Før kampen: Swansea City – Manchester City

Manchester City skal forsøke å overgå Arsenals Premier League-rekord fra 2002 med 14 seiere på rad når de lyseblå tar turen til Wales for å møte bunnplasserte Swansea City i kveld.

Seieren i Manchester-derbyet på søndag sørget for at City nå er alene om å ha rekorden for flest Premier League-seiere på rad innenfor samme sesong (14), samtidig som Arsenals rekord for Premier League-seiere på rad totalt sett også ble tangert (den ble satt over to sesonger). Vinner City mot bunnplasserte Swansea i kveld er rekken oppe i 15 kamper, noe ingen andre klubber har greid verken i Premier League eller i den engelske ligafotballen (fire øverste divisjoner) gjennom historien. Fire ganger har et lag greid å vinne 14 ligakamper på rad (Arsenal i 2002 fordelt på to sesonger, Manchester United i andredivisjon i 1904/05, Bristol City i andredivisjon i 1905/06 og Preston i andredivisjon i 1950/51). Vinner City i kveld blir det altså aller første gang at et lag vinner 15 ligakamper på rad!

Wilfried Bony ønsker garantert å imponere for nedrykkstruede Swansea i kveld.

Det kan med andre ord bli en historisk aften på Liberty Stadium i Swansea i kveld, og sett ut fra tabellplassering bør det ikke være noen tvil om hvem som kommer til å ta med seg alle de tre poengene. Mens City er suverene på toppen av tabellen, 11 poeng foran neste lag etter ikke å ha tapt en eneste kamp hele sesongen, ligger Swansea helt sist etter å ha tapt 10 av 16 kamper. Nå er likevel ingen kamper i Premier League enkle, og selv om det bare har blitt tre seiere i Premier League denne høsten på Swansea, kom den siste av dem nå i helga, noe som kan ha gitt en motivasjonsboost før kampen mot City i kveld. På lørdag ble nemlig West Bromwich slått 1-0, også det på Liberty Stadium, etter at tidigere City-spiller Wilfried Bony scoret kampens eneste mål i det 81. minutt. Ivorianeren har garantert lyst til å score i kveld også og vise sin gamle klubb hva som bor i ham. Etter at Pep Guardiola ble City-manager ble som kjent ikke Bony lenger satset på i City, og mens han i forrige sesong ble lånt ut til Stoke, signerte han på en permanent kontrakt med sin gamle klubb Swansea tidligere i høst.

Og apropos spillerkjøp – Pep Guardiola ble på pressekonferansen før kampen mot Swansea i kveld spurt om han kommer til å hente inn noen spillere når overgangsvinduet åpner i januar, for eksempel en ny midtstopper. «Vi tenker på det», kunne Guardiola svare. «Vi har veldig få spillere i den posisjonen, noe som selvsagt kan by på problemer med alle turneringene vi er med i. Jeg kan ikke love deg noe, men jeg skal snakke med Txiki så får vi se hva som skjer i januar.»

Guardiola hintet også til at han er på utkikk etter en ny venstreback etter at Benjamin Mendy ble skadet og er ute resten av sesongen, mens Fabian Delph og Aleks Zinchenko er eneste gode erstattere som kan spille i den posisjonen.

Eliaquim Mangala gjorde sine saker godt i seieren på Old Trafford.

Vincent Kompany måtte nok en gang kaste inn håndkleet i søndagens kamp mot Manchester United, og klarte bare å fullføre de første 45 minuttene før et muskelproblem gjorde at han måtte gi seg. Belgieren spiller ikke i kveld, men heldigvis for Citys del er ikke problemet så alvorlig som først antatt, og Kompany kan snart være tilbake på banen. I kveld blir det imidlertid Eliaquim Mangala vi sannsynligvis ser ute på gressmatta på Liberty. Franskmannen gjorde sine saker godt mot United, til tross for at City egentlig ønsket å selge ham i august. «Grunnen var at vi så etter en annen type spiller, og det vet han», kunne Guardiola fortelle om 26-åringen som i forrige sesong var utlånt til Porto. «Men han har kvaliteter som de andre midtstopperne våre ikke har, og han kan hjelpe oss i noen kamper. Mangala er en sterk spiller, noe han viste mot Leicester da det var mange lange baller.»

Da de to lagene møttes på samme arena forrige sesong vant City 3-1 etter to mål av Sergio Agüero (det ene på straffe) og et av Raheem Sterling. I hjemmeoppgjøret senere i sesongen vant City 2-1 etter to mål av Gabriel Jesus, det andre på overtid av kampen. Om det blir Agüero etter Jesus som starter på topp i kveld er uvisst, men mest sannsynlig blir det Agüero som får sjansen denne gangen, etter at han ble sittende på benken hele kampen mot United på søndag.

Vi tipper at følgende City-lag starter: Ederson, Delph, Otamendi, Mangala, Walker, Fernandinho, De Bruyne, Silva, Sané, Sterling, Agüero

Dommer er Anthony Taylor. Kampstart er kl. 20.45. Kampen vises ikke direkte på norsk tv.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar