Noen ville dra, mens andre ville bli

Joe-Hart-1Mens Joe Hart svært gjerne ville bli i City og har skrevet en avskjedshilsen til City-fansen, ønsket visstnok Pep Guardiola at Samir Nasri skulle bli. Franskmannen selv ville imidlertid bort.

Transfer deadlineday ble en travel dag for de som underskriver kontrakter og avtaler i Manchester City. Hele fem førstelagsspillere ble lånt ut – først Joe Hart, så Wilfried Bony, så Samir Nasri, så Eliaquim Mangala og til slutt Jason Denayer. I etterkant har flere av disse spillerne uttalt seg om overgangene, og mens noen helst ville blitt i City, reiste andre mot Pep Guardiolas vilje – i alle fall i følge dem selv.

Joe Hart var en av dem som svært gjerne ville blitt i City, men den engelske landslagskeeperen ble ikke ansett å være god nok i fotarbeidet av manager Pep Guardiola, og skal nå spille for Torino resten av sesongen. På Facebook la Hart ut en emosjonell siste hilsen til City-fansen etter at låneovergangen var i boks.

«Jeg vil benytte denne muligheten til å hilse alle de fantastiske Manchester City-supporterne som har vært så gode mot meg. Det har vært noen vanskelige siste uker, men det skygger ikke for den utrolige reisen og erfaringene den flotte klubben deres har gitt meg. Helt fra det øyeblikket da jeg signerte i 2006 har klubben og fansen gitt meg fotball- og livserfaringer jeg aldri hadde kunnet forestilt meg, og det er jeg så takknemlig for.»

«Fotball er galskap, og på grunn av omstendigheter begynner jeg nå på et nytt kapittel i karrieren min, og jeg er veldig glad for at Torino har gitt meg muligheten til å spille for den flotte klubben deres. Men det jeg følte da jeg nylig spilte mot Steua Bucuresti vil leve videre i meg til evig tid. Det er noe som ikke kan kjøpes, og det vil bli veldig vanskelig å gjenoppleve noe slikt. Så tusen takk for det og alle de utrolige øyeblikkene vi har hatt. Det er mange flotte folk i klubben som jobber bak kulissene og klubben er på vei i riktig retning, så jeg vil gjerne ønske Manchester City Football Club, alle i staben, alle spillerne og selvsagt fansen alt det beste den kommende sesongen og videre etter det!»

Mens det er tydelig ut fra det Joe Hart skriver at han gjerne ville blitt i City men måtte dra på grunn av det han kaller «omstendigheter» (les: ble vraket av Pep Guardiola), insisterer Samir Nasri på sin side på at Pep Guardiola gjerne ville ha ham med videre, og gjorde et desperat forsøk på å få ham til å bli, men at han selv ville dra.

«Helt opp til siste øyeblikk forsøkte han å få meg til å bli, han fortalte meg at jeg kom til å få spille, men jeg ønsket meg en familieklubb som kan gi meg kjærlighet og mye spilletid. Jeg tror at Sevilla kan gi meg det. Det var ikke jeg som åpnet døren, det var helt motsatt.»

I utgangspunktet kunne det virke som om manager Pep Guardiola ikke ønsket å ha med Samir Nasri videre i City, og avisene skal ha det til at Guardiola satte Nasri til å trene alene i starten fordi han kom overvektig tilbake fra ferie. Franske Nasri var skadet store deler av forrige sesong, og kom ikke tilbake før mot slutten. «Forrige år var vanskelig for meg, både på og utenfor banen, men nå vil jeg virkelig vise hva jeg er god for i Sevilla. Jeg føler meg bra fysisk sett. Jeg har gjennomgått pre-season, og sist søndag spilte jeg også noen minutter. Jeg tar med meg mye entusiasme nå, med tanke på at jeg er spilleklar og skadene forrige sesong som gjorde at jeg ikke fikk spille så mye som jeg ønsket da.»

En annen spiller som dro sin vei på transfer deadline day, var Eliaquim Mangala, som skal spille for Valencia denne sesongen. Også i august i fjor forsøkte Valencia å hente ham, men Mangala takket den gangen nei og sa at det ville være et skritt ned å gå fra City til Valencia. Nå sier han imidlertid at det var skjebnen hans å ende opp i den spanske klubben.

Til Valencias nettside kunne han fortelle: «Jeg har tidligere hatt to sjanser til å gå til klubben, og dette var tredje mulighet, så det føltes som den endelige muligheten og det var en jeg ønsket å ta. Jeg er veldig glad for å være her, og for å ha skrevet under for en så stor klubb. Det føles som skjebne at jeg er her akkurat nå, og jeg kan knapt vente med å komme i gang. Jeg kan ikke vente på å komme i gang med å trene og bli klar for kampen mot Betis. Jeg er her for å vise hvilke kvaliteter jeg har og potensialet mitt, både til lagkamerater, trenere og fansen. Målet denne sesongen er å komme så nærme Barcelona, Real Madrid og Atletico som mulig.»

I tillegg til at Hart, Bony, Nasri, Mangala og Denayer er utlånt av førstelagsspillerne, er også nyinnkjøpte Oleksandr Zinchenko gått på lån til PSV Eindhoven for resten av sesongen.

Relaterte saker

1 svar

  1. Det er så trist med Hart. Lad os håbe at fansene alligevel tager flot imod Bravo!

Legg igjen en kommentar