Før kampen: Manchester City – Chelsea

Etter fire strake bortekamper i henholdsvis Champions League, FA Cup, Liga Cup og Premier League er det endelig klart for kamp på Etihad Stadium igjen når tabell-femmer Chelsea tar turen nordover fra London på søndag.

Etter torsdagens oppvisning mot Arsenal på Emirates Stadium har vi igjen en 16 poengs ledelse i toppen av tabellen, og 15 poeng til på de ti siste kampene vil nå garantere at vi tar vår tredje Premier League tittel uansett hvordan det skulle gå med de andre lagene.

Kyle Walker slet med en vond legg og rygg i torsdagens kamp, og ble byttet ut 20 minutter før slutt. Men det skal visstnok ikke være verre enn at han blir klar for spill søndag. «Kyle klagde litt over en vond legg og sår rygg i pausen, men ville prøve seg i starten av den andre gangen for å se hvordan det gikk. I utgangspunktet ville han gi det fem minutter, han spilte 25 før vi valgte å ta ham av», sa Pep Guardiola.

Fernandinho er fortsatt ute med en hamstring-skade han pådro seg i søndagens Ligacup-finale, mens Fabian Delph soner den siste av i alt tre kampers karantene etter utvisningen mot Wigan i FA Cupen. Raheem Sterling har stått over begge oppgjørene mot Arsenal med en muskelskade, men blir forhåpentligvis klar til denne.

Benjamin Mendy, som har vært ute med en kneskade siden i september, håper å være tilbake igjen om fire uker. I følge ham selv så ligger han godt foran skjema i opptreningen, men påpeker at man er veldig oppmerksom på at han ikke må starte for fullt igjen for tidlig. Likevel har han nå satt seg som mål å bli spilleklar til derbyet mot Manchester United lørdag 7.april.

Chelsea var i Manchester også forrige helg, det endte med tap 2-1 for Manchester United, og laget står nå med kun to seire å sine syv siste kamper i Premier League. Søndag må de klare seg uten skadde David Luiz og Tiemoue Bakayoko, men Ross Barkley er ventet tilbake igjen etter å ha mistet forrige kamp.

De vant 3-1her forrige sesong i en kamp City til tider dominerte stort, ledet 1-0 etter et selvmål av Gary Cahill, før Chelsea kontret inn tre mål i den andre omgangen ved henholdsvis av Diego Costa, Willian og Eden Hazard. I det motsatte oppgjøret denne sesongen på Stamford Bridge vant Manchester City 1-0 takket være en scoring av Kevin De Bruyne.

To ganger tidligere har Manchester City vunnet begge Premier League oppgjørene mot Chelsea i samme sesong. Først i 2009-10 (2-1 hjemme, 4-2 borte) da Chelsea til slutt vant Premier League. Samt i 2015-16 sesongen ( 3-0 både hjemme og borte) da Chelsea, den gang som nå, var regjerende mestre.

Manchester City står nå med 13 strake hjemmeseire i Premier League, og vi har scoret minst to mål i samtlige av disse 13. Men det er verdt å merke seg at på de fire siste tilsvarende oppgjørene på Etihad, har kun ett av oppgjørene endt med City-seier (3-0 i august 2015). To har endt med Chelsea-seier, mens ett oppgjør har endt uavgjort. Ingen lag har vi tapt flere Premier League-oppgjør mot enn nettopp Chelsea (24). Sergio Aguero står med fem mål på sine fire siste kamper mot Chelsea, mens på motsatt banehalvdel finner vi Eden Hazard som har fire mål og fire målgivende på sine syv siste kamper mot Manchester City.

Michael Oliver dømmer oppgjøret. Han har dømt tre av våre kamper tidligere i sesongen. Først i serieåpningen borte mot Brighton i august, deretter i hjemme-oppgjøret mot Arsenal i november og sist i lokalderbyet mot Manchester United på Old Trafford i desember.

Kampstart er søndag kl. 17.00 og oppgjøret kan du se på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *