Yaya Touré skrev under ny kontrakt

yaya-toure2Yaya Touré har skrevet under på en ny ettårskontrakt med City. 34-åringen går dermed inn i sin åttende sesong med City.

Det har vært knyttet mye usikkerhet rundt Yaya Tourés framtid i City denne sesongen. Med en utgående kontrakt var det mye som tydet på at ivorianeren ikke kom til å spille mer for City etter ikke å ha fått spilletid av Pep Guardiola de første månedene av sesongen i påvente av en unnskyldning fra den kontroversielle agenten hans, Dimitri Seluk. Til slutt beklaget Touré seg på vegne av agenten, og har etter det vært fast inventar i laget. I en alder av 34 år var det mange som likevel spekulerte i at Tourés City-dager kunne være talte, men nå har klubben endelig bekreftet at ivorianeren har skrevet under på en ny ettårskontrakt og dermed blir værende fram til sommeren 2018.

«Yaya har vært en fantastisk tjener for Manchester City og er fortsatt et uvurderlig medlem av stallen til Pep Guardiola», kunne City-direktør Txiki Begiristain fortelle. «Han er en av de mest erfarne og populære spillerne våre, og vi kunne ikke vært mer glad for at han blir med oss videre inn i det vi håper kommer til å bli en veldig spennende sesong.»

«Yaya har vært sentral i den suksessen vi har hatt de sju siste årene og han kommer til å spille en viktig rolle også neste sesong.»

Også Yaya Touré selv er glad og lettet for å ha forlenget kontrakten med City. «Jeg er henrykt. Jeg sa til meg selv at reisen min med City ikke er over og da jeg mottok telefonen fra Txiki og snakket med managere ble jeg veldig glad.»

«Da jeg først kom hit i 2010 var det for å bli del av en ny historie og gjøre noe spesielt i denne klubben. Jeg er veldig glad nå for å være en del av en så stor klubb med så mange gode spillere rundt meg som hjelper meg til å oppnå målene mine.»

«Jeg ønsker selvsagt å vinne troféer, noe som er veldig viktig for meg. I min alder er det noe jeg forsøker å nyte, og å få bli her er massivt. Det er en stor klubb som beveger seg i den riktige retningen med nye spillere som kommer inn. Mentaliteten vår er at vi skal vinne uke etter uke, og jeg er også veldig glad på fansens vegne.»

Yaya Touré har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene til City, først i 2011 da han ble matchvinner med kampens eneste mål både i semifinalen i FA-cupen mot Manchester United og deretter mot Stoke i finalen. Sesongen etter ble han helten i sesongens nest siste kamp borte mot Newcastle, noe som sikret utgangspunktet for at City kunne slå QPR i siste kamp og bli ligamester. To sesonger etter scoret han fra sin midtbaneposisjon hele 24 mål, mange av dem på nydelige frispark, i tillegg til et vidunderlig mål mot Sunderland i ligacupfinalen på Wembley. To sesonger etter var det hans straffescoring som sikret seieren i samme turnering da det gikk til straffesparkkonkurranse i finalen mot Liverpool. Ivorianeren som fire ganger har blitt kåret til årets afrikanske spiller står så langt med 298 kamper for City og 82 mål, noe som gjør han til en av de mestscorende midtbanespillerne i klubbens historie. Ved å signere under på en ny ettårskontrakt får han altså muligheten både til å bikke 300 kamper for City og øke antall scoringer.

Relaterte saker

1 svar

  1. Er forberedt på kritikk, men jeg tror ikke han er viktig å ha med videre. Blir for tung og treg, setter ikke lenger frispark. Gir bort straffer. Kan kun brukes mot uritnerte lag, hvor han har god tid til å slå stikkere. Han har vært fantastisk, men jeg tror dette er ett år for mye.

Legg igjen en kommentar