Før kampen: Manchester City – Wolverhampton Wanderers

Mens rekordene ble tangert på lørdag, kan det bli en ny rekordaften i Manchester i kveld når City tar imot Championship-laget Wolverhampton for å spille fjerde runde i ligacupen.

Pep Guardiolas Manchester City vant sin ellevte kamp på rad på lørdag da Burnley ble slått 3-0 i regnværet på Etihad. Det var tangering av klubbrekorden fra 2015, noe som betyr at den overgås om det blir seier i kveld hjemme mot Wolverhampton, som for tiden leder Championship etter en meget god start på sesongen. Ni av de 13 første kampene har endt med seier, noe som gjør at laget der portugisiske Nuno Santo er manager ligger helt på toppen av tabellen, to poeng foran Cardiff. Det er altså ingen kasteball som kommer på besøk til Manchester i kveld når City skal forsøke å overgå alle tidligere seiersrekker, og spiller ulvene som de har gjort så langt denne høsten, kan de vise seg å by på meget god motstand.

Pep Guardiola kommer garantert til å gjøre en rekke endringer på laget, da en del av spillerne som spilte mot Burnley på lørdag virket noe slitne etter å ha spilt mange kamper den siste perioden. En som imidlertid kan komme til å starte er Sergio Agüero, noe Pep Guardiola har hintet om. Agüero har også spilt mindre enn de andre spillerne den siste tiden, og fikk sin første kamp på på en god stund, på grunn av bilulykken han var utsatt for i Amsterdam, nå på lørdag mot Burnley. Også Agüero tangerte en rekord i den kampen, nemlig Eric Brooks scoringsrekord på 177 mål for City. Scorer Agüero i kveld mot Wolverhampton vil han også overgå en rekord og bli Citys mestscorende spiller gjennom alle tider!

Andre spillere som det er sannsynlig får spille fra start i kveld er Claudio Bravo, Eliaquim Mangala, Danilo, Ilkay Gündogan, Yaya Touré og Bernardo Silva. Alle disse er førstelagsspillere som ikke er blant dem som har spilt aller mest denne sesongen, og som dermed kan bli å se fra start i kveld når Pep Guardiola skal rotere på laget. Muligens blir også Raheem Sterling å se fra start. Han ble spart mot Burnley på lørdag og er definitivt klar for kamp. En annen som kan komme til å starte er ukrainske Oleksandr Zinchenko, som nå har fått arbeidstillatelse er klar for å spille.

Det ryktes også at Wolverhampton kommer til å rotere en del på laget og spare enkelte spillere, i og med at også de har et knalltøft kampprogram med kamp både til helga og neste midtuke, i likhet med City. På lørdag var det Presten som ble slått 3-2 på hjemmebane etter to mål av Wolves’ brasilianske spiss Leo Bonatini. Han sier nå at kampen mot City i kveld kommer til å bli tøff både for Wolves og for City. «Vi har ingen grunn til å være redde for dem», legger han til, vel vitende om at Wolves for eksempel slo ut forrige sesongs finalist Southampton i andre runde.

Pep Guardiola sa på sin side i pressekonferansen at «alle lag kan slå oss. Det har ikke noe å si om de ligger i topp fem eller seks eller ikke – alle lag kan slå oss. Jeg er her for at vi skal vinne den neste kampen, og så den etter der. Først i mai når sesongen er over kan vi analysere hva vi må gjøre for at vi skal bli bedre.»

Vi tipper at City stiller med følgende elleve fra start i kveld: Bravo, Danilo, Stones, Mangala, Zinchenko, Yaya, Gundogan, B. Silva, Jesus, Sterling, Agüero

Kampstart er kl. 21.00. Dommer er Kevin Friend. Kampen vises på Viasport 1/Viaplay.

Relaterte saker

4 svar

  1. I kveld blir det tøft for dåkke Kenneth Frammarsvik 😱😱

  2. Who cares. We’re city. We do what we want.

  3. Svea sier:

    Wolves – våre overmenn fra «den glemte» finalen i 1974. Det var den gangen Manchester City kjørte på med et fem-manns-angrep med Mike Summerbee, Colin Bell, Francis Lee, Denis Law og Rodney Marsh. Paradoksalt ble det en svært målfattig sesong. I ligacupfinalen vant Wolves 2-1, etter scoringer av Ken Hibbitt og John Richards, med en utligning fra Colin Bell mellom Wolves-scoringene. Wolves-keeper Gary Pierce var banens bestemann. Kort tid etter nederlaget fikk manager Ron Saunders sparken. Han ledet forøvrig tre lag i ligacupfinaler i tre påfølgende år, Norwich i 1973, Manchester City i 1974 og Aston Villa i 1975 – og 1977.

  4. Blir nok de men kampen skal spilles og ballen er rund 😇😇😇

Legg igjen en kommentar