Flere spillere tilbake fra skade

sane-gundoganPep Guardiola har både Leroy Sané, Ilkay Gundogan, Bacary Sagna og Vincent Kompany tilbake fra skade før lørdagens lokalderby mot Manchester United. I tillegg trener nå nyinnkjøpte Claudio Bravo med resten av troppen.

Det kan være duket for debut for tre nyinnkjøpte City-spillere når de lyseblå fra Manchester tar den korte turen til Old Trafford for å møte Manchester United i lokalderby lørdag kl. 13.30. Både Leroy Sané og Ilkay Gundogan er nemlig endelig spilleklare etter bare å ha vært tilskuere så langt denne sesongen.

Da sistnevnte ble kjøpt til City haltet han rundt på krykker etter å ha fått kneskålen ut av ledd på trening før EM, noe som gjorde at han gikk glipp av mesterskapet. Det forhindret likevel ikke City fra å legge rundt £20 millioner på bordet for å sikre seg den sentrale midtbanespilleren, som nå altså endelig er klar for kamp. Tyskeren har trent for fullt i et par ukers tid nå, og det samme gjelder hans landsmann Leroy Sané. I motsetning til Gundogan var ikke 20-åringen skadet da han ble hentet inn i sommer for £37 millioner, men pådro seg en hamstringskade kort tid før sesongstart, noe som har holdt ham ute av spill fram til nå. Mest sannsynlig vil både Gundogan og Sané få en plass på benken mot United på lørdag, men Pep Guardiola er kjent for å gjøre overraskende laguttak, og sjansen for at Sané starter er også så absolutt til stede.

«Jeg føler meg bra nå, og er klar for å spille,» kunne Sané fortelle Manchester Evening News. «Jeg har trent godt, og hamstringen min er fin, så jeg gleder meg til å endelig komme i gang nå. Jeg har spilt derbykamper i Tyskland før, men dette kommer til å bli en flott kamp som jeg ser veldig fram til, spesielt siden det Pep Guardiola møter José Mourinho. Det kommer til å bli en spesiell kamp, og jeg føler på kroppen alle forventningene som er før kampen, også fra City-fansen.»

«Jeg kan knapt tro hvor nærme de to klubbene ligger hverandre. Det er bare ti minutter å kjøre fra City til United, så det er veldig raskt. I Tyskland tok det 30 minutter å kjøre mellom Schalke og Dortmund, men her i Manchester er det annerledes. Det sier seg selv at alle ønsker å vinne denne kampen, spesielt siden det er så tidlig i sesongen, og begge lags supportere er redde for å tape, men det er helt normalt i et derby. Ingen har lyst til å ende opp på det laget som taper. På den andre siden tror jeg mange supportere ville syntes det var helt greit om sesongen sluttet der og da om de skulle ende opp med å vinne.»

«Det kommer til å bli spennende, og jeg håper at jeg kan bli en del av kampen og hjelpe oss til å få de tre poengene. Det kommer til å bli tøft. Jeg tror at begge lag kommer til å spille sitt eget spill, holde på ballen og se etter åpninger. Så vil det laget som spiller den beste fotballen vinne kampen, og vi ønsker å sørge for at det blir oss.»

En annen nylig innkjøpt spiller som kan få sin debut på lørdag er Claudio Bravo. Keeperen er Citys nye nummer 1, etter at Joe Hart forlot City like før overgangsvinduet stengte og skal spille for Torino den kommende sesongen. At Bravo fram til i går fortsatt ikke hadde trent med sine nye lagkamerater gjorde imidlertid at enkelte valgte å stille spørsmål ved om Pep Guardiola ville tørre å stille med chileneren fra start mellom stengene. 33-åringen har nemlig trent alene etter at han kom til City, i tillegg til at flere spillere har vært opptatt med landslagsspill etter at Bravo ble hentet til klubben. Nå trener imidlertid Bravo med resten av troppen, men spørsmålet er altså om Guardiola kaster veteranen innpå fra start, eller om Willy Caballero beholder plassen han kapret fra Joe Hart ved sesongstart.

Også i forsvaret har Pep Guardiola flere valg, selv om Eliaquim Mangala er borte. Bacary Sagna er igjen et valg på høyrebackplass. Franskmannens siste kamp for City var i Romania, der han var med på å slå Steua Bucuresti 5-0. Etter det har det som Pep Guardiola har beskrevet som «et lite problem» holdt ham ute av laget, men nå er altså Sagna klar for kamp igjen. «Jeg føler meg bra,» kunne 33-åringen fortelle CityTV. Jeg måtte ha en pause siden jeg fikk en liten rift i en av hamstringene. Jeg hadde en lang sesong i fjor, så jeg er nødt til å ta vare på kroppen min, men nå føler jeg meg i kjempeform. Jeg ser fram til kampen på lørdag. Jeg kommer til å gi alt jeg har på trening for å føle meg så klar som mulig, men det er opp til manageren å gjøre noen valg.»

Også Vincent Kompany er endelig tilbake i full trening igjen, etter å ha operert i låret på slutten av forrige sesong. Med tanke på Kompanys lange skadehistorikk er det imidlertid tvilsom om Pep Guardiola kaster belgieren innpå allerede på lørdag.

En som definitivt er ute av kampen er Sergio Agüero, som fikk tre kampers suspensjon av FA etter å ha brukt albuen i hjemmekampen mot West Ham. Dommer Andre Marriner hevdet at han ikke så hendelsen, noe som gjorde det mulig for FA å ilegge Agüero i etterkant. City anket avgjørelsen til FA, men denne anken ble ikke tatt til følge, og dermed blir altså byderbyet mot Manchester United den første av tre kamper Citys argentinske måltyv må stå over. I etterkant har imidlertid tidligere Premier League-dommer Mark Halsey hevdet at han flere ganger fikk beskjed om å si at han ikke hadde sett en hendelse, slik at spillere kunne ilegges karantene i etterkant, og at han mistenkte at det var det som hadde skjedd her, i og med at dommer Marriner så ut til å se rett på hendelsen med Agüero. I Manchester Evening News har kommentator Stuart Brennan tatt til orde for at FA må undersøke dette nærmere, og også la Agüero få spille kampen mot United. Han avslutter kronikken med å antyde at FA lar seg presse til å ilegge karantener i etterkant av kamper av media, mens de hendelsene som media ikke tar tak i, blir forbigått i stillhet. Uansett får altså ikke Agüero spille på lørdag.

Relaterte saker

6 svar

  1. Må selvfølgelig starte med de spillere som er i matchform.. Glem noe annet..

  2. Hussein Abdulahi eneste er aguero

  3. Håper og tror Bravo. Hjertet tåler ikke en Caballero kamp til. Gundogan og Sane på benken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *