Joe Hart rørt etter emosjonell avskjed

Joe_Hart-large_trans++piVx42joSuAkZ0bE9ijUnGH28ZiNHzwg9svuZLxrn1UAlt tyder på at gårsdagens kamp mot Steua Bucuresti var Joe Harts siste for Manchester City. Citys sisteskanse, som kom til klubben for ti år siden, kunne etter kampen fortelle at han ble rørt av fansens hyllest.

Med både Willy Caballero og Claudio Bravo på tribunen, fikk Joe Hart i går det mange tror er hans siste kamp for klubben han kom til i 2006 som 19-åring. Citys nyankommede manager Pep Guardiola ønsker seg en keeper som er bedre med ballen i beina, og selv om Claudio Bravo ikke offisielt er bekreftet City-spiller ennå, skal en endelig signatur visstnok ikke være langt unna. Nå har også Barcelona bekreftet at klubben har hentet inn en ny keeper i form av nederlandske Jasper Cillessen, noe som betyr at klubben er i posisjon til å la 33 år gamle Bravo gå til City.

I et intervju med Joe Hart og målscorer Fabian Delph etter kampen i går kunne Hart fortelle at han satte pris på fansens hyllest av ham. TV-bildene viste flere ganger City-supportere med plakater med et tydelig budskap om at Hart må få bli i City, i tillegg til at de lyseblå på Etihad jublet hver gang Hart fikk ballen.

«Dette var en veldig spesiell kveld for meg,» kunne Joe Hart fortelle i intervjuet. «Vi vet alle at det er en situasjon som pågår nå, men jeg føler at vi både på utsiden og innsiden av hele sirkuset greier å håndtere dette bra. Vi har et godt lag og et godt trenerapparat. Jeg nøt kampen i kveld og jeg er veldig glad for at Fabian scoret og sendte oss til Champions League. Det var en spesiell kveld for oss og det var en veldig fin kveld for meg.»

«Dette er et spesielt sted for meg, det har jeg aldri lagt skjul på. Det er sted jeg elsker å være … av og til oppstår det situasjoner i fotballen, men vi er menn og vi kommer oss videre. Jeg setter stor pris på folkene her i Manchester City, og det viser seg at de setter pris på meg også, så det er en god følelse.»

Intervjueren spøker deretter med at Hart fikk ballen i beina en del ganger, og at han traff på 100 % av pasningene sine. Dette er selvsagt en klar hentydning til Pep Guardiolas påstand om at Joe Hart er for dårlig med ballen i beina og dermed bør skiftes ut. «Wow, pigs do fly, don’t they?» svarte en lattermild Hart. Intervjueren prøver seg videre med om Hart føler at han har blitt dømt for tidlig av Guardiola. «Vel, det er en situasjon. Vi har en topp manager som klubben har ønsket seg i lang, lang tid og han har sine meninger om ting. Glem alt tullet som har blitt skrevet om det som skjer. Vi kommer til å håndtere dette som menn og vi kommer til å finne en løsning.»

På siste spørsmål om Hart vet hva som blir neste stoppested for han, svarer han: «Det er ikke opp til meg å avgjøre. Det er det det er!»

I et annet intervju, gjengitt av Manchester Evening News, forteller Pep Guardiola om hvorfor han ønsker seg en keeper som Claudio Bravo. «Det er fordi du da får mulighen til å bygge opp spill. Kevin De Bruyne, David Silva, Fabian Delph, Yaya Touré, Nolito, Sterling og Jesus (Navas) – de offensive spillerne våre – får da ballen i bedre posisjoner. Om mulig ville jeg ønsket at vi hadde ballen i 90 minutter. Jeg vet at de fleste andre trenere ikke liker å ha det sånn, men jeg tenker helt motsatt. Jeg ønsker alltid at vi skal ha ballen så mye som mulig, og at vi skal angripe på en bedre måte og unngå å få kontringer imot.»

«Det er dette som er grunnen, og ingen annen grunn. Når du kan bygge opp et angrep fra keeperen til midtstopperne, backene, de defensive midtbanespillerne … det er lettere for alle når alt flyter.»

Relaterte saker

3 svar

  1. Uverdig avslutning på en av Citys beste keepere noensinne! Attpåtil en engelskmann og en med lite flass. Flaut å være city-supporter for meg idag, uavhengig om vi vinner cl eller ei.

  2. Yngve Deila sier:

    Helt enig Marius.Dette er skammelig av Peppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *