Det gjorde vondt å se Hart på benken

joe-hart-hart-manchester-city-sunderland-bench_3764431Det er mulig det blir emosjonelt. Det er mulig han gjør rett. Jeg har ikke fasiten. Men for meg ødela vrakingen av Joe Hart mye av det som skulle være spennende ved å se Josep Guardiolas første kamp i ligaen.

sveaFaktisk gikk det så langt at jeg gikk inn i en miniboikott, der jeg valgte å se ferdig 1. omgang av Vålerenga og Brann i stedet for City-Sunderland. Boikotten varte i et kvarter. Da skrudde jeg over til Nye Maine Road. Men for meg var den lille markeringen viktig, barnslig som jeg er. Og selv om Guardiola går for å være verdens beste fotballtrener, kommer jeg – som alltid – til å si fra når jeg er uenig med han, som med alle andre managere Manchester City har hatt.

Det er mitt og alles privilegium. Vi kan mene så mye vi vil. Det hjelper selvsagt ikke, men vi gjør det likevel. Vi kjefter – og forhåpentligvis roser når det er på sin plass – men det skjer alltid fordi vi er engasjerte, fordi vi bryr oss.

Og jeg skjønner fortsatt ikke nødvendigheten av å sette ut Joe Hart. Du bruker alltid den beste keeperen din, og Joe Hart er en – all over – bedre keeper enn Willy Caballero. I mitt hode var det litt barnslig av Guardiola, en slags markering av at han bestemmer, han tar avgjørelser, uansett hva andre sier. Selv Caballero var overrasket.  Hvorfor vrake din førstekeeper gjennom åtte av de ni siste sesongene, som på mange måter er blitt «Mr Manchester City», som har stått glimrende for klubben, som har reddet pinlige tap flere ganger og som virker uanfektet av alt som skjer rundt seg?

Hvorfor?

Micah Richards sa det en gang: «En tabbe – og Joe bare strenger det ute. Det er som det ikke har skjedd. Så tøff er han i skallen.»

Pep Guardiola satset på Willy Caballero i sesongåpningen i stedet for Joe Hart.

Pep Guardiola satset på Willy Caballero i stedet for Joe Hart i sesongåpningen.

Guardiola mente det skyldtes at Caballero hadde vært bedre i oppkjøringen til sesongen. Altså: Hart straffes for at han spilte sluttspill med England.

Men sannheten, tror jeg, går på at Guardiola ønsker å få inn en ny keeper. Han er besatt av fotarbeid. Aller helst ville han nok hatt en Xavi eller en Iniesta i mål. Han har levd med Manuel Neuer i tre år, og han klarer tydeligvis ikke å fri seg fra tanken på en sånn keepertype. Det er det han mener han MÅ ha for å spille sin fotball.

Men er virkelig Hart så elendig med beina? Selvsagt ikke. Det er bare tøv fra de som hevder det, inkludert Guardiola og hans stab. Hart kunne vært bedre, men han kan fortsette å jobbe med det. Og han vil bli bedre. Men i stedet brytes selvtilliten hans ned for hver dag. Det var vondt å se han på benken.

Igjen; det kan skyldes mine følelser, at jeg endelig ble litt glad i noen spillere som – for en gangs skyld var i City i noen år og var gode. Joe Hart kom til City som en rookie 19-åring i 2006 for £600 000, og jeg synes han fortjener å få en real sjanse. Han har tross alt 63 landskamper for England, og han fortjener litt respekt for det han har prestert.

Så kan de som ikke liker det jeg skriver argumentere med at Guardiola gjør det han mener er best for klubben, at han må få inn sin type spillere og få holde på med å lage sitt lag. Og selvsagt er det rett. Men vi har lov til å pirke på Gud? Han har ikke alltid rett. Kanskje har han rett i at Manchester City trenger en ny keeper, kanskje ikke.

Vi vet ikke. Men vi vet at Joe Hart, fortsatt bare 29 år, har vært meget god for Manchester City i åtte sesonger.

Ellers var jeg uenig i valget av Aleksandar Kolarov som stopper, etter det jeg så i Göteborg forrige søndag. Men Kolarov var god, så der tok jeg feil, og det har jeg ingen problem med å innrømme. Han klarte seg fint ved siden av «nytelsen» John Stones, som hadde en flott debut – bortsett fra en «Stones-feil» på scoringen til Sunderland. Der går han alt for langt ut, havner i ingenmannsland, og da ballen slås gjennom til Defoe – da er Stones «gone».

En uheldig Paddy McNair sikret seier i Pep Guardiolas første offisielle kamp som City-manager.

En uheldig Paddy McNair sikret City seieren.

Det fikk ingen konsekvenser, all den tid Paddy McNair scoret selvmål rett før slutt. Og det var gøy å se en variant av «Guardiola tenker ikke som alle andre», der fireren bak raskt ble til en treer da City hadde ballen, Fernandinho gikk til stopper, Stones til høyre og Kolarov til venstre, mens backene Sagna og Clichy plutselig var indreløpere på midtbanen. Det skapte, i blant, et kaos for Sunderland, og Alan Shearer sa på Match Of The Day lørdag kveld at han aldri hadde sett noe lignende.

Det er neppe det siste du ser av Guardiola-varianter. Det har jeg beskrevet før. Han er en tenker.

Jeg håper bare han tenker seg godt om når det gjelder Joe Hart og fremtiden hans.

Det var alt.

Børs (1-10, må ha spilt minst 30 minutter for å bli vurdert): Caballero 6 – Sagna 6, Stones 7, Kolarov 7, Clichy 6 – Fernandinho BB 8, Silva 6 – Sterling 8, De Bruyne 5, Nolito 5 – Agüero 6. Innbytter: Navas 7.

Relaterte saker

45 svar

 1. Det har nok skjedd mer her enn vi vet. Mitt scenario er at (og som vi på en måte har sett), Hart har ikke en gang har forsøkt å endre stil. Det er dumt å ikke forsøke å gjøre som sjefen sier. I hvert fall mot en så markert leder som Guardiola. Kommer mer dritt i denne saken tror jeg. Den dagen Hart forlater klubben, og den kan komme før vi aner det, kommer det fra den kanten. Og da blir han sannsynligvis bare se dum ut. Dessverre.

 2. Jeg har alltid likt Hart, og jeg har også forsvart han tidligere når han har gjort sine blemmer. Hvis han forsvinner synes jeg også det er utrolig trist. Han har vært med lenge, og er vel så nærme en kan komme egenutviklet, selv om han ikke er det. Når det er sagt, så er jeg for en gang skyld uenig med deg Svea. Hart er direkte svak med ballen i beina. Aner ikke hvor mange ganger jeg har blitt frustrert av utspark og avklaringer som går i øst og vest. I tillegg, som Ole Morten også nevner, hvis man så kampen mot Arsenal var det stor forskjell på keeperne. Caballero prøvde hele siden å sette i gang kort, riktignok med varierende hell. Hart måket ballen som regel oppover i banen uten særlig mål og mening. Du tror også han kan bli bedre. Jeg er ganske sikker på at han trent på det opp gjennom årene, og har han ikke blitt bedre i en alder av 29, ser jeg det som lite tvilsomt at han kommer til å bedre seg nevneverdig, i hvert fall til det nivået som Pep ønsker. Hjertet sier at han skal bli værende, men hodet ser en viss logikk i det som nå skjer, uten at jeg trenger å like det av den grunn.

 3. Behold hart, hvorfor vi skal satse på caballero og bravo er for meg helt idiotsk. Bare at hart er engelsk er ett godt nok argument for og beholde han. Vært i klubben i 10 år itillegg, i mine øyne. Bedre en de begge. Hart har reddet flere poeng for city en han har gidd bort!

 4. Utrolig trist hvis han skulle bytte klubb… Å skulle se han i Liverpool keepertrøye stå i spillertunnelen og oppildne Henderson og co ville vært forjævlig! Får inderlig håpe han kan yte Bravo konkurranse, komme sterkt tilbake og dynke Pep med champagne når vi løfter trofeèt i mai….! Hart er City!

 5. Bjørn Nordvik sier:

  Vrakingen i går kan vanskelig tolkes som noe annet enn at en ny førstekeeper er på vei inn. Om det blir Patricio, Bravo eller Ter Stegen gjenstår å se.

 6. Fordi han ikke har de kvalitetene som Pep ønsker i sitt spillermønster. Skal da manageren oppgi sin filosofi og bygge den opp en ny rundt en keeper, eller må den spilleren det gjelder vike. Svaret er i mine øyne relativt greit dessverre.

 7. Enten er det signal om det, eller så kan det være et signal til Hart at gjør du ikke som manageren ønsker spiller det ingen rolle hva du heter eller hvilke posisjon du har i klubben.

 8. Den forstår jeg. Men om han henter inn en bravo i alderen 34 blir feil, holder maks 3-4 sesongen så må det inn med ny. Da bør han heller betale mer for ter Stegen.

 9. Per Arve Stenødegård sier:

  Vanskelig dette , men uansett vanskelig å argumentere mot en proven stjernemanager sine tanker rundt filosofi og hva han ønsker fra hver især i spillergruppa.
  PS: Spillerbørsen din var helt hundre prosent spot on 🙂

 10. Erik Borse sier:

  Hart har vist at han er en keeper i verdensklasse når han spiller til potensialet sitt. Og det har han gjort ofte. Han som alle andre vil ha dårlige perioder. Forrige gang ble han satt ut og var bedre enn noen sinne når han kom inn igjen. Kjøp av ny første keeper er meningsløst. Hart er ikke så dårlig med beina, det er mer snakk om å legge om stilen akkurat som resten av laget må. Og jeg tror Hart er såpass profesjonell at han ikke vil sutre over det. Jeg har som Svea også av sentimentale grunner vondt for å akseptere et salg. Vrakingen i går virket helt merkelig.

 11. Det er jeg enig i, og skjønner heller ikke hvis han henter Bravo. Kanskje han har sett mye i Gunn som han liker og forventer at han tar steget om et par år 🙂

 12. Alle har sikkert sentimentale grunner til å beholde Hart i mål. Men det kan umulig komme som noen bombe at Caballero sto i går etter kampen i Sverige?

 13. Svea sier:

  I Göteborg var begge like elendige, Ole Morten. Cabba var helt elendig med ball i beina, Hart burde tatt én scoring.

 14. Det vet jeg, men han gjorde som han fikk beskjed om. Hart det stikk motsatte.

 15. Svea sier:

  Da får han instruere unge Angus Gunn og gjøre han til en toppkeeper. Men alt må selvsagt kjøpes. Kjøpes han han derre Bravo på 33 for 30-40 mill, da gir jeg opp. Hvis han virkelig hadde vært tøff, så hadde han sett om det var mulig å vinne ligaen med den troppen Pellegrini etterlot seg. Uten kjøp. Og det tror jeg han hadde klart også. Det hadde vært et realt manifest for hvor dyktig manager han er. I stedet må det kjøpes flere spillere enn noen gang. Selvsagt.

 16. Det er godt mulig og noe vi aldri får svar på. Det som er sikkert er at det har skjedd «alvorlige» ting fra Sverige og hit. Det var aldri plan at det skulle ende slik, da hadde situasjonen vært avklart for lenge siden. Hva som har skjedd kan man bare spekulere i, mitt hode sier villighet til å endre seg

 17. Mulig det er tanken hvis han går for Bravo. Ha han som førstekeeper et par år til Gunn er klar. Har selv ikke sett han så mye, men han får visstnok mye skryt og anses ha et stort potensiale.

 18. Kort og godt enig alt du skrev, Svea. Også spillerbørsen .

 19. Glem ikke at vi har rettigheter på Rulli også. Kanskje Rulli og Gunn om et par sesonger?

 20. Hørtes ut som noe Alf Prøysen har skrevet det Rulli & Gunn 😂😂

 21. Ryktene rundt Hart har vart en stund, og når jeg først hørte de, ble jeg meget provosert og irritert. Men etter hvert har en prøvd å legge bort følelser og bruke litt logikk og sunn fornuft, noe som aldri er helt lett når det gjelder fotball og i hvert fall ikke når det gjelder City. At Pep sier at Caballero har hatt en bedre pre-season er det nok ikke mange som tror på, men det kan det også hende han sier det for å beskytte Hart. At Pep i tillegg ønsker at keepere skal være gode med ballen i beina er også en dårlig skjult hemmelighet. Jeg tror som Ole Morten at mye handler om den siste treningskampen mot Arsenal. At Hart er en bedre keeper enn Caballero er udiskutabelt. Men her har du to spillere som har fått en omgang hver. Den ene gjør det han blir bedt om av manageren, og den andre gjør det ikke. Hvilke signaler sender du egentlig da hvis du fortsatt bruker den som ignorerer managerens beskjeder? I tillegg, hva gjør dette med autoriteten til manageren når en spiller, på grunn av tidligere meritter, navn og status i klubben, får spille selv om han ikke gjør det manageren sier? Er vel inge her inne som konkret vet hele situasjonen, men jeg tror i hvert fall at dette har vært avgjørende, så vil tiden vise om jeg tok feil. For at Pep skal ha suksess er spillerne nødt til å være 100% tro mot hans filosofi. Han stiller knallharde krav til samtlige, noe de også vet utmerket godt. En spiller som ikke vil eller kan følge hans instrukser blir ikke gammel i klubben, noe han også ar vist tidligere.

 22. Og jeg som trodde det viktigste for en keeper er å gjøre redninger – noe Hart er ekstremt god til. Men, men, Gud har talt.

 23. Piippo sier:

  Hart treffer på 52% av pasningene sine.
  Bravo på sin side har 85% treffsikkerhet, i tillegg til at han atskillig flere pasninger pr kamp og få langpasninger.
  Garantert en avgjørende faktor i måten Pep ønsker å spille.

 24. Svea sier:

  Bravo er fire år eldre enn Hart. Selv City kan ikke betale 30-40 mill for en 33 år gammel keeper. Det må vel finnes en grense et sted, selv for Manchester City, når det gjelder bruk av penger?

 25. Svea sier:

  Er så lei penger og høye overgangssummer at jeg spyr. Vi får faktisk aldri kåret den beste manageren før ingen får handle. Og det er faktisk sant.

 26. Det er taktikk Hart starter mot Steua

 27. Erik Borse sier:

  Den beste manageren er den som får ut mest av det potensiale laget har, ikke den som vinner mest. Så det kan like gjerne være en manager som så vidt redder laget fra nedrykk i Championship.

 28. Nå er det da vel ikke først og fremst en konkurranse om å bli den beste manageren som er poenget – det viktigste er vel at klubben vinner så mye som mulig.

  Ansetter klubben en manager av Pep sitt kaliber får man i samme slengen en ny spillerfilosofi på kjøpet. Dette må man ta konsekvensene av.

  Nå vet jo ikke jeg hva som svirer oppe i hodet på Pep angående keepervalget, men vi så vel konturene av hvilken endringer som kommer, bl.a. backene sine bevegelser offensivt.

  Skal man klare å gjennomføre en slik spillerstil på en trygg og god måte mot lag som eksempelsvis Liverpool, med sitt aggressive press, blir plutselig evnen keeperen har til å forflytte ballen kjapt og riktig en sentral brikke.

  Hart er vel relativt god til dette, men han er jo ikke i nærheten av eksempelsvis Neuer.
  Denne Bravo er trolig betydelig bedre en Hart ift disse egenskaper antar jeg.

  Man får selvsagt ikke et sammenligningsgrunnlag til å måle managere opp mot hverandre, gitt samme spillergruppe, men det kan da vel ikke være så viktig vel?
  Vinner City er jeg fornøyd.

  Jeg liker Hart og håper egentlig at han utvikler seg i riktig retning slik at han kan benyttes uten å skape for stor risiko der bak, men er nok ikke så lett for en 29 åring å utvikle disse egenskaper raskt nok tenker jeg.

 29. Sveinung Myhre sier:

  Enig med deg svea,det gjør vondt å se joe på måten ,å ha en topp topp keeper til kun 6mill gjør meg faktisk glad, Hart har vært med så lenge nå at jeg at jeg regner han som local lad og med tanke på cl og home quota enda merkeligere med en 33 åg gammel sør amrk. Med tanke på Nuer,Bravo og andre de spiller på lag som blir presset av max 2-3 lag i respektiv liga,tror bg hadde slitt iPL tempo hvor vi så at Sunderland også stod høyt mange ganger,så det der sweeper keeper tror jeg lite på i pl,ellers må jeg si at jeg ble positivt overrasket av scapegoat Kolarov+ Sterling,mest negativt var vel de siste 25mtr fra mål ,der synes jeg at M Pellegrini hadde litt mer game plan,men regner selvsagt med at dette bedrer seg fra kamp til kamp , Lykke til imrg City fans .Ps Håper Hart står

 30. Tommy Kvarsvik sier:

  Er som en del andre her nærmest sjokkert over det jeg leser om Joe Hart og keepersituasjonen i City. Har alltid (i alle fall de siste årene) tenkt at i Hart har vi en av verdens beste keepere. Han har selvsagt hatt en og annen blemme (hvilke keepere har ikke det?), men alt det han står for og alt det han gjort for City veier opp for det mange ganger. Håper ikke folk har glemt den berømte kampen mot Barcelona da han var nærmest umenneskelig og reddet sikkert ti ganger Barcelona-spillerne var alene med han. Vet ikke om noen annen keeper som er like god i én-mot-én-situasjoner. Og med tanke på hvor mange år han har vært i City … jeg syns han allerede fortjener legendestatus i City. Nå er jeg for ung til å ha opplevd Joe Corrigan, men jeg tror ikke jeg gjør noe feil ved å nevne Joe Corrigan og Joe Hart i samme åndedrag. Og så skal Hart bare byttes ut? Syns dette bare blir mer og mer merkelig, jo mer jeg tenker på det. Ryktene om at Pep Guardiola skulle hente inn en ny keeper til City var jo der flere måneder før han offisielt ble ansatt. Det var vel i første omgang Neuer ryktene handlet mest om, men likevel … Har egentlig Guardiola gitt Hart noen sjanse til å bevise hva han er god for? Virker nærmest som om dette var bestemt på forhånd. Men det kan jo ha selvsagt ha skjedd noe som vi er klar over. Håper i alle fall at Pep snur og at Hart fortsetter mellom stengene til City i mange år til. Det vil være en kjempetabbe å la han gå til en annen klubb!

 31. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Med Hart forvinner enda mer av sjela til City. Snart er det bare navnet Manchester City igjen. City og fotballen ødelegges av pengene.

 32. Arne Persson sier:

  Hart kan nevnes i samme åndedrag som Corrigan – uten tvil! Det kan selvfølgelig ligge noe mer bak, som vi ikke vet, men jeg hadde håpet at Guardiola i større grad skulle skape et lag – ikke først og fremst kjøpe et nytt lag.
  Eller 100 prosent enig med svea!

 33. Interesting from Martin Samuel:-

  «……… It is a pity for Hart, who would have remained first choice under just about any other new coach, but there is a certain symmetry if the sweeper-keeper is pioneered in England at Manchester City.
  The first manager I ever heard obsessing over his goalkeeper’s football skills, coaching him to pass, and not just kick, was Malcolm Allison. He was at Fisher Athletic at the end of his career by then but remained convinced of the advantage of training goalkeepers to create swift counter-attacks. That was 1989, the year before Guardiola played his first game for Barcelona B.
  You might even say Allison was ahead of his time.»

 34. Jan Tore Slinde sier:

  Blir forbanna og skuffa viss me nå selger Hart og henter ein 33 åring. Hart er ein ledertype som utvilsomt vil bli savnet både i gruppa, treningsfeltet og i kamper. Men det er klart, viss han ikkje innretter seg etter Guardiola sine ønsker så lager han problemer for seg sjølv. Selges han kun fordi han er for dårleg med beina så er det latterleg. Tid trenger han i likhet med dei andre. Uansett så blir dette spekulasjoner og forferdeleg trist viss han reiser. Og eg syns Pep tek store sjanser når han kvitter seg med han. Bravo i Barcelona har sikkert truffet på mange pasninger. Men han har og spilt på eit lag som er suverene i 9 av 10 kamper. I England vil dei tøffe kampene komme oftere. Og da vil det gjenstå og sjå kor god han er. Som skuddstopper er han garantert ikkje bedre enn Hart. Men det betyr vel kanskje ikkje så mykje for Pep.

 35. Det at en keeper skal være bedre med beina enn armene er besynderlig. Tror du har helt rett i din vurdering , Jan Tore. PL er noe helt annet i intensitet om ikke annet.

 36. Jan Tore Slinde sier:

  Eg har sett lite av Bravo. Men at han er bedre med beina er det nok ikkje tvil om. Korleis dei står mot kvarandre ellers kjenner eg ikkje til. Uansett så liker eg ikkje at Hart forsvinner. For me snakker ikkje om ein keeper som har vært ok. Hart har vært gull verdt for oss. Men det tar slutt for alle ein dag. Reiser han til Everton så gruer eg meg allerede. For der får han nok være god som skuddstopper, og eg ser bildet av Hart som jubler etter kampen, mens Bravo og Stones fortviler 🙂

 37. Piippo sier:

  Når Pep Guardiola ble ansatt, så var det absolutt ingen tvil om at han kom til å renske bra opp i spillerstallen.
  Noen mener det er unødvendig, andre mener det var på sin plass.
  Likevel finner jeg det besynderlig at mange av de som ønsket han til klubben reagerer på avgjørelsene hans.
  Blir litt som å kjøpe seg en Tesla, bare for å bli forbanna over at en ikke kan fylle bensin dagen etter.

 38. Det er jeg ikke enig rundt . Hart er den som har vært lengst i klubben, landslagskeeper og sympatisk . Har reddet oss i mange kamper. Klart der en følelser i sving rundt tema. Det hadde mildt sagt vært rart om ikke.! Pep er ikke feilfri 😉

 39. Svein Knudsen sier:

  Synes selvfølgelig det er trist om Joe Hart skulle forlate City og ende opp i annen klubb. Han er sammen med noen andre spillere liksom City, både innad og utad i klubben.
  Men, så er det jo sånn at «alt har sin tid». Selv om det kan virke brutalt. Joe Hart har sin tid. Selv Aguero, Silva og Kompany vil ha sin tid. Det vil også bli brutalt.
  Vi får håpe at Joe Hart blir i City og kjemper om plassen, selv om han ikke passer helt inn i Peps planer. CTID 🙂

 40. Jan Tore Slinde sier:

  Sjølvsagt er det følelser ja. Uansett om manageren er Pep eller Frank Clark. Eg ønsket Pep inn. Var vel uten tvil den beste som kunne komme. Og om valga han tek er rett vil vil få svar på til slutt. Men sjølv om det er Pep så er han ikkje feilfri som Kjetil skriv. Men eg stoler på valga han tek er rett, og me får sjå til slutt. Kommer Bravo og er enorm i mål, so vil det uansett bli fort gløymt sjølv om det var Hart det gjekk utover. I fotball snur det fort.

 41. Vi har jo rulli på lån og opp kjøpsrett de neste to åra elns da så å bruke en god sweeper bravo nå for å så hente inn en 24-26 åring (23 nå elns) for å satse på han er helt greit så lenge pep ønsker det

 42. Svea sier:

  For egen del er jeg mest lei av at alle problemer skal løses ved å kjøpe. Kjøpe, kjøpe, kjøpe. Og til de som synes det er merkelig at de som ønsket Guardiola, allerede nå kritiserer han: Jeg ønsket meg Vieira. Det var mitt førstevalg. Men det rokker ikke ved det faktum at Guardiola er en utrolig flink fotballmann, en Cruyff light.

 43. John Cato Thorkildsen sier:

  He’s just a shit Caballero! 😁

Legg igjen en kommentar