Sagna ute i en måned

sagna-franceBacary Sagna har skadet seg på landslagsoppdrag med Frankrike og blir ute en måned. Også Sergio Agüero sliter med en strekkskade, men skal likevel være beredt til å spille for Argentina i kveld. Samtidig ser Kevin De Bruyne ut til å bli tidligere klar for spill igjen enn først antatt.

Citys franske høyreback haltet av banen fredag da Frankrike slo Bulgaria 4-1 i VM-kvalifiseringen, men nærmere undersøkelser viser at strekkskaden på baksiden av låret ikke er så alvorlig som først antatt. Sagna blir imidlertid ute av spill i en måneds tid, og må dermed stå over flere viktige oppgjør for City. Dette er andre gang denne sesongen at Sagna pådrar seg en strekkskade i hamstringen. Også i 5-0-seieren over Steua Bucuresti i kvalifiseringen til Champions League skjedde det samme, noe som har gjort at Pablo Zabaleta har fått mye spilletid så langt denne sesongen. Nå ser det altså ut til at argentineren vil bekle Citys høyreback også en stund framover. Sagnas skade kan også gi flere muligheter for 19 år gamle Pablo Maffeo.

Sagna er imidlertid ikke den eneste som har pådratt seg strekkskade i landslagspausen. Sergio Agüero skal ha fått en strekk på baksiden av leggen på trening med Argentina i helga, men det er foreløpig uvisst hvor alvorlig dette er. Det var først i VM-kvalifiseringskampen borte mot Peru fredag kveld at Citys storscorer følte smerte i baksiden av leggen og ble byttet ut et drøyt kvarter før slutt, før han altså følte de samme problemene på trening i helga og måtte avbryte. I et intervju med den argentinske avisen Ole sier likevel Agüero at han er klar for å spille mot Paraguay natt til onsdag norsk tid.

«Slik det er nå føler jeg meg bra fysisk sett. Det var fem minutter ut i den andre omgangen mot Peru at jeg begynte å føle ubehag på baksiden av leggen, noe treneren la merke til og tok meg ut. Men jeg føler meg bra nå. Du får fysisk styrke ved å spille, ikke ved å trene. Bauza (landslagstreneren) bestemmer, men jeg er klar for å spille på tirsdag».

Agüero forteller videre at problemene startet i Citys borteoppgjør mot Celtic i Champions League. «Det hadde regnet, gresset var høyt og det var gjørmete, og etter den kampen har jeg følt en overbelastning. Jeg fikk to dager til å komme meg, så spilte jeg mot Tottenham, og så var det reising. Noen ganger gjør det å reise og at det skjer tidse ikke ting bedre … men jeg føler meg ganske bra nå. Jeg ville spille mot Peru, og jeg ga alt jeg hadde.»

Kun Agüero innrømmer likevel at han noen ganger har spilt landslagsfotball da det i ettertid viste seg at han burde ha stått over, som for et år siden da en hamstringskade i en kamp mot Ecuador satte ham ut av spill i seks uker. «Når du er med landslaget har du alltid lyst til å spille, men jeg endte opp skadet mot Ecuador. Noen ganger tenker du: ‘Hvorfor stoppet jeg ikke?’ For da er jeg plutselig ute i halvannen måned og jeg mister seks eller sju kamper for City. Men når du blir tatt ut til å spille for landslaget vil du spille uansett hva det måtte koste. Det er bare sånn det er.»

«Men jeg føler meg mye bedre nå. Etter kampen mot Peru fikk jeg to dager med hvile. I dag har jeg spilt litt fotball og jeg følte meg bra. Heldigvis har smerten jeg hadde før kampen mot Peru forsvunnet.»

Pep Guardiola er garantert en av dem som vil krysse fingrene for at Citys argentinske måltyv ikke nok en gang må forlate banen med en strekkskade mot Paraguay i kveld, og at han dermed blir klar for spill mot Everton på lørdag.

Guardiola har allerede fått gode nyheter fra Kevin De Bruyne, som ser ut til at bli klar for spill igjen tidligere enn ventet. Belgieren skadet hamstringen mot Swansea for tre og en halv uke siden, men nå ser det ut til at han kanskje kan bli klar for spill mot Barcelona i Champions League neste uke, og kanskje allerede så tidlig som mot Everton på lørdag.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *