Spillerportrettet – Kevin De Bruyne (del 2)

kevin-de-bruyne-sevilla-manchester-city_3372128Vi fortsetter vår gjennomgang av livet og fotballkarrieren til Kevin De Bruyne, som i 2012 forlot Genk i belgisk fotball. Via Werder Bremen og Wolfsburg i tysk Bundesliga, i tillegg til en snartur innom Chelsea, endte den eminente playmakeren opp med å bli Citys dyreste spiller gjennom tidene!

Les første del av artikkelen

Werder Bremen
2012/13
Etter endt sesong i Genk var det definitivt slutt på spill i hjemlig belgisk serie for De Bruyne, men som tidligere nevnt hadde Chelsea andre planer for spilleren som nå var fylt 21 enn å la ham spille i Premier League, der de følte at han ikke var helt klar ennå. Etter å ha latt ham være med til USA i sesongoppkjøringen ble i stedet tysk Bundesliga neste stoppested, og i begynnelsen av august ble det annonsert at Kevin De Bruyne kom til å tilbringe hele sesongen 2012/13 på lån i Werder Bremen for å utvikle seg videre som fotballspiller. Werder Bremen fikk ikke noen mulighet til å gjøre oppholdet permanent dersom de skulle ønske det, så det var tydelig at Chelsea fortsatt hadde planer for De Bruyne, selv om de altså mente det var best å la han spille i andre ligaer.

«Jeg er glad for overgangen til Bremen nå er fullført,» kunne De Bruyne fortelle Werder Bremens offisielle nettside etter at overgangen var i boks. «SV Werder har mye tradisjon og spiller i en av de beste ligaene i Europa med fulle stadioner hele tiden. Nå ønsker jeg å gjøre det godt på laget, sammen med de nye lagkameratene mine.»

Kevin De Bruyne har nettopp scoret for Werder Bremen.

Kevin De Bruyne har nettopp scoret for Werder Bremen.

Sportslig sett skulle da også oppholdet i Werder Bremen bli en suksess for De Bruyne personlig, som spilte jevnt og trutt, og til slutt endte opp med 33 kamper i Bundesliga og til sammen 10 scoringer. Noen av disse var også avgjørende scoringer, som da han 18. november hjemme mot Fortuna Düsseldorf ble matchvinner i 2-1-seieren med en scoring åtte minutter før slutt hjemme på Weserstadion. For Werder Bremen ble sesongen imidlertid ikke noen stor suksess, og laget endte på 14. plass i Bundesliga, tre poeng over nedrykksstreken.

I oktober ble det også avisskriverier da Kevin De Bruyne i et intervju med Het Nieuwsblad annonserte at han neppe kom til å bli i Tyskland etter at låneoppholdet var over, og at han syntes tyskerne var stive og lite vennlige. «Jeg savner varmen og atmosfæren fra Genk,» skal han ha sagt. «Tyskerne er stivere. Mentaliteten deres passer ikke meg. Hvis Werder er en familie så er det bare en familie for de som er herfra. Jeg tok tysktimer med klubben, men jeg har sluttet med det nå. Skal jeg være ærlig så har jeg ikke lyst til å bo i Tyskland i framtida. Manageren er ok, men vi snakker ikke sammen, egentlig. Det er ganske enkelt – han har ikke kommet til meg, og jeg har ikke kommet til ham.» Intervjuet skapte såpass mye oppstyr at De Bruyne senere måtte gå ut på sin Twitter-konto og si at intervjuet var feiloversatt fra nederlandsk til tysk, at han var veldig lykkelig i Bremen, og at han ikke hadde noen problemer med å tilpasse seg den tyske mentaliteten.

Britisk sladderpresse kastet seg over historien om Kevin De Bruyne, Caroline Lijnen og Thibaut Courtois.

Britisk sladderpresse kastet seg over historien om Kevin De Bruyne, Caroline Lijnen og Thibaut Courtois.

Også i britisk sladderpresse ble det en del avisskriverier, etter at Daily Mail i april 2013 kunne avsløre at Thibaut Courtois hadde hatt en affære med De Bruynes kjæreste, Caroline Lijnen, og at de to hadde startet et forhold bak De Bruynes rygg. Både De Bruyne og Courtois var eid av Chelsea, men var på utlån til henholdsvis Werder Bremen og Atletico Madrid, i tillegg til at de jo var gamle lagkamerater fra tida i Genk og selvsagt også på det belgiske landslaget. Avisa kunne videre avsløre at Courtois og De Bruynes 20 år gamle kjæreste skal ha sendt intime bilder til hverandre på Facebook, og at Lijnen skal ha blitt frustrert over livet i Bremen sammen med De Bruyne, og at hun derfor dro til Madrid. I et senere intervju med belgiske Story Magazine, gjengitt av Daily Mail i november 2014, påsto imidlertid Lijnen at det var De Bruyne som først hadde vært utro mot henne. «Sommeren 2012 fortalte Kevin meg at han hadde hatt en affære med den tidligere bestevenninnen min. Jeg ga ham valget – henne eller meg. Jeg var villig til å gi ham en ny sjanse, men forholdet vårt ble aldri det samme etter det. Så dro jeg til Madrid, og til og med Kevin syntes at det var en god idé. Den kvelden tilbydde Thibaut meg noe som jeg ikke hadde fått i løpet av de tre årene jeg var sammen med Kevin. Med Thibaut kunne jeg snakke om hva som helst og han hadde til og med laget i stand et herlig måltid for meg. Noe slikt gjorde aldri Kevin. Kevin hadde bedratt meg, så jeg tenkte – hvorfor kan ikke jeg gjøre det samme?» De Bruyne skal visstnok ikke ha visst noe om hva som foregikk i Madrid, men skal ha tatt det hele svært tungt da han fant ut av forholdet mellom Courtois og Lijnen. Dette gikk selvsagt også ut over forholdet mellom han og Courtois, men her skal blant annet Belgias landslagssjef Marc Wilmots ha fungert som fredsskaper etter å ha besøkt begge spillerne før Belgia skulle spille en landskamp i mars 2013, og de to skal ha skværet opp og til og med vært i stand til å spøke om det hele etterpå. Forholdet mellom Kevin De Bruyne og Caroline Lijnen tok imidlertid slutt.

Litt uvant å se i dag - Kevin De Bruyne i Chelsea-drakt

Litt uvant å se i dag – Kevin De Bruyne i Chelsea-drakt

Chelsea
2013/14
På sommeren 2013 ble José Mourinho ansatt som manager i Chelsea for andre gang etter at André Villas-Boas hadde fått sparken noen måneder tidligere. For De Bruyne var det selvsagt svært usikkert om dette betydde dårlig nytt eller ikke, men da sesongen 2013/14 startet var han iallfall med i Chelseas A-lagstropp og fikk sin første kamp for Chelsea hjemme mot Hull i serieåpningen 18. august 2013. Han startet da på høyre kant, og skulle notere seg for en målgivende pasning da han serverte til Oscar som ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i en kamp som endte 2-0. De Bruyne ble kåret til «man of the match» i det som var hans første offisielle Chelsea-kamp, og også uka etterpå startet han for Chelsea i storoppgjøret mot Manchester United på Old Trafford, som endte 0-0. Hvis en i tillegg legger til at han kom inn fem minutter før slutt i hjemmeseieren over Fulham 21. september, altså en snau måned etterpå, har en faktisk listet opp alle Premier League-kampene De Bruyne var involvert i for Chelsea, nemlig tre. Han var også involvert i tre ligacupkamper og tre Champions League-kamper høsten 2013, noe som vil si at oppholdet i Chelsea totalt endte med ni kamper for De Bruynes del.

José Mourinho mente nemlig at belgieren var en «skrikerunge» med dårlig treningsmentalitet og som kom bankende på managerens dør annenhver dag fordi han var sur og ville dra fordi han ikke fikk spille. I tillegg skal Mourinho ha ment at De Bruyne ikke klarte å tilpasse seg Chelseas spillerstil, og var dårlig trent. I et intervju med The Independent i september 2013 kunne Mourinho fortelle at han ikke var noe imponert over det De Bruyne hadde levert så langt for Chelsea, og at «I Werder Bremen i fjor spilte han hver kamp. Der trengte han ikke å bevise noe. Her er det veldig annerledes. Han konkurrerer mot veldig gode spillere, så han er nødt til å jobba knallhardt hvert eneste minutt han er på banen.» De Bruyne selv kunne replisere med at «jeg er en som kjemper. Det lærte jeg i Genk det første året mitt da vi holdt på å rykke ned. Også i Bremen i fjor var det veldig vanskelig. Vi måtte kjempe oftere enn vi ikke trengte det. Jeg vil fortsette å kjempe for en plass på laget her».

Mourinho skulle imidlertid ikke gi De Bruyne så mange flere sjanser på Chelsea, og de begrensede mulighetene for spill på klubblaget gikk også ut over De Bruynes landslagskarriere, da landslagstrener Marc Wilmots mente at spillerne hans også burde spille fast på klubblaget sitt for å få kamptrening. Dette gjorde at De Bruyne ba om å få bli solgt eller lånt ut igjen i januarvinduet i 2014, og det var nok av klubber som da kom på banen og prøvde å sikre seg De Bruynes signatur.

Kevin De Bruyne med den nye kjæresten sin - Michele Lacroix

Kevin De Bruyne med den nye kjæresten sin – Michele Lacroix

På det private plan opplevde imidlertid De Bruyne mer suksess enn det han opplevde i Chelsea-drakta. I begynnelsen av januar 2014 ble det skrevet i enkelte medier at 20 år gamle Michèle Lacroix fra Genk hadde skiftet status på Facebook til ”in a relationship”, og at den hun var i et forhold med var Kevin De Bruyne. I tillegg ble det lagt ut flere bilder av det nye og lykkelige paret.

Wolfsburg
2013/14
Tilbake til fotballen: De som til slutt greide å sikre seg Kevin De Bruyne fra Chelsea var Wolfsburg, som la £18 millioner på bordet for å sikre seg De Bruyne og hente ham tilbake til tysk Bundesliga. De Bruyne signerte en kontrakt på fem og et halvt år med klubben som ligger i byen med samme navn og hvor Volkswagen har sitt hovedsete. Sportsdirektør Klaus Allof, som hadde jobbet med De Bruyne i Werder Bremen, mente at dette var en sjanse Wolfsburg ikke kunne la gå fra seg, og at De Bruyne burde bli gjort til playmaker og stjerne på laget som sesongen før hadde endt på 11. plass i Bundesliga. Kjøpet av De Bruyne ble Wolfsburgs dyreste noensinne, så det var tydelig at klubben satset stort for å hente 22-åringen. «Wolfsburg var førstevalget mitt. Jeg ønsker å hjelpe klubben til videre suksess og ta den tilbake på den internasjonale scenen,» kunne De Bruyne fortelle etter at overgangen var i boks.

Kevin De Bruyne fikk mange anledninger til å feire også i Wolfsburg

Kevin De Bruyne fikk mange anledninger til å feire også i Wolfsburg

Wolfsburg-manager Dieter Hecking fulgte opp, og lot ham få spille fast på laget. De Bruyne takket for tilliten ved å finne tilbake til den gode formen han hadde hatt i Werder Bremen sesongen før, og også gå enda noen skritt videre. Den halve sesongen i Wolfsburg våren 2014 endte med 5. plass for laget og 16 ligakamper og tre mål for De Bruyne personlig.

Kampanjen der Kevin De Bruynes ansikt ble redigert for å få det til å se ut som om han hadde Downs syndrom, sørget for oppmerksomhet.

Kampanjen der Kevin De Bruynes ansikt ble redigert for å få det til å se ut som om han hadde Downs syndrom, sørget for oppmerksomhet.

Tidlig i 2014 ble også Kevin De Bruyne ambassadør for Special Olympics i Belgia. Special Olympics er verdens største idrettsbevegelse for mennesker med (psykisk) utviklingshemming, og må ikke forveksles med paralympics (som er for dem med en fysisk funksjonsnedsettelse). Med Kevin De Bruyne på laget fikk organisasjonen mye større oppmerksomhet i Belgia, blant annet takket være en kampanje der Kevin De Bruynes ansikt var blitt manipulert til å gi ham et utseende som ligner mer på personer med Downs syndrom. Teksten ”Does De Bruyne deserve fewer supporters now?” gjorde også inntrykk, og De Bruyne skal i følge Special Olympics ha bedt belgiere om å støtte utøverne i Special Olympics European Games i 2014. ”Hvorfor får utøvere med en utviklingshemming så liten oppmerksomhet? De trener hardt og leverer forestillinger av høyeste klasse,” skal De Bruyne ha sagt. Samtidig kjempet han også for at årets spesialolympier skulle bli en ny kategori på den årlige sportsgallaen i Belgia.

Visste du at Kevin De Bruyne har sitt eget klesmerke?

Visste du at Kevin De Bruyne har sitt eget klesmerke?

Som om ikke dette var nok, lanserte også Kevin De Bruyne sitt eget klesmerke på denne tida – KDB, der deler av overskuddet var øremerket Special Olympics. På enkelte av plaggene kan en også lese ”Keep it simple”, som er tittelen på selvbiografien Kevin De Bruyne lanserte i oktober 2014 i Belgia og Nederland. Boka er skrevet av Raoul De Groote, men er altså en offisiell selvbiografi, der De Bruyne blant annet forteller om trekantdramaet fra et par år tidligere i tillegg til mye annet. Selv om tittelen på boka er engelsk, er den bare utgitt på nederlandsk og derfor noe vanskelig tilgjengelig for de av De Bruynes fans som ikke kan språket.

Kevin De Bruyne har scoret for Belgia mot USA i VM i 2014.

Kevin De Bruyne har scoret for Belgia mot USA i VM i 2014.

Tilbake til fotballen: Etter å ha blitt en fast del av Belgias landslag under kvalifiseringen til VM i 2014 (ti kamper og fire mål), ble De Bruyne også tatt ut i troppen som skulle reise til Brasil for å delta i VM, hans første mesterskap for Belgia på A-lagsnivå. I gruppespillet ventet Algerie, Russland og Sør-Korea, en gruppe som viste seg å bli lett match for et Belgia som på dette tidspunktet var så gode som de sannsynligvis aldri før hadde vært. Med både Vincent Kompany og Kevin De Bruyne på laget ble alle kampene i gruppespillet vunnet. I den første, mot Algerie, sto De Bruyne for en målgivende pasning da han serverte Marouane Fellaini som scoret, og De Bruyne ble også av FIFA kåret til banens beste. I åttendedelsfinalen ventet USA i en kamp der det fortsatt var målløst etter 90 minutter. Det betydde at ekstraomganger måtte til, der Kevin De Bruyne sendte Belgia i ledelsen bare tre minutter ut i den første ekstraomgangen med et skudd i motsatt hjørne fra kanten av femmeteren. Helt på tampen av samme ekstraomgang serverte han også ballen til Romelo Lukaku, og fikk seg dermed i tillegg en målgivende. Belgia vant kampen 2-1 og var dermed klare for kvartfinale, der Argentina ventet. Her var det eneste som skilte lagene en scoring av Argentinas Higuain, og dermed var Kevin De Bruyne og Belgias VM-eventyr over.

2014/15
Sesongen 2014/15 skulle bli den beste Kevin De Bruyne hadde hatt så langt i sin karriere. 16 mål i alle turneringer og utrolige 27 målgivende pasninger sørget for at De Bruyne ble kåret til årets spiller i Tyskland, i en sesong der Wolfsburg endte på en sterk andreplass, bak ligamester Bayern München. Ikke siden sesongen 2008/09 da Wolfsburg svært overraskende vant Bundesliga, blant annet takket være at Edin Dzeko bøttet innpå med mål, hadde laget fra Niedersachsen gjort det så bra. En av hovedårsakene til det er definitivt Kevin De Bruyne, som nå ikke bare hadde fått stjernestatus i Wolfsburg, men også i hele Bundesliga!

En stor dag for alle Wolfsburg-supportere!

En stor dag for alle Wolfsburg-supportere – Pep Guardiolas Bayern München nedsables! Kevin De Bruyne var svært involvert.

Mange kamper fra denne sesongen kan være verdt å trekke fram, for eksempel hjemmeoppgjøret mot Bayern München i slutten av januar 2015. Hjemme på Volkswagen Arena knuste Wolfsburg det tyske mesterlaget med hele 4-1, et utrolig resultat med tanke på at Pep Guardiolas Bayern München fram til da bare hadde sluppet inn fire mål hele sesongen (I Champions League hadde de riktignok greid å slippe inn tre mål i én og samme kamp – mot Manchester City!). Kevin De Bruyne scoret to av målene i oppgjøret, og noterte seg i tillegg for en målgivende i en av de beste kampene hans for klubben. Som en perfekt avslutning på en nesten perfekt sesong ble De Bruyne og resten av Wolfsburg 30. mai 2015 cupmester da Borussia Dortmund ble slått 3-1 på Olympiastadion i Berlin foran 76 000 tilskuere. At De Bruyne også kom til å score et av målene her kom ikke som noen overraskelse. Et flott langskudd fra 20 meter nede i hjørnet sendte  Wolfsburg opp i tet, og en omgang senere kunne De Bruyne og de andre Wolfsburg-spillerne løfte DFB-pokalen til værs og juble for cupmesterskap.

2015/16
Sesongen 2015/16 skulle også starte i Wolfsburg, selv om det stadig ble flere og flere rykter i diverse medier om at Manchester City svært gjerne ønsket å sikre seg underskriften til den nå 24 år gamle belgieren. Også norske aviser, som for eksempel VG, kunne meddele at City var forberedt på å sette overgangsrekord for å sikre seg spilleren som hadde imponert så mye i Wolfsburg-drakta. Et bud på £40 millioner ble visstnok lagt inn og avslått, men City skulle være klare til å legge så mye som £60 millioner på bordet for å sikre seg De Bruyne, i følge The Mirror. Dette til tross for at klubben bare uka før hadde betalt så mye som £49 millioner for å sikre seg Raheem Sterling fra Liverpool.

Ryktene og spekulasjonene rundt De Bruynes framtid ble stadig flere og flere, men han startet likevel sesongen for Wolfsburg ved å bidra til å vinne DFL-Supercup, altså en kamp mellom fjorårets cupvinner og seriemester i Tyskland. Her noterte han seg også for en målgivende pasning like før slutt av ordinær tid, noe som sikret straffesparkkonkurranse. Uka etter scoret han også sitt første mål for sesongen og sto for to målgivende da Wolfsburg slo Stuttgarter Kickers i første runde av den tyske cupen, altså tilsynelatende uten å la seg affisere altfor mye av alt det som ble skrevet i både engelsk og tysk presse om hvor han kom til å spille sesongen 2015/16.

Wolfsburg-sjef Dieter Hecking følte seg sikker på at De Bruyne kom til å bli et år til i Wolfsburg.

Wolfsburg-sjef Dieter Hecking følte seg sikker på at De Bruyne kom til å bli et år til i Wolfsburg.

Wolfsburg-trener Dieter Hecking kunne da også fortelle i starten av august at han ikke trodde De Bruyne kom til å forlate Wolfsburg før overgangsvinduet stengte, og at han kom til å få jobbe med De Bruyne i iallfall én sesong til. Slik skulle det imidlertid ikke gå. Citys interesse for De Bruyne vedvarte, og i midten av august kunne ikke lenger den belgiske midtbanespilleren ignorere interessen, men fastslo imidlertid at han ikke selv ville prøve å tvinge gjennom noen overgang. «Som spiller har jeg aldri skapt problemer for noen, og jeg tenker ikke å begynne med det,» kunne De Bruyne fortelle reportere. «Begge parter må vise respekt for hverandre. Det er alltid den beste løsningen. Men jeg kan selvsagt ikke ignorere det. Alle kjenner til laget. De kjemper alltid om titler. Det er ikke noe jeg bare kan avfeie. Men for øyeblikket kjenner jeg ikke til om de har lagt inn noe bud på meg. Hvis det skulle komme et tilbud er jeg interessert i å høre hvor mye det er på, men jeg har som sagt ikke hørt noe ennå.» En overgang til Manchester City ville også bety en retur til Premier League, der han med Chelsea som tidligere nevnt ikke hadde hatt noen særlig suksess, først og fremst på grunn av lite spilletid. «Jeg vil ikke dra til England bare for å vise at jeg er i stand til å spille der,» kunne De Bruyne fortelle videre, i intervjuet gjengitt av Goal. «Jeg trenger ikke å dra til England. Hvis jeg drar så er det fordi at det vil være et godt valg for meg og familien min. Det er det som er viktig for meg.»

I et intervju med den belgiske avisen La Derniere Heure, publisert på nyttårsaften i 2015, kunne da også De Bruyne fortelle at en av de viktigste årsakene til at han valgte å gå fra Wolfsburg til City i stedet for å vente et år, slik Wolfsburg-trener Dieter Hecking ønsket, var fordi han ventet en sønn. ”Den dagen sønnen min blir født vil være den beste dagen i livet mitt! Ingenting i fotballen kan sammenlignes med det, selv om det var noe som påvirket overgangen min. Med tanke på at jeg skulle bli far, ville jeg ikke vente et år med å flytte.” På spørsmål om han fortsatt ville vært i Wolfsburg om han ikke ventet et barn, svarer De Bruyne: ”Kanskje. Det var ikke den eneste faktoren som spilte inn, men det spilte en rolle. Om jeg hadde ventet ville det ikke blitt enkelt neste sommer. Michele ville ikke vært glad om hun hadde måttet gjøre alt klart for barnet i Wolfsburg, for så å måtte flytte to måneder senere.”

De Bruyne poserer med drakta til den nye klubben sin - Manchester City!

De Bruyne poserer med drakta til den nye klubben sin – Manchester City!

Manchester City
2015/16
Dermed kunne Manchester City 30. august 2015 annonserte at Kevin De Bruyne hadde signert en seksårskontrakt med klubben, noe som altså ville si at nå 24 år gamle De Bruyne var knyttet til klubben fram til sommeren 2021. Overgangssummen lå i følge media på rundt £55 millioner, altså enda dyrere enn rekordkjøpet Raheem Sterling fra tidligere samme overgangsvindu. For andre gang samme sommer hadde City satt ny overgangsrekord, og Kevin De Bruyne ble den nest dyreste spilleren en Premier League-klubb noensinne hadde kjøpt. Summen var imidlertid lavere enn de £60 millionene enkelte medier tidligere hadde spådd, og dermed ble det ingen ny engelsk overgangsrekord (rekorden på dette tidspunktet var Angel di Maria, som ble kjøpt av Manchester United for rett under £60 millioner sommeren før).

Med høye overgangssummer følger også mye ansvar og kanskje også en del press, og også dette er noe De Bruyne reflekterer over i det tidligere nevnte intervjuet med La Derniere Heure. ”En høyere prislapp gir mer press, men skaper også flere muligheter. Jeg ville ha spilt mer for Chelsea om jeg hadde kostet mer. Det er slik forretninger fungerer.”

Kevin De Bruynes debut for City kom på Selhurst Park mot Crystal Palace.

Kevin De Bruynes debut for City kom på Selhurst Park mot Crystal Palace.

12. september 2015 kom De Bruynes debut for Manchester City, da han kom inn for en skadet Sergio Agüero i det 25. minutt i en Premier League-kamp mot Crystal Palace på Selhurst Park, der City vant 1-0 etter et sent mål av Kelechi Iheanacho. ”Jeg kom inn etter 20 minutter i den første kampen min, og etter det har jeg vært nødt til å spille mye på grunn av skader på andre spillere,” kunne De Bruyne fortelle i slutten av desember i et intervju gjengitt av ESPN. ”Det tar alltid litt tid å tilpasse seg nye omgivelser, men dette var noe som satte fart i den prosessen. Jeg må innrømme at det er gøy å spille for et så angrepsvillig lag. Det er noe som skaper mer plass for meg. Hvis jeg ikke spilte så bra i Wolfsburg, påvirket det resten av laget også. Slik er det ikke i City. Selv om det tilsynelatende er mange stjerner her, er troppen relativt normal. Du har stjerner i alle lag, men jeg syns vi er godt sammensveist. Selv om det er språklige forskjeller, er det ikke små klikker. Vi henger med hverandre relativt ofte. Det er vanskelig å sammenligne denne troppen med den i Chelsea. Er vi tettere? Kanskje.”

Det ble altså flust av kamper og flust med spilletid for De Bruyne i City høsten 2015. 19. september, i sin andre kamp for klubben, scoret han det første målet sitt for klubben mot West Ham på overtid i førsteomgang, i en kamp City endte opp med å tape 1-2. Få dager senere scoret han igjen, i 4-1-seieren over Sunderland i ligacupen, og flere mål signert Kevin De Bruyne fulgte i ukene etter.

I oktober ble det annonsert at han var én av 23 kandidater til å motta FIFAs Ballon d’Or, som deles ut til verdens beste fotballspiller. Også Citys Sergio Agüero og Yaya Touré var nominert her, men det endte opp med å bli Barcelonas og Argentinas Lionel Messi som stakk av med prisen.

Everton-keeper Joel Robles måtte unnskylde etter å ha prøvd å dra en alvorlig kneskadet Kevin De Bruyne opp på beina.

Everton-keeper Joel Robles måtte unnskylde etter å ha prøvd å dra en alvorlig kneskadet Kevin De Bruyne opp på beina.

Det er mange kamper i månedene som fulgte der De Bruyne spilte en avgjørende rolle for City som kunne vært aktuelle å trekke fram, men vi nøyer oss her med å peke på noen få. Boxing Day-seieren over Sunderland må nevnes, der De Bruyne både scoret et mål, og i tillegg hadde to målgivende pasninger. En annen kamp som definitivt også må nevnes, er semifinalekampen i ligacupen mot Everton 27. januar. De Bruyne startet ikke denne kampen, men kom inn og var en avgjørende faktor for at City, som lå under fra det første oppgjøret og også skulle havne bakpå her, greide å snu kampen og ta seg til finalen på Wembley. Først fikset De Bruyne 2-1 til City selv, før han senere serverte Sergio Agüero som sendte City opp i 3-1, noe som var nok til å ta seg til finalen. Dessverre skulle triumfen komme med en særdeles dårlig bismak for Kevin De Bruynes del. Belgieren falt like utenfor Evertons sekstenmeter på overtid av kampen, og ble liggende på gressteppet. Everton-keeper Joel Robles trodde han filmet, og prøvde å dra ham opp på beina igjen, mens De Bruyne skrek ut i store smerter. Kampen ble stoppet i lengre tid mens høyrebeinet hans ble spjelket, før han ble båret ut på båre.

Kevin De Bruyne scoret kampens eneste mål da City slo Paris Saint Germain 1-0 i Manchester og dermed tok seg til semifinale i Champions League.

Kevin De Bruyne scoret kampens eneste mål da City slo Paris Saint Germain 1-0 i Manchester og dermed tok seg til semifinale i Champions League.

Skaden på det høyre kneet kom til å holde Kevin De Bruyne ute av spill de neste to månedene, og selv om han altså hadde vært avgjørende for at City i det hele tatt slo ut Everton og kom seg til Wembley, gikk De Bruyne selv glipp av den store finalen der City slo Liverpool etter straffesparkkonkurranse. Først 2. april var De Bruyne tilbake i spill igjen i en kamp mot Bournemouth, og scoret da Citys andre mål i 4-0-seieren. At De Bruyne var tilbake på dette tidspunktet var svært viktig for City, med tanke på at det første av to oppgjør mot Paris Saint Germain i kvartfinalen i Champions League ventet fire dager senere. Borte på Parc des Princes leverte igjen De Bruyne varene og scoret det første av Citys to mål i 2-2-kampen med et skudd i det lengste hjørnet. Og ti dager senere, 12. april, fulgte han opp med å score kampens eneste mål da City slo det franske hovedstadslaget i Manchester 1-0, og skrev dermed både seg selv og City inn i historiebøkene. For første gang skulle City spille semifinale i Champions League! Der skulle imidlertid Real Madrid vise seg å bli for sterke etter to jevne oppgjør.

De Bruyne scoret sitt siste mål for sesongen i en kamp som endte 2-2 hjemme mot Arsenal 8. mai, og med nok et uavgjortresultat i sesongens siste kamp mot Swansea var fjerdeplassen i Premier League sikret, noe som ga City muligheten til å spille kvalifisering til neste års Champions League. Med det var en fantastisk førstesesong for Kevin De Bruyne over, en sesong som kunne blitt enda bedre hadde det ikke vært for kneskaden som holdt ham ute av spill i to måneder. Og om det hadde vært noen som helst tvil om at Kevin De Bruyne holdt Premier League-nivå den gangen han var i Chelsea – sesongen 2015/16 i City gjorde Mourinhos ord til skamme. 16 mål og 11 målgivende pasninger på totalt 41 kamper for City (34 fra start) beviste det, i tillegg til at De Bruyne var svært delaktig i at City vant ligacupen (riktignok uten å ha spilt finalen selv) og også kom seg til semifinale i Champions League. Og som om alt dette ikke var nok – 10. mars 2016 kom Mason Millian De Bruyne til verden og Kevin De Bruyne var blitt pappa for første gang.

Større enn noe i fotballen for Kevin De Bruyne - å bli far!

Større enn noe i fotballen for Kevin De Bruyne – å bli far!

Sesongen 2015/16 ble for Kevin De Bruynes del avsluttet med EM-sluttspill i Frankrike der De Bruyne spilte alle kampene og noterte seg med totalt tre målgivende pasninger. Mot Wales i kvartfinalen skulle det imidlertid bli stopp, og tapet her var en avgjørende faktor for at Marc Wilmots fikk sparken som Belgias landslagssjef.

2016/17
Sesongen 2016/17 er i skrivende stund så vidt kommet i gang, men den startet likevel på en god måte for Kevin De Bruyne ved at han i august ble utnevnt til Etihad Player of the Season for sesongen 2015/16, stemt fram av City-fansen. At De Bruyne vant prisen i sin første sesong i City sier en god del om hvilken påvirkning han har hatt på klubben, og hvor mye fansen har trykket ham til sitt bryst. Også Citys nye manager Pep Guardiola ser ut til å ville gi De Bruyne en sentral rolle i laget, og fremtiden virker dermed særdeles lys for 25-åringen, som ser ut til å bli bedre og bedre sesong for sesong.

Relaterte saker

1 svar

  1. Stig Yngve Helgesen sier:

    Takk for godt lesestoff!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *