Sané ute i seks-sju uker

Pep Guardiola bekreftet på dagens pressekonferanse før morgendagens kamp mot West Bromwich at Leroy Sané vil være ute av spill de neste seks-sju ukene med leddbåndsskaden han pådro seg på søndag.

Det var i søndagens FA-cupkamp mot Cardiff at Sané på grusomt vis fikk knottene til hjemmelagets Joe Bennett rett i ankelen, da han var på vei gjennom mot mål. Reprisene viste at dommer Lee Mason helt klart burde sendt Bennett rett i dusjen, i stedet for å trekke fram det gule kortet, slik han gjorde. City-manager Pep Guardiola var tydelig opprørt etter kampen, og klaget i intervjuene etter kampen på at spillerne i England ikke får beskyttelse av dommerne.

Bennett ble til slutt utvist, for sitt andre gule kort, da han også taklet Brahim Diaz på en lite pen måte. Diaz slapp imidlertid billigere unna enn Sané, som Pep Guardiola altså nå kan bekrefte er ute i seks-sju uker.

Bennett unnskyldte seg etter kampen på Twitter. «Jeg vil bare beklage til Leroy Sané for taklingen min i dag. Jeg prøvde å stanse en kontring, men jeg feilberegnet taklingsforsøket mitt totalt. Jeg mente ikke å treffe ham slik jeg gjorde. Jeg håper det ikke er noe alvorlig, og at han er raskt tilbake på banen.»

Cardiff-manager Neil Warnock var først lite imponert over Pep Guardiola etter kampen. «Han er i England nå», uttalte Warnock, som om Bennetts takling er vanlig for engelsk fotball. Etter senere å ha sett video av hendelsen, innrømmet Warnock imidlertid at det var en stygg takling.

At Sané er ute så lenge som halvannen måned gjør at han også mister ligacupfinalen i slutten av februar på Wembley mot Arsenal.

Relaterte saker

2 svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *