– Vi slo det beste laget i verden

Pep Guardiola sier at City i går kveld slo det beste laget  verden, men at han ble nødt til å avvike noe fra prinsippene sine for å få det til.

Det ble en fantastisk kveld for City-fansen i går, som på sjette forsøk endelig fikk se Manchester City slå Barcelona i Champions League. Manager Pep Guardiola var selvsagt også strålende fornøyd etter kampen, men innrømmet at han ble nødt til å legge om spillestilen og dermed avvike noe fra det som er den egentlige fotballfilosofien hans.

«I de første 38 minuttene av kampen var det det beste fotballaget i verden vi så ute på banen. Hadde de scoret det andre målet i kampen ville den vært ferdig. Men sånn er fotball. At vi scoret forandret hele innstillingen vår. Spillerne innså at noe var på gang.»

«Når Neymar og Messi får ballen i posisjonene sine er de ustoppelige. Når spillerne våre ikke føler seg komfortable i slike type kamper, prøver vi å spille et mer direkte spill, siden vi vet at Sergio Busquets og Ivan Rakitic står høyt i press.»

«I de første 30 minuttene av kampen var vi ikke i stand til å kjempe mot det beste laget  verden. Mens vi var ute av Champions League i 25-30 år, har Barca, Real Madrid og Bayern Münche spilt der hvert eneste år. Vi trenger tid. Folk vil ikke gi oss tid, men vi trenger tid. Vi spiller bare mot dem en gang, så vi spiller lange baller fordi vi ikke er klare til å holde på ballen i laget.»

Guardiola mener at seieren over Barcelona kan få varig innflytelse på laget. «Å ha spilt mot store klubber tidligere gjør at du føler deg trygg på å møte dem. Vi er tre eller fire måneder unna å spille på en annen måte nå. Vi er i en fase der vi prøver, og vi har nettopp slått det beste laget i verden. De framtidige generasjonene vil si at ‘Wow, de har slått det beste laget i verden’. Det er det samme med spillere som Joe Hart og Vincent Kompany som vant Premier League to ganger. Spillerne som kommer opp nå vet at de er nødt til å gjøre det samme. Du trenger 10, 15, 20 år påå holde deg der. Vi skal redusere den tiden og lage flere slike kvelder for City-fansen som vi lagde i kveld!»

Relaterte saker

5 svar

Legg igjen en kommentar