City henter unggutt og Zinchenko fikk arbeidstillatelse

Metro US skriver at City henter den amerikanske 20-åringen Erik Palmer-Brown, samtidig som det rapporteres at Oleksandr Zinchenko har fått arbeidstillatelse i England. Det betyr at Pep Guardiola har nok et alternativ å velge mellom.

Amerikanske Metro US rapporterer at City har signert en såkalt pre-contract med den amerikanske 20-åringen Erik Palmer-Brown, noe som vil si at han blir City-spiller når inneværende sesong av Major League Soccer er over. Midtstopperen, som kommer fra Sporting Kansas City, har signert en kontrakt på fire og et halvt år med City, og har representert USA på U20-nivå. Tidligere i år ble han utnevnt til kaptein for det amerikanske U20-laget, og klubber som Paris St. Germain, PSV Eindhoven og Ajax skal alle ha vist interesse.

Palmer-Brown har tidligere spilt for Porto B, og med tanke på det store antallet ungdomsspillere Manchester City har hentet inn for så å sende rundt til andre klubber, både innenfor City Football Group og andre samarbeidsklubber, virker det sannsynlig at Palmer-Brown, som også kan spille defensiv midtbanespiller, er tiltenkt en slik rolle. Mer sannsynlig at han blir å se i City-drakt er det derfor at han blir å se i for eksempel Girona eller NAC Breda, begge klubber som allerede har mange Manchester City-spillere.

En 20-åring som er i Manchester og som blir å se i City-drakt dersom han blir plukket ut på laget, er imidlertid ukrainske Oleksandr Zinchenko. Det var ventet at han kom til å gå til Napoli på utlån før overgangsvinduet stengte, men den overgangen falt gjennom, og i stedet blir det altså i Manchester Zinchenko må være iallfall fram til i januar. Nå meldes det at spilleren som i forrige sesong var på utlån til PSV Eindhoven og ikke ble noen særlig suksess der (fikk 17 kamper), har fått arbeidstillatelse i England, noe som gjør at Pep Guardiola altså kan begynne å bruke han, for eksempel i ligacupen.

Zinchenko står så langt med 11 landskamper for Ukraina, og spiller primært i en offensiv midtbanerolle. Han ble hentet til City sommeren 2016, før han altså ble lånt ut til PSV Eindhoven, der han spilte hele forrige sesong. Han har imidlertid vært å se i City-drakt tidligere – både den første og den andre sommeren i City på pre-season-tur.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.