Før kampen: Wigan – Manchester City

Mandag står FA Cupen igjen for tur når Manchester City tar den korte turen til Wigan og DW Stadium, snart 5 år etter at Wigan overraskende tok sitt hittil eneste trofe i klubbens historie takket være en Ben Watson scoring i det 90.minutt i finalen i samme turnering mot nettopp Manchester City på Wembley.

Dette ble Roberto Mancinis siste kamp som City-manager, han fikk sparken dagen etter, nøyaktig ett år etter at han hadde ledet City til sitt første ligagull på 44 år. Mens Wigan tre dager senere rykket ned til Championship etter 8 strake sesonger i Premier League.

Dette blir med andre ord en slags reprise på FA Cup finalen i 2013. Allerede sesongen etter møttes lagene igjen, både i FA Cup og Ligacup, begge gangene på Etihad Stadium. I Ligacupen vant City 5-0 etter scoringer av Stevan Jovetic (2), Edin Dzeko, Yaya Toure og Jesus Navas. En turnering vi til slutt vant etter å ha slått Sunderland 3-1 i finalen på Wembley. Mens Wigan nok en gang ble for sterke i FA Cupen, denne gang i kvartfinalen, hvor de til slutt vant 2-1 etter scoringer av Jordi Gomez (straffe) og James Perch. Samir Nasri satte inn Citys redusering.

Wigan ligger i skrivende stund på 2.plass i League One ett poeng bak ledende Shrewsbury, og sammen med Blackburn er det i første rekke disse tre som slåss om to direkte opprykks plasser til Championship. Etter nedrykket fra Premier League i 2013, har klubben opplevd litt av en heis tilværelse mellom nivå to og tre i det engelske ligasystemet. I 2014/15 rykket laget ned på tredje nivå , sesongen etter rykket de opp igjen før 2016-17 endte med nok et nedrykk. Nå ligger de altså godt an til et nytt opprykk !!. I så tilfelle det fjerde opp- eller nedrykket på de fire siste sesongene !

Etter en rekke på 16 kamper på rad uten tap (11-5-0) står laget nå med to strake tap. Først 3-1 borte for Southend før Blackpool ble for sterke i tirsdagens oppgjør på DW Stadium og til slutt vant 2-0. På sin vei til denne 5.runde kampen har de i tur og orden slått ut Crawley (2-1hjemme) i 1.runde, AFC Fylde (1-1 borte og seier 3-2 hjemme i omkampen) i 2.runde, Bournemouth (2-2 borte, 3-0 hjemme i omkampen) i 3.runde før West Ham ble slått 2-0 hjemme på DW Stadium i den 4.runden.

Til denne kampen må de klare seg uten langtidsskadde Shaun McDonald og Jordan Flores. I tillegg er innlånte Devante Cole (på lån fra Fleetwood) og James Vaughan (på lån fra Sunderland) uaktuelle, det samme er forsvarsspilleren Donervon Daniels som har spilt for Rochdale tidligere i turneringen. Kaptein Samy Morsy pådro seg sitt 10. gule kort for sesongen i tirsdagens oppgjør mot Blackpool og må nå sone to kampers karantene og kan følgelig heller ikke spille denne.

Manager Paul Cook vet det er en formidabel oppgave som ligger foran dem dersom de skal klare å ta seg videre til en kvartfinale, selv om de allerede har slått ut to Premier League klubber på veien til denne. «Vi vil spørre FA om å få lov til å starte med 14 spillere mot Manchester City», sa han med et smil om munnen. Vi møter et av verdens beste lag, og et lag som allerede blir beskrevet som et av de beste i Premier Leagues historie. Det kommer til å bli en kjempeutfordring for oss alle, for alle tilknyttet klubben. Men dersom du ikke tror du kan vinne, så er det ikke lengre noe poeng. Samtidig vet vi at vi møter et lag som nærmest uansett hva andre har prøvd på mot dem, har feid det til side uten altfor store problemer, sier Cook.

Pep Guardiola hadde en gledelig nyhet å komme med på fredagens pressekonferanse. Gabriel Jesus, som har vært ute siden nyttårsaften er endelig tilbake i trening igjen. Han vil ha sin første fulle treningsøkt sammen med de andre fredag ettermiddag, men denne kommer for tidlig for brasilianeren. Tidligere denne uken var både Fabian Delph, David Silva og Leroy Sane tilbake etter skadefravær, så nå har Pep en tilnærmet full tropp å velge fra. Noe som kommer godt med nå når det spisser seg til på flere fronter.

Han ville ikke røpe noe om laget som løper ut på DW Stadium mandag kveld. Vi har fortsatt tre treningsøkter før vi tar ut laget på kampdagen, sa Pep. Han har nok neste helgs Ligacup finale i baktankene når han velger ut de 11 som starter denne. Claudio Bravo har stått alle cupkampene til nå, og får nok fornyet tillitt her også. Å tippe resten blir vanskelig, men flere av de som har spilt mye i det siste blir muligens hvilt her. Dette gjelder i første rekke spiller som Nicolas Otamendi, Kyle Walker, Kevin De Bruyne, Fernandinho samt Raheem Sterling som har slitt litt med muskulære problemer den siste tiden. Tipper vi stiller slik: Bravo, Danilo, Zinchenko, Stones, Laporte, Gundogan, D.Silva, B.Silva, Foden, Sane og Aguero.

Dommer er Anthony Taylor. Han har dømt oss ved tre anledninger tidligere denne sesongen, alle tre har endt med seier. Først i 6-0 seieren borte mot Watford i september, deretter i 4-0 seieren borte mot Swansea i desember samt 2-1 seieren hjemme mot Bristol City i den første semifinalen i Ligacupen for en drøy måned siden.

Kampstart er mandag kl. 20.55, og kampen kan du se på Viasat 4

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *