De Bruyne ute i fire uker

nintchdbpict000269488834-e1474739286807Kevin De Bruyne måtte lørdag forlate banen ti minutter før slutt med en strekkskade på baksiden låret. Det medisinske støtteapparatet i City har nå vurdert skaden og dommen er at belgieren blir ute av spill i en måned.

De Bruyne vil dermed måtte stå over en rekke kamper for City, men støtteapparatet i City håper på at han i beste fall kan være klar til Champions League-oppgjøret mot Barcelona på Camp Nou 19. oktober. Om den kampen kommer for tidlig er et annet storoppgjør De Bruyne håper å rekke lokalderbyet mot Manchester United i fjerde runde i ligacupen 26. oktober.

De Bruyne reiser i dag til Barcelona for å få behandling for skaden, og vil naturlig nok være svært interessert i å komme tilbake så raskt som mulig, både for City og for det belgiske landslaget. City har nå to kamper å spille før en landslagspause, nemlig mot Celtic i Champions League onsdag kveld, og så mot Tottenham i Premier League førstkommende søndag. Landslagsspill for Belgia utgår dermed i landslagspausen, før det 15. oktober er hjemmekamp mot Everton i Premier League, 19. oktober bortekamp mot Barcelona i Champions League, 23. oktober hjemmekamp mot Southampton i Premier League og altså 26. oktober bortekamp mot Manchester United i ligacupen.

«Kevin kommer ikke til å spille de neste kampene, men vi er nødt til å fortsette og vi er nødt til å vinne kamper uten han, og det skal vi gjøre. Det er vi nødt til,» kunne Pep Guardiola fortelle på en pressekonferanse etter seieren mot Swansea.

Når det gjelder Vincent Kompany har det ikke blitt sagt noe offisielt om hvor lenge han er ute av spill, etter at han pådro seg nok en strekkskade i ligacupen mot Swansea sist onsdag etter å ha spilt førstelagsfotball for første gang på fem måneder. Det var bare et par minutter før slutt at Kompany slang seg for å prøve å blokkere et skudd, og tydeligvis pådro seg en strekk samtidig. Den skadeutsatte midtstopperen spilte hele kampen (bortsett fra de siste par minuttene), til tross for at Pep Guardiola få dager i forveien hadde sagt at Kompany bare kom til å få noen få minutter som innbytter. I Belgia går nå imidlertid ryktene om at skaden ikke er så alvorlig, og at Kompany kan være tilbake i spill allerede onsdag mot Celtic i Glasgow.

Relaterte saker

2 svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *