Stones ute i seks uker

Manchester City kan bli nødt til å klare seg uten John Stones de neste seks ukene etter at den engelske stopperen haltet av banen etter halvtimen spilt mot Leicester i helga med en strekkskade.

Det er blitt bekreftet at John Stones kan være ute så lenge som seks uker, og at han kanskje ikke er klar for spill igjen før i januar. Nå er heldigvis Vincent Kompany tilbake på banen igjen, men det ble ikke lenge Kompany og Stones fikk spille sammen i comebacket til Kompany på lørdag da Leicester City til slutt ble slått 2-0 på King Power Stadium. I en løpsduell tok plutselig John Stones seg på baksiden av låret og det ble tydelig at stopperen hadde fått en strekkskade.

Stones spilte samtlige 90 minutter i begge Englands privatlandskamper i pausen fra klubbfotballen, til tross for å ha spilt 90 minutter i 14 av de siste 16 kampene sine for City, men Pep Guardiola ville ikke kritisere landslagssjef Gareth Southgate av den grunn. «Jeg forstår Gareth Southgate. Han må forberede laget sitt til VM i Russland. Det er bare sånn det er. Han er manageren og han må ta beslutningene. Han har mange minutter i beina sine, men slike situasjoner kan oppstå. Før landskampene hadde John spilt 90 minutter, 90 minutter, 90 minutter, 90 minutter, 90 minutter … og en kropp er en kropp. Vi forlanger mye av spillerne våre, det gjør også UEFA og FIFA, og det er grunnen til at du er nødt til å ha en stor tropp sånn at du kan rotere. Det er umulig å spille med de samme spillerne hver tredje dag.»

«Han kommer til å være ute fire til seks uker med en muskelskade. Problemet er at vi har mange kamper framover og John var i øyeblikket – måten han spilte på med og uten ball og ledet de fire bak. Han var nesten perfekt for oss, og selvsagt kommer vi til å savne han på samme måte som vi har savnet Vincent de siste to en halv månedene. Men forhåpentlig kan Vincent være der i framtida.»

Stones skade gjør at han kan gå glipp av så mange som tolv kamper for City, inkludert viktige oppgjør mot Manchester United og Tottenham. At Vincent Kompany er tilbake gjør selvsagt situasjonen noe enklere, men belgieren har likevel bare én kamp i beina. Pep Guardiola bekrefter derfor nå at 20 år gamle Tosin Adarabioyo kan være et alternativ. «Vi har Manga og Vincent og Nico, og selvsagt Kyle, Danilo og Fernandinho også. For å bli mester er du nødt til å håndtere slike vanskelige situasjoner. For å vinne titler trenger du alle i toppen. På den andre siden har vi nå en mulighet til å vise at vi er i stand til å takle problemene.»

Relaterte saker

1 svar

  1. Får håpe Kompany holder til Stones er tilbake. Var til tider småvilt i midtforsvaret i går mot moderat motstand.😬😬

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *