått flotte tilbakemeldinger fra de fire om helgen og at supporterklubben vår er fantastisk flinke til å ta vare på disse legendene våre, så det anbefales at det gjentas av andre regioner og byer.

Vi fikk god hjelp fra dere som har gjort dette tidligere,  og vi takker for dette!

En stor takk også til alle som støttet med loddkjøp og ellers deltok denne flotte helgen. Er ganske sikker på at dette kommer alle supportere til gode på flere vis både med tilgjengelighet og adkomst i Manchester både til dagens og morgendagens legender.

Formann Tor skal ha spesielt stor takk for at han stilte opp, samt de initiativ du tar med tanke på finansiering og kunnskap om hva et slikt besøk innebærer på alle vis!

3 svar

  1. Jan Henning Andersen sier:

    Flott beskrivelse av en fantastisk helg sammen med gode lyseblå venner, gjestene vår var så «down to earth» som det går an å bli. Utrolig kjekt å kunne sitte på tomannshånd med Asa og Peter og snakke om alt, ikke bare fotball. En stor takk til initiativtaker Frank og hans hjelpere.

  2. Svea sier:

    Nydelig. Flott med slike reportasjer, også på hjemmesiden vår. Skulle gjerne vært der, men det jeg vet er: Dette er ganske unikt for en supporterklubb, og det er selvsagt veldig mye Tors fortjeneste. Han er ekstremt flink til å holde kontakten med folk han skjønner kan bli viktige for supporterklubben. Så, like viktig som å bearbeide de gamle heltene, er at vi tar vare på Tor. Ikke glem det. Mer var det ikke.

  3. Tor Sønsteby sier:

    Tar også med link til alle navn som støttet opp om arrangementet, tusen takk til alle dere som er her http://www.manchestercity.no/debattforum/lotteri-city-united-city-huddersfield-billet/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *