Åpningskampenes mesterlag

Vi fikk det bekreftet igjen: Manchester City vinner alltid åpningskampen. Og Sergio Agüero scorer alltid i første serierunde.

Nå stemmer selvsagt ikke dette helt, men ganske. Og med Chelseas tap hjemme mot Burnley, overtok Manchester City rollen som åpningsrundens mester: Siden araberne overtok City har ni åpningskamper endt med åtte seirer og én uavgjort, på fire hjemme- og fem bortekamper.

Og det er det ingen andre lag som kan vise til. Den sjuende strake seieren i åpningskampene kom borte mot Brighton lørdag kveld, og dermed ser listen sånn ut:

 • 2009/10: Blackburn borte W 2-0 Adebayor, Ireland.
 • 2010/11: Tottenham borte D 0-0
 • 2011/12: Swansea hjemme W 4-0 Dzeko, Agüero 2, Silva.
 • 2012/13: Southampton hjemme W 3-2 Tevez, Dzeko, Nasri.
 • 2013/14: Newcastle hjemme W 4-0 Silva, Agüero, Touré, Nasri.
 • 2014/15: Newcastle borte W 2-0 Silva, Agüero.
 • 2015/16: West Bromwich borte W 3-0 Silva, Touré, Kompany.
 • 2016/17: Sunderland hjemme W 2-1 Agüero pen., McNair o.g.
 • 2017/18: Brighton borte W 2-0 Agüero, Dunk o.g.

Dette gir 8.1.0 på ni kamper, en målforskjell på 22-3 og 25 av 27 mulige poeng.

Sergio Agüero har scoret seks mål på åpningsdagen siden han debuterte mot Swansea i august 2011, og han har scoret i fem av de sju åpningskampene han har spilt (seks fra start, én som innbytter). Og han nærmer seg stadig scoringsrekorden til Eric Brook – nå er han kun seks mål bak Citys toppscorer gjennom alle tider (177 har Brook, Agüero har 171).

Kampen mot Brighton vil jeg kalle «solid», verken mer eller mindre. Jeg ble faktisk litt skuffet over Brighton. Jeg trodde de hadde mer å komme med, men bortsett fra en fem-minutters periode i starten av 2. omgang så hadde de ingen ting. Mye selvsagt takket være godt forsvarsspill av Manchester City (3-5-2 fungerte bra i denne kampen), men også fordi Brighton var veldig upresise og lite konstruktive de gangene de fikk låne ballen (78-22 i ballinnehav til Manchester City).

City hadde god kontroll, men skapte lite. David Silva og Kevin De Bruyne klarte ikke å finne åpningene, Jesus og Agüero var ikke skarpe, og pasningene bakfra, spesielt fra Kompany, var ofte upresise.

Men igjen: Det var solid. Ingen fare. Keeper Ederson Moraes hadde knapt noe å gjøre, bortsett fra en utboksing som ikke var bra. Derimot var det gøy å se Kyle Walker, mannen med akselerasjonen. Det er ingen tvil om at Walker er en forsterkning.

På motsatt side var Danilo solid, men svakheten med en høyrebent venstreback er at han ofte må vende for å slå innlegg med høyre. Laget blir ganske mye farligere med Benjamin Mendy.

Sane og Sterling fikk noen minutter, og det kan bli mye benk på de to hvis Guardiola fortsetter med 3-5-2. Sjansen er mye større for de to hurtige kantspillerne i 4-3-3 (4-4-2). Bernardo Silva fikk også noen minutter, uten at han fikk vist hvorfor han er så verdifull for Guardiola.

Og fortsatt tror jeg Alexis Sanchez kommer – og blir Citys toppscorer denne sesongen.

Spillerbørs (1-10): Moraes 5 – Kompany 6, Stones 6, Otamendi 6 – Walker 8, De Bruyne 7, Fernandinho 6, D.Silva 6, Danilo 6 – Agüero 6, Jesus 6.

Relaterte saker

2 svar

 1. 78, 2 % ballinnehav på bortebane. Brigthon med 9-10 bak i 90 % av kampen. Ikke rart vi skaper lite. Synd det ikke kom et tidlig mål for City. Da kampen åpnet seg, og vi hadde scoret fler…Tror jeg.

 2. Marius Skagseth sier:

  Kan virke som om Sanchez er nærmere PSG enn City. Føler meg litt ukomfortabel med kun to rene spisser, spesielt med tanke på at de øvrige offensive spillerne manglet litt på det kliniske ifjor. Det er vel mulig at De Bruyne får en mer fremtredende rolle dersom Jesus eller Agüero er ute.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *