Før kampen: Arsenal-Manchester City

Torsdagens Premier League oppgjør på Emirates Stadium i London kan stå i fare grunnet det vinterlige været i London.

The Premier League vil ta en endelig avgjørelse om kampen spilles som planlagt torsdag morgen. Kong Vinter har også slått til i England denne uken, og selv om banen er ok, er det områdene rundt selve stadion man er mest bekymret for. Dersom man bestemmer seg for at forholdene er uforsvarlige med tanke på folkemassen som tross alt skal til og fra stadion, velger man sannsynligvis å utsette oppgjøret. Men forhåpentligvis uteblir de store snømengdene slik at kampen kan gjennomføres som planlagt. Kampen skulle forøvrig vært spilt i helgen som var, men da møttes som kjent lagene i stedet i finalen i Ligacupen på Wembley.

Ligacup-trofeet allerede er i boks, og avansement til kvartfinalen i Champions League er så godt som sikret, men Pep Guardiola er helt klar på at det er Premier League trofeet som er det viktigste, også viktigere enn en eventuell Champions League triumf. Han håper i det lengste at Raheem Sterling rekker denne, men som han sa på onsdagens pressekonferanse: «Raheem er mye bedre. Jeg vet ikke om han blir klar for spill i morgen, men forhåpentligvis er han iallfall klar igjen til Chelsea- eller Basel-kampen.»

Fernandinho, som har spilt alle Premier League kampene til nå denne sesongen, pådro seg en strekkskade mot Arsenal søndag er uaktuell til denne. Det samme er Fabian Delph som soner sin andre av i alt tre kampers karantene etter utvisningen mot Wigan. Gabriel Jesus er imidlertid tilbake igjen og fikk et lite innhopp søndag.

Det samme gjorde 17 år gamle Phil Foden, og Pep bekreftet på onsdagens pressekonferanse at klubben ønsker å signere en langtidskontrakt med ham og at de har underrettet hans foreldre og representanter om dette.

På spørsmål om Pep vurderer Yaya Toure som en erstatter for skadde Fernandinho var han ganske ordknapp. «Det er opptil ham, finner han tilbake til den han er, spiller han» var det eneste Pep ville si. Det er tydelig at Pep ikke er fornøyd med det han har sett av Yaya. Han hadde ingen god kamp i den første av de to semifinalene mot Bristol City i Ligacupen, og har ikke spilt siden. De fem siste kampene har han sågar ikke vært med i kamptroppen. Et alternativ til Fernandinho kan jo også være Kevin De Bruyne som vikarierte med hell den siste halvtimen mot Arsenal søndag.

Ederson har sett de to siste kampene (cup) fra benken, men returnerer mellom stengene til denne.

Arsenal skal prøve å reise seg igjen etter smellen søndag, og er nesten nødt til å gå for alle tre poengene dersom de fortsatt skal ha et håp om å kvalifisere seg til neste års Champions League gjennom seriespillet. De ligger i skrivende stund hele 10 poeng bak erkerival Tottenham som pr dags dato innehar den fjerde og siste plassen, dog med en kamp mindre spilt. Skulle de ikke klare topp 4 har de likevel fortsatt en mulighet, men da må de vinne Europa League.

Det er først og fremst på bortebane det har gått skeis for «Gunners» denne sesongen. Hjemme står de med småpene 10 seire, 2 uavgjorte og bare 1 tap (1-3 for Manchester United) så langt. De har scoret 36 mål på disse 13 kampene og sluppet inn 14. Bare Manchester City har scoret flere hjemme-mål i Premier League denne sesongen med sine 50.

Nacho Monreal pådro seg en ryggskade i søndagens batalje, og er ifølge Arsene Wenger uaktuell til denne. Foruten ham skal resten være fit-for-fight. Det betyr i så tilfelle at Alexandre Lacasette som ikke var med søndag kan være aktuell her. Henrikh Mkhitaryan er tilbake igjen etter at han måtte se søndagens finale fra tribunen ettersom han hadde spilt Ligacup for Manchester United tidligere i turneringen.

Emirates har aldri vært noen lykkebane for Manchester City. Faktisk har vi bare en seier i seriesammenheng på denne banen som ble offisielt åpnet sommeren 2006. Den seieren kom i januar 2013 da vi vant 2-0 etter scoringer av James Milner og Edin Dzeko. I tillegg har vi en Ligacup seier på denne banen, da vi vant 1-0 i november 2011 etter en scoring av Sergio Aguero. Forrige sesongs oppgjør på Emirates endte 2-2. Leroy Sane og Sergio Aguero satte inn Citys mål, mens Theo Walcott og Shkodran Mustafi satte inn hjemmelagets mål.

Andre Marriner dømmer oppgjøret. Han har vært pipeblåser for oss ved to tidligere anledninger denne sesongen. Først i 1-0 seieren borte mot Newcastle i desember, deretter i 4-3 tapet for Liverpool på Anfield i januar.

Kampstart er fredag kl. 20.45, og kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

3 svar

  1. Marius S sier:

    Kan vel betegnes som hell i uhell, dersom dette blir utfallet. I og med at vi røk ut av FA-cupen er det jo unødvendig at Arsenal, Chelsea og Basel-kampene kommer så tett. Det fordrer selvfølgelig at FA har vett på å omberamme kampen til søndag 19. mars. Kjenner jeg de rett skal de vel kile den inn i et allerede hektisk program i april en gang.

  2. Jakob Berge sier:

    Greit å få unnagjort kampen fortest mulig nå, så ikke den blir kastet inn noen dager før en vanskelig kvartfinale i CL…

  3. på Facebook sier:

    Kampstart er vel torsdag og ikke fredag, som det står nederst i saken?

Legg igjen en kommentar